Ο τελευταίος χορός…

Ο τελευταίος χορός…

bet365

Ακόμα ένα πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του με το σύνηθες φινάλε! Φιέστα στο Καραϊσκάκη και μεγάλες μάχες για την παραμονή. Τα βλέμματα σε Ξάνθη, Βέροια, Νέα Σμύρνη και, φυσικά, στο Φάληρο.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τρένο που έχει ξεκινήσει προς τη Β’ Εθνική και ψάχνει τους τελευταίους επιβάτες κάνει πρώτη στάση στην Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός που συνηθίζει να εμπλέκεται κάθε χρόνο την τελευταία αγωνιστική σε θεωρίες συνομωσίες και κάθε χρόνο βγαίνει καθαρός, καλείται να πράξει το ίδιο και φέτος, έχοντας παράλληλα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι πράσινοι είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμοι στα πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ και θέλουν να παραμείνουν επί ίσοις όροις διεκδικητές της δεύτερης θέσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε, πλέον, για μια ομάδα που έχει να χάσει πάνω από δύο μήνες και συνολικά δέκα αγωνιστικές. Επιπλέον, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ! Η Ξάνθη βρίσκεται σε μια θέση που είναι πρωτόγνωρη για τα τελευταία χρόνια. Έφτασε την τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία και να μην εξαρτάται καν μόνο από το δικό της αποτέλεσμα. Η ακριτική ομάδα πληρώνει τις κάκιστες εκτός έδρας εμφανίσεις, αλλά και την ήττα από τον Πλατανιά πριν από δύο αγωνιστικές. Στην έδρα της έχει δύναμη, όπως συνηθίζει άλλωστε, ωστόσο έχει χάσει και από τις τέσσερις ομάδες της πεντάδας! Στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός κερδίζει σερί τα πέντε τελευταία χρόνια κι έχει να ηττηθεί από το 2005.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Πηγάδια
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-Ξάνθη 3-2, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3, ΟΦΗ-Ξάνθη 3-2. / Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0, Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,90 Χ: 3,90 2: 4,33
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σπάθας, Δημητριάδης, Τσολάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Βάλλας (τιμωρ.), Χοσέμι (τιμωρ.) – Ζέκα (τιμωρ.), Μπεργκ (τιμωρ.), Σίλντενφελντ (τιμωρ.), Μαρινάκης (τραυμ.), Ντίνας (τραυμ.), Μπαϊράμι (τραυμ.), Πράνιτς (εκ. απ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Όταν βρίσκεται η Ξάνθη στο δρόμο του, κάποιος βρίσκεται να σεληνιαστεί… Στα τρία από τα τελευταία πέντε ματς μεταξύ των δύο ομάδων, τα οποία έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός κάποιος βρέθηκε να το πάρει προσωπικά. Στον πρώτο γύρο ήταν ο Αμπέιντ που με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, πέρυσι ήταν ο Ζέκα σε μεγάλη μέρα, ενώ πριν δύο χρόνια στην ακριτική πόλη, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε κάνει τη διαφορά σκοράροντας δις.

ΑΡΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εδώ όλα κυλάνε ήρεμα… Όσο ήρεμο μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο Άρης αποχαιρετά την Α’ Εθνική για ακόμα μια χρονιά και το κύκνειο άσμα είναι μέσα στην έδρα του. Οι κιτρινόμαυροι… θυμήθηκαν στο φινάλε της σεζόν και αφού έχασαν τις μαθηματικές τους ελπίδες για παραμονή να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Ηττήθηκαν δύσκολα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, απέσπασαν ισοπαλία στην Τρίπολη από τον Αστέρα και αν κάτι απομένει να σώσουν είναι η τιμή της έδρας τους. Μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχουν κατορθώσει όλη τη χρονιά να κερδίσουν μόνο μια φορά κι αυτή ήταν τον μακρινό Φεβρουάριο όταν επικράτησαν του Πανιωνίου. Η τελευταία τους ευκαιρία, λοιπόν, είναι απέναντι στον ΠΑΣ, ο οποίος προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού την προηγούμενη Κυριακή. Οι Γιαννιώτες είναι βαθμολογικά αδιάφοροι και παρότι η σεζόν δεν είχε την επιτυχία της προηγούμενης, στο φινάλε της αφήνει μια γλυκιά γεύση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους φέρει μέσα στις πρώτες εφτά ομάδες του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλ. Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Άρης-Εργοτέλης 0-2, Ολυμπιακός-Άρης 1-0, Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-2. / ΠΑΣ-Πανθρακικός 1-1, Εργοτέλης-ΠΑΣ 2-1, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,25 Χ: 3,20 2: 3,50
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Αμπαρκιόλης, Κούλα Χασάν, Μαγιάννης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Τσιάρας (τιμωρ.) – Κολοβέτσιος (τιμωρ.), Κίτσου (τραυμ.), Ακόστα (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση. Μετά από τρία χρόνια στον Άρη, άφησε τη Θεσσαλονίκη για τα Ιωάννινα. Άφησε την ομάδα με την οποία πήρε το βάφτισμα του πυρός στη Super League, με την οποία καθιερώθηκε εν συνεχεία στα σαλόνια και δοκίμασε την τύχη του στον ΠΑΣ. Η επιστροφή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για τον Μάρκο Βελλίδη, ειδικά όταν συνδυάζεται με τον τυπικό υποβιβασμό του Άρη. Ο 27χρονος γκολκίπερ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο απέναντι στην πρώην του ομάδα, της οποία διατέλεσε και αρχηγός.

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έχει χρόνια που κάνει ζημιές στους μεγάλους… Χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, χρόνια που έχει κατορθώσει να ξεφύγει από τη μοίρα της επαρχιακής ομάδας που έχει τον τίτλο του ασανσέρ! Εκείνο, όμως, που ακόμα δεν έχει κατορθώσει είναι να χτίσει χαρακτήρα! Και πώς να το καταφέρει όταν τη μια εβδομάδα κερδίζει τον Ολυμπιακό και την επόμενη χάνει με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη; Ή, για να πάμε πιο πίσω, πώς να τα καταφέρει όταν πέρυσι προτελευταία αγωνιστική δέχεται πέντε γκολ από τον Άρη; Ο Αστέρας, εν ολίγοις, φαντάζει ο ιδανικός αντίπαλος για μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς όπως στην προκειμένη περίπτωση η Βέροια. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να μην είναι εκείνοι που θα υποβιβαστούν κατευθείαν στη Β’ Εθνική και εν συνεχεία θα περιμένουν τα υπόλοιπα ματς για να δουν τι τους ξημερώνει. Θεωρητικά, οι τρεις βαθμοί θα κρατήσουν τη Βέροια στην κατηγορία και στη χειρότερη των περιπτώσεων θα την οδηγήσουν σε αγώνα μπαράζ. Η ομάδα της Ημαθίας θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, η οποία την έχει βγάλει ασπροπρόσωπη με 20 βαθμούς φέτος και με τέσσερα σερί ματς αήττητη τον τελευταίο καιρό, όπου τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-Ξάνθη 3-2, Παναιτωλικός-Βέροια 0-0, Βέροια-Πανιώνιος 2-1. / Αστέρας-Ολυμπιακός 2-1, Πανιώνιος-Αστέρας 3-0, Αστέρας-Άρης 2-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,23 Χ: 7,50 2: 15,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Ακρίβος, Γεωργαράκος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Αμαραντίδης (τιμωρ.), Βέρτζος (τιμωρ.), Μπαργκάν (τιμωρ.), Όστοϊτς (τιμωρ.), Σιόντης (τραυμ.). – Καράσκο (τιμωρ.), Γκοϊάν (τραυμ.), Μπαράλες (τραυμ.), Τσαμπούρης (αμφιβ.), Κοντοές (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Θα χτυπήσει η όχι ο Αστέρα το ματς; Οι εταιρίες στοιχημάτων φαίνεται πως έχουν προδικάσει την πορεία της αναμέτρησης κι έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τον «άσο», όμως ο Στάικος Βεργέτης έδωσε τη δική του εξήγηση… «Εγώ είμαι 8 χρόνια στον Αστέρα. Δεν έχω καμία υποχρέωση σε καμία ομάδα. Ο Αστέρας με πληρώνει και εγώ δουλεύω για τον Αστέρα και μόνο. Όσα έχουν ειπωθεί στο ματς με τον Πανιώνιο, απέχω, προσπαθώ να μείνω στα καθήκοντά μου και θα προετοιμάσω την ομάδα για τη νίκη στη Βέροια. Οτιδήποτε άλλο λέγεται απέχει πολύ από εμένα σαν προπονητή και σαν άνθρωπο».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Ας τους άλλους να καίγονται… Ακόμα ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού τόσο ο Εργοτέλης, όσο και η Καλλονή έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι Κρητικοί προ πολλού και χάρη στο διπλό πριν τρεις αγωνιστικές στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης την προηγούμενη Κυριακή με τη νίκη επί του Πανθρακικού. Απαλλαγμένοι από άγχος έχουν την ευκαιρία να κλείσουν με ωραίο τρόπο τη χρονιά, ειδικά οι γηπεδούχοι που παίζουν μπροστά στο κοινό τους. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να μπει επιτέλους (!!) ένα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού σε τρία ματς ως τώρα (δύο για τη Β’ Εθνική κι ένα στη Super League) έχουν μείνει στο στείρο 0-0. Τώρα που δεν υπάρχει άγχος είναι πιο εύκολο να σκοράρουν, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η Καλλονή έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και θα έχει «αδειάσει» μετά την επίτευξη του στόχου της την προηγούμενη αγωνιστική.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παγκρήτιο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Άρης-Εργοτέλης 0-2, Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Απόλλων-Εργοτέλης 1-0. / Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0, ΠΑΟΚ-Καλλονή 2-1, Καλλονή-Πανθρακικός 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,65 Χ: 3,80 2: 5,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Βοσκάκης, Γουργιώτης, Βλάσσης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Καρντόζο (τιμωρ.), Μεχία (τιμωρ.), Τζανακάκης (τιμωρ.), Χαντί (εκ. απ.), Στοΐκοβιτς (τραυμ.), Πίτσος (τραυμ.) – Χωρίς προβλήματα η Καλλονή.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις και βλέπουμε… Το τελευταίο εντός έδρας ματς του Εργοτέλη έχει το χαρακτήρα φιέστας πρώτον για το ενδεχόμενο να πάρει την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα, που θα ‘ναι η καλύτερη στην ιστορία του και δεύτερον γιατί αποχαιρετά τρία παιδιά του. Στο περιθώριο του αγώνα θα τιμηθούν οι Μανόλης Τζανακάκης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Γιώργος Σαρρής που θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε Ολυμπιακό οι δύο πρώτοι και ΑΕΚ ο τρίτος, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποτελεί το τελευταίο ματς και αρκετών ακόμα παικτών για τους οποίους ενδιαφέρονται μεγαλύτερες ομάδες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ

Μια ομάδα που μοιάζει να μένει από βενζίνη απέναντι σε μια άλλη που πάτησε γκάζι στο τέλος και δεν σταματιέται… Ο Παναιτωλικός έχει το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να δοθεί σε μια κατά τα άλλα αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα. Παίζει για τελευταία φορά φέτος μπροστά στον κόσμο της και θέλει να κλείσει τη σεζόν καλά. Μια σεζόν που μέχρι πριν περίπου δύο μήνες ήταν ιδανική, όμως στο διάστημα που ακολούθησε οι Αγρινιώτες κέρδισαν μόνο μια φορά σε οκτώ ματς! Ο ΟΦΗ εκπλήρωσε τον πρώτο του χρονολογικά στόχο την προηγούμενη αγωνιστική. Κερδίζοντας την Ξάνθη είναι σίγουρα έκτος στη βαθμολογία, κάτι που έμοιαζε απίθανο όταν μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές ήταν στην τελευταία θέση με μόλις έξι βαθμούς. Μόνο που οι Κρητικοί πιθανόν και να κρατήσουν δυνάμεις στο συγκεκριμένο ματς ή ακόμα και να προφυλάξουν παίκτες, καθώς ακολουθεί τη Μ. Τετάρτη ο υπέρτατος στόχος που είναι η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και ο επαναληπτικός με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ το ματς με τον Παναιτωλικό.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1, Παναιτωλικός-Βέροια 0-0, Πλατανιάς-Παναιτωλικός 1-0. / ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0, Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-Ξάνθη 3-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,57 Χ: 3,85 2: 7,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δημητρόπουλος, Αλεξέας, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κούσας (τιμωρ.), Νταλμά (τιμωρ.), Μπακάκης (τραυμ.), Μπούντιμιρ (τραυμ.) – Ζε Εντουάρντο (τιμωρ.), Ζορό (τιμωρ.), Κουτσιανικούλης (τιμωρ.), Τριποτσέρης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Θεωρείται και δικαίως ο φετινός αναμορφωτής του ΟΦΗ. Τον ανέλαβε όταν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις και τον έχει φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου και στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα τελειώνει για τον Σα Πίντο στο Αγρίνιο και το όνομά του έχει αρχίσει, ήδη, να εμπλέκεται σε σενάρια. Η ΑΕΚ φημολογείται να τον έχει στα πλάνα της, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλοι μνηστήρες στο μέλλον. Οι Κρητικοί θέλουν να τον κρατήσουν και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Η καθιερωμένη – πλέον – εκείνη τη στιγμή της χρονιάς που όλοι μαζεύονται για να γιορτάσουν μια επιτυχία που εξ αρχής θεωρείται δεδομένη! Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα κι αφού στην… πρώτη φιέστα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών και στη δεύτερη ο κόσμος δεν μπήκε στον κόπο να πάει στο Φάληρο, θα το γιορτάσει στην προγραμματισμένη. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν με καλό τρόπο της χρονιά στο πρωτάθλημα, πριν παίξουν τον μεγάλο ημιτελικό στην Τούμπα, με στόχο να προκριθούν στον τελικό για να διεκδικήσουν το νταμπλ. Η νίκη τους απέναντι στον Απόλλωνα μοιάζει σχεδόν λαϊκή απαίτηση, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού τη ζήτησαν επιτακτικά. Ο στόχος, φυσικά, είναι να μην κατορθώσει να μείνει ο Απόλλων στην κατηγορία, αφού η «ελαφρά ταξιαρχία» χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς στο Καραϊσκάκη για να αποφύγει τα μπαράζ ή ακόμα και τον απευθείας υποβιβασμό.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει μια τιτάνια προσπάθεια τον τελευταίο καιρό και παρότι έμοιαζαν καταδικασμένοι μετά τις ήττες από ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, χάρη στους εφτά βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές έχουν μείνει ζωντανοί. Για να νιώθουν δικαιωμένοι και στο τέλος, όμως, πρέπει να ανατρέψουν την παράδοση που έχουν απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου έχουν 26 ήττες, εφτά ισοπαλίες και πέντε νίκες στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Άρης 1-0, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0. / Απόλλων-ΠΑΟΚ 3-3, Πανθρακικός-Απόλλων 2-3, Απόλλων-Εργοτέλης 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,36 Χ: 4,75 2: 12,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σιδηρόπουλος, Γρεβένης, Φραγκιαδάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Σαλίνο (τραυμ.), Χολέμπας (τραυμ.), Βέργος (τραυμ.) - Δεληζήσης (τιμωρ.), Παντελιάδης (τιμωρ.), Φαρινόλα (τιμωρ.), Τζόρβας (τραυμ.), Κανακούδης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Είναι κρίμα να είναι πρωταγωνιστής ένας πρόεδρος, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι δα και σπάνιο. Ο Σταμάτης Βελλής, ο οποίος τον προηγούμενο διάστημα αποφάσισε να μιλήσει για όλα εκείνα που δεκάδες άλλοι είχαν επιλέξει να σωπάσουν, έγινε ξαφνικά το κεντρικό πρόσωπο σε μια φιέστα τίτλου! Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα δέχτηκε προσωπικό προσκλητήριο από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, που θεωρούν ότι η ομάδα τους πρέπει να εκδικηθεί για τις κατηγορίες που έχει δεχτεί από τον ισχυρό άντρα της «ελαφράς ταξιαρχίας». Απλά, ο ίδιος δε θα μπορέσει να το αποδεχτεί αφού έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τον τελευταίο καιρό κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά… Κι αν για τον Πανθρακικό υπάρχει η αιτιολογία για την έλλειψη κινήτρου για τον Ατρόμητο μάλλον οι δικαιολογίες απουσιάζουν. Η ομάδα του Περιστερίου έχει συμπληρώσει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και ακόμα χειρότερα, έχει τρεις αγωνιστικές να σκοράρει! Η καθίζηση της ομάδας του Γιώργου Παράσχου έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει με μειονέκτημα στα πλέι οφ και δε θέλει το μειονέκτημα να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω. Το θετικό είναι πως έχει θετικότατη παράδοση απέναντι στον Πανθρακικό, καθώς σε σύνολο πέντε αγώνων στη Super League έχει μόνο νίκες εντός ή εκτός έδρας. Στην Κομοτηνή, μάλιστα, δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ από τους γηπεδούχους. Ο Πανθρακικός μοιάζει να έμεινε από δυνάμεις στο φινάλε, απόρροια βέβαια και των τραυματισμών που είχαν οι πιο ποιοτικοί του παίκτες. Στα τελευταία οκτώ ματς έχει κερδίσει μόλις δύο φορές και το ματς με τον Ατρόμητο είναι μια ευκαιρία να κλείσει θετικά τη χρονιά και να μείνει στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 1-1, Πανθρακικός-Απόλλων 2-3, Καλλονή-Πανθρακικός 2-0. / ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,65 Χ: 3,40 2: 2,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κομίνης, Χαρίσης, Κάλφογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κουτσόπουλος (τραυμ.), Κάσες (τραυμ.), Ρομέου (τραυμ.), Σέρεμετ (τραυμ.), Ντιόγκο (τραυμ.), Μακρυδημήτρης (τραυμ.) - Ταυλαρίδης (τιμωρ.), Γιαννούλης (τραυμ.), Ναπολεόνι (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Για την ακρίβεια, στον τόπο όπου έριξε εννέα από τις 13 του μαχαιριές την περασμένη σεζόν. Ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που αναγέννησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και για πρώτη φορά επιστρέφει στην Κομοτηνή για να τον αντιμετωπίσει. Ο Έλληνας επιθετικός έστησε την καριέρα του από το μηδέν την περασμένη σεζόν και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε έχοντας ξεπεράσει με τη φανέλα του Ατρόμητου τις περυσινές του επιδόσεις.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ξεκάθαρο στόχο μπροστά του και δεν είναι το ματς στη Λιβαδειά! Ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τον δικέφαλο του βορρά, αφού έτσι αλλιώς ελάχιστα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ενόψει πλέι οφ. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη δεν έχει κατορθώσει να δείξει σταθερό πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια με αποτέλεσμα να είναι στην έκτη θέση της ειδικής βαθμολογίας, ενώ πάει σε μια έδρα που η παράδοση είναι μοιρασμένη (5-4-5) και με την τελευταία ανάμνηση νίκης σε παιχνίδι μακριά από την Τούμπα να είναι από τον περασμένο Ιανουάριο και το διπλό στην Ξάνθη. Ο Λεβαδειακός, αντιθέτως, επιστρέφει στο μέρος όπου κάνει πρωταθλητισμό! Έκλεισε τη σεζόν χωρίς να κερδίσει ματς εκτός έδρας και με τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή απ’ όλες τις ομάδες, αλλά στη Λιβαδειά μεταμορφώνεται. Έχει οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα ματς εντός έδρας και πέντε σερί από την ισοπαλία που παραχώρησε στον Απόλλωνα στις αρχές Φεβρουαρίου. Βαθμολογικά, δεν έχει κανένα άγχος καθώς είχε εξασφαλίσει τη σωτηρία του από το ματς με τον ΟΦΗ και για λόγους γοήτρου θέλει να κλείσει θετικά τη σεζόν.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Λεβαδειακός 2-0, Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1, Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1. / Απόλλων-ΠΑΟΚ 3-3, ΠΑΟΚ-Καλλονή 2-1, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,80 Χ: 3,50 2: 2,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δελφάκης, Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γεωργίου (τιμωρ.), Μάντζιος (τιμωρ.), Πετράτσι (τιμωρ.) – Ινσαουράλδε (τιμωρ.), Βίτορ (τιμωρ.), Λαζάρ (τιμωρ.), Λίνο (τιμωρ.), Πέρεθ (τιμωρ.), Σκόνδρας (τιμωρ.), Στοχ (τιμωρ.), Σαλπιγγίδης (τραυμ.), Κατσουράνης (τραυμ.), Νάτχο (τραυμ.), Γλύκος (τραυμ.), Μαντούρο (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το μεγάλο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που έρχεται… Συνεπώς, το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Λεβαδειακό περνάει σε δεύτερη μοίρα για τον περισσότερο κόσμο. Για κάποιους, όμως, μπορεί να γίνει το ματς της ζωής τους, μέχρι το επόμενο. Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα πάρει στην αποστολή αρκετούς νέους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους θα κάνουν ντεμπούτο στη Super League.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Πάμε στοίχημα; Λογικά κανείς δε θα μπει στον κόπο, καθώς υπάρχει ένα αποτέλεσμα που κάνει και τους δύο ευτυχισμένους. Και χωρίς να θέλουμε να κακολογήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είθισται αυτό το αποτέλεσμα να έρχεται. Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Πλατανιά σε ένα ματς που έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ουδείς από τους δύο έχει σωθεί μαθηματικά. Υπάρχουν συνδυασμοί αποτελεσμάτων που τους φέρνουν σε δυσχερέστατη θέση, όμως υπάρχει κι ένα αποτέλεσμα που σχεδόν τους εξασφαλίζει και τους δύο! Σε περίπτωση ισοπαλίας ο Πανιώνιος φτάνει στους 39 βαθμούς και δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς, ενώ και ο Πλατανιάς στους 38 φαντάζει σίγουρος για το μέλλον του. Οι κυανέρυθροι δεν έχουν ηττηθεί στην έδρα τους από τις αρχές Φεβρουαρίου κι έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τα κρίσιμα ματς που έπρεπε, ενώ ο Πλατανιάς που μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες θέλει να κάνει μια ακόμα υπέρβαση για να μην περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0, Βέροια-Πανιώνιος 2-1. / Πλατανιάς-Λεβαδειακός 2-0, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3, Πλατανιάς-Παναιτωλικός 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 5,05 Χ: 1,28 2: 8,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Ποντίκης, Δημητριάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Αραβίδης (τιμωρ.), Αυλωνίτης (τιμωρ.), Κούρντι (τιμωρ.), Λάζνικ (τραυμ.) – Αγκιλέρα (τραυμ.), Ναζλίδης (τραυμ.), Γιαχία (τραυμ.), Κατάι (τραυμ.), Τετέ (τραυμ.), Ζουμπουλάκης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πήγε στην πλατεία τον Ιανουάριο του 2004… Κι έφυγε μια δεκαετία μετά! Εν ολίγοις ο Φανούρης Γουνδουλάκης πέρασε σχεδόν μια ζωή στον Πανιώνιο και τώρα επιστρέφει για να τον αντιμετωπίσει σε ένα πολύ κρίσιμο ματς τόσο για τη νυν όσο και για την πρώην του ομάδα. Ο 31χρονος μέσος πήρε την πρώτη κρυάδα στο ματς του πρώτου γύρου, όμως είναι δεδομένο πως είναι εντελώς διαφορετικό να παίξει στη Νέα Σμύρνη και μπροστά στον κόσμο που τον αγαπάει και λογικά θα τον αποθεώσει ως αντίπαλο.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα