ΑΕΚ - Αστέρας Βάρης 4-0

ΑΕΚ - Αστέρας Βάρης 4-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Αστέρας Βάρης 4-0

bet365

Μία μέρα πριν τα 90α γενέθλια της, η ΑΕΚ έπαιξε καλά και νίκησε εύκολα με 4-0 τον Αστέρα Βάρης, χαρίζοντας ένα ευχάριστο απόγευμα στους οπαδούς της.

Η ORIGINAL είχε ετοιμαστεί από νωρίς στο πέταλο για την coreo των 90ών γενεθλίων της ΑΕΚ και περίμεναν να δουν από την ομάδα κάτι καλύτερο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Αυτό περίμενε και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες στον πάγκο της Ένωσης αφού έχει αρχίσει η συζήτηση για το ποιος θα τον διαδεχθεί για την επόμενη σεζόν. Ολα αυτά, πάντως, ξεχάστηκαν για 90 λεπτά καθώς οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν καλό πρόσωπο και πήραν άνετη νίκη, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

Η ΑΕΚ, αυτή τη φορά, κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ και αυτό έκανε και την διαφορά συγκριτικά με τα πρόσφατα ματς, στα οποία δεν γινόταν τίποτα σωστά από την αρχή. Η ομάδα του Δέλλα βρήκε το 1-0 με το δυνατό σουτ του Σταθάκη και την λάθος εκτίμηση του Ούσιου στο 13' και στο 16' έγινε το 2-0 με ωραία ενέργεια και πλασέ του Ντακόλ. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν, πλέον, ως μοναδική αποστολή το να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές το έκαναν. Οχι ότι είδαμε μπαλάρα αλλά σίγουρα ήταν καλύτερα από τα προηγούμενα ματς και γενικά αυτή την φορά η Ένωση αναπτυσσόταν καλύτερα και προσπαθούσε πιο ορθόδοξα να φτιάξει φάσεις. Τις έφτιαξε -αν και ο ρυθμός έπεσε μετά το 30' και ως το τέλος του ημιχρόνου- και θα μπορούσε να ανεβάσει το σκορ από το πρώτο 45λεπτο με τους Ανάκογλου και Γροντή που πλησίασαν στο γκολ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν αρκετά χαλαροί και αυτό είχε ως συνέπεια να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά ο Αστέρας σε μια-δυο περιπτώσεις, περισσότερο λόγω των λαθών της Ένωσης και λιγότερο λόγω των δικών του προσπαθειών. Η ΑΕΚ απάντησε με μια τεράστια ευκαιρία του Ντακόλ από κοντά μετά το γύρισμα του Γροντή και στη συνέχεια η ομάδα του Δέλλα σοβαρεύτηκε κάπως και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να προσφέρει θέαμα. Το έκανε αλλά όχι στον βαθμό που θα ήθελαν όλοι καθώς γινόταν λάθος στην τελική πάσα... Οταν η Ένωση ήθελε, πάντως, πλησίαζε στο γκολ και ο Δέλλας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μούργκα, ο οποίος πήρε την θέση του Τσουκαλά. Λίγα λεπτά μετά μπήκε και ο Τσεβάς αντί του Ντακόλ που τραυματίστηκε, για να έρθει στο 71' το 3-0 με καταπληκτικό σουτ του Πλατέλλα μετά την σέντρα του Γροντή από αριστερά.

Οπως στο πρώτο μέρος, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ έβαλε και δεύτερο γκολ αμέσως μετά, με τον Τσεβά στο 74' να κάνει το 4-0 με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Ανάκογλου, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι. Στα λεπτά που απέμεναν, ο Δέλλας έβαλε τον Πεταυράκη αντί του Τσουμάγκα και η Ένωση θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ με τα σουτ των Γροντή και Γεωργέα ή με το τετ α τετ του Ανάκογλου. Πέμπτο γκολ, τελικά, δεν μπήκε αλλά τουλάχιστον όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ πέρασαν πιο ευχάριστα την ώρα τους σε σχέση με άλλους αγώνες, με τους οργανωμένους στο πέταλο να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και να γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο τα 90α γενέθλια της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς (68' Μούργκα), Τσουμάγκας (75' Πεταυράκης), Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Ντακόλ (70' Τσεβάς), Γροντής, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Αστέρας Βάρης: Ούσιος, Σχίζας, Κοπελάς, Σκουρλής, Πλίτσης, Φωστέρης (63' Κωβαίος), Μίχος, Ανδρεαδάκης, Καζατζής, Ζώνας (82' Δρακοντίδης), Ντούλιας (78' Κριλής).

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα