Μπάγερν - Ντόρτμουντ 0-3 (vid)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 0-3 (vid)

bet365

Η Μπάγερν το πήρε... ελαφρά και η Ντόρτμουντ την τιμώρησε, φεύγοντας με νίκη 3-0 από το Μόναχο.

Τη νίκη την είχε θεωρητικά περισσότερη ανάγκη μία ομάδα. Και για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μαθηματικά την παρουσία στην 3άδα και για δείξει ότι αυτή η δύσκολη σεζόν μπορεί να τελειώσει με καλή ψυχολογία και καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον. Η Ντόρτμουντ πήγε στο Μόναχο, για να αποδείξει κυρίως στον εαυτό της ότι μπορεί. Και τα κατάφερε. Παρά το γεγονός ότι ο Κλοπ αποφάσισε να ξεκουράσει ενόψει ημιτελικού Κυπέλλου (την Μεγάλη Τρίτη με Βόλφσμπουργκ) τους Πίστσεκ και Λεβαντόφσκι, οι παίκτες του ήταν εξαιρετικά «διαβασμένοι» και έφυγαν με μεγάλη νίκη 3-0 απέναντι στους προκλητικά χαλαρούς Βαυαρούς.

Ο Γκουαρδιόλα παρέταξε βασικούς, όμως από το ξεκίνημα οι κινήσεις και τα λάθη του Ντάντε έδειχναν το πώς βλέπουν το παιχνίδι οι παίκτες του. Κάτι που καλώς ή κακώς είναι και ευθύνη του Καταλανού. Ο Κλοπ έκανε… ματ με την χρησιμοποίηση του Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή, με τον Γκαμπονέζο να προκαλεί πολλά προβλήματα. Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, οι μονομαχίες δυνατές, όμως οι φάσεις λιγοστές. Η πρώτη καλή τελική ήρθε στο 14’, με το μακρινό φάουλ του Αλάμπα να περνάει άουτ και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο γκολ στο 20’.

Η άμυνα της Μπάγερν πιάστηκε στον ύπνο μετά από εκτέλεση πλαγίου (!) και μετά από ωραία εναλλαγή των Βεστφαλών, ο Μχιταριάν βρέθηκε σε θέση βολής και σε αντίθεση με το ματς απέναντι στην Ρεάλ πριν λίγες μέρες, πλάσαρε εύστοχα για το 0-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι (σε όλες τις διοργανώσεις) που οι Βαυαροί βρίσκονται πρώτοι πίσω στο σκορ, κάτι που είχε να συμβεί από το 2001... Ο Νόιερ έβγαλε το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ στη συνέχεια (22’), με τους παίκτες του Κλοπ να έχουν καλύτερη ψυχολογία και να κάνουν το παιχνίδι τους. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, η εικόνα των Βαυαρών μόνο προβληματισμό προκαλούσε και η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 43’ (!), όταν μετά από σέντρα του Ραφίνια, ο Μάντζουκιτς έκανε ωραία το σουτ στην κίνηση, για να στείλει, όμως, την μπάλα πάνω στον Βάιντενφελερ, που μπλόκαρε εύκολα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για την Μπάγερν και γκολ για τους Βεστφαλούς. Ο Νόιερ αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο και ο 20χρονος Ρέντερ έκανε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα. Στο 49’ ο Ντουρμ έκλεψε στην άμυνα και το transition των παικτών του Κλοπ, θύμισε τις καλές τους μέρες. Ο Μχιταριάν πήρε την μπάλα και με μία από τις γνωστές του κούρσες βρήκε ανοργάνωτους τους Βαυαρούς, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ομπαμπεγιάνγ και εκείνος την ασίστ για το 0-2 από τον Ρόις.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έπαιξαν χωρίς πάθος, άργησαν να βρουν ρυθμό και ήταν εμφανές ακόμη και από εκείνο το σημείο ότι οι πιθανότητες να επιστρέψει στο ματς η Μπάγερν ήταν ελάχιστες. Έτσι, σαν σε… προπόνηση για την Ντόρτμουντ ήρθε και το 0-3 στο 56’. Ο Παπασταθόπουλος έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Χόφμαν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύκολα τον Ρέντερ!

Έπρεπε να φτάσουμε στο 70’, για να δούμε αντίδραση από τους γηπεδούχους. Αρχικά στο 71’ ο Μάντζουκιτς μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκέτσε, έκανε το σουτ από την γωνία της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια στο 72’. Ο Σβάινσταϊγκερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει ταχύτητα, όμως τι να το κάνεις; Ο Ρέντερ είπε «όχι» στον Ομπαμεγιάνγκ (76’), ενώ στο 83’ ο Μάντζουκιτς σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 90’ για την Μπάγερν, ενώ στο 90+1’ ο Ραφίνια αποβλήθηκε για χτύπημα στον Μχιταριάν.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Βαυαρούς να γνωρίζουν την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα τους μετά το 2008 (2-5 από Βέρντερ), την δεύτερη συνεχόμενη για πρώτη φορά μετά το 2011, ενώ τα 3 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα είναι η χειρότερη επίδοση μετά το 2010. Τέλος, ο Γκουαρδιόλα για πρώτη φορά στην καριέρα του έχασε ματς με διαφορά μεγαλύτερη των 2 γκολ…

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ (46' Ρέντερ), Ραφίνια, Ντάντε, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε, Ριμπερί (60' Μίλερ), Ρόμπεν (69' Κρόος), Μάντζουκιτς

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (69' Φρίντριχ), Ντουρμ, Σαχίν, Κελ, Χόφμαν (62' Λεβαντόφσκι), Ρόις, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (76' Γιόγιτς)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα