Κολοβέτσιος: «Εξαιρετική περίπτωση η ΑΕΚ»

Gazzetta team
Κολοβέτσιος: «Εξαιρετική περίπτωση η ΑΕΚ»

bet365

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε για το μέλλον του στην ΑΕΚ και τον αποχαιρετισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του στον SUPER FM 104,3:

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τελευταίο του ματς με την κυανόλευκη φανέλα: «Αυτό το χειροκρότημα ήταν για 'μενα κάτι το ξεχωριστό. Ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική μου μέρα. Δεν το έχω ξαναζήσει και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο των Ιωαννίνων, γιατί η αναγνώριση στον αθλητή είναι πολύ σημαντική. Το πέτυχα σε μεγάλο βαθμό και τον ευχαριστώ πολύ. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής, πολλές φορές ξέρει καλύτερα απ' όλους και είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν μια αναγνώριση των κόπων μου αυτά τα δύο χρόνια και ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου, που ήμασταν όλοι μια γροθιά και ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε μαζί. Να ξέρουν ότι δεν θα ξεχάσω τίποτα απ' όσα έζησα».

Για τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν φέτος στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά και είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα ως ομάδα. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που φταίνε γι' αυτά, αλλά τελείωσε καλά μια κοπιαστική χρονιά».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού που έδωσε παράλληλα και τη σωτηρία: «Για να πω την αλήθεια ήταν κάτι το οποίο δεν ήταν σε κανενός το μυαλό. Περισσότερο πιστεύαμε στους βαθμούς με τον Εργοτέλη και τον Άρη. Το να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να μείνουμε κατηγορία ήταν το καλύτερο τελείωμα για 'μενα εδώ στα Γιάννινα, έστω και σαν αμυντικός χαφ. Την ημέρα του αγώνα με έπιασε ο προπονητής μου και μου είπε αν μπορώ να αντεπεξέλθω και σ' αυτή τη θέση και του είπα 'βάλε με, μη με φοβάσαι'».

Για το αν του άρεσε αυτή η θέση περισσότερο από του στόπερ: «Δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να βοηθάω την ομάδα».

Για το αν πήγαν και άλλα πράγματα στραβά στη διάρκεια της σεζόν: «Λίγο-πολύ όλοι το έχουμε σκεφτεί τι πήγε στραβά. Το βάρος της περσινής χρονιάς δεν το αντέξαμε ως ομάδα για την κατάληψη της 5ης θέσης. Δεχτήκαμε βέβαια κι άλλα 'χτυπήματα' όπως η φυγή του Ντε Βινσέντι, που ήταν βαρόμετρο, γιατί ήταν ο οργανωτής της επίθεσής μας και ολοκλήρωνε πολλές επιθέσεις. Από εκεί και πέρα είχαμε και τους τραυματισμούς του Τσάβες, μαζί με το οικογενειακό του πρόβλημα, αλλά ευτυχώς τα ξεπεράσαμε ως ένα βαθμό».

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από την προσωπική του απόδοση: «Θα μπορούσα και λίγο καλύτερα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μου. Πήρα πολλά παιχνίδια, σε πολλά είχα σταθερή απόδοση, αλλά θα μπορούσα και καλύτερα. Εχθρός του καλού, βέβαια, είναι το καλύτερο».

Για την ψυχή που έδειξε ο ΠΑΣ και κέρδισε τον Ολυμπιακό: «Πριν το ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε δύσκολες εβδομάδες. Περιμέναμε σαν τελικό το ματς και φάνηκε αυτό. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο το μυαλό του στο κύπελλο και για μας ήταν ευκαιρία να πάρουμε έστω 1 πόντο. Όταν μπήκαμε στο ματς με γκολ, πίστεψα ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Για το αν υπήρξε σημείο στο οποίο να φοβήθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει το ματς: «Όχι δεν φοβήθηκα. Είχαμε καλή παρουσία και τακτικά ήμασταν καλά μέσα στο γήπεδο και απειλούμασταν μόνο από μακρινά σουτ. Βοήθησαν σίγουρα τα δύο γρήγορα γκολ και μας έδωσαν περισσότερο πάθος και δίψα για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα».

Για το πώς ξεκίνησε το φλερτ με την ΑΕΚ: «Από το προηγούμενο καλοκαίρι ήξερα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ήθελα όμως να επωφεληθεί και ο ΠΑΣ. Μια μέρα τον Ιανουάριο με πήρε ο μάνατζέρ μου τηλέφωνο και μου είπε ότι έχουμε μια τρομερή πρόταση από την ΑΕΚ, που καλύπτει κι εμάς και την ομάδα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».

Για το αν επηρεάστηκε από την κατηγορία που θα παίζει η ΑΕΚ: «Μετράει η δυναμική της ΑΕΚ και τα πάντα ξεπερνιούνται στο μυαλό σου. Δεν έχει σημασία ότι θα παίζει στη Football League. Ο κόσμος, η ιστορία και η φανέλα θα σε κάνουν να νιώθεις ότι παίζεις στην Super League. Είμαι έτοιμος για όλες τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε. Πιστεύω ότι χτίζεται κάτι καλό, μια δυνατή ομάδα που δεν θα έχει πρόβλημα να ανέβει στη Super League. Κάθε ομάδα στη Β' Εθνική θα θέλει να μας χτυπήσει, αλλά γίνεται καλή δουλειά, θα υπάρξουν καλές προσθήκες και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στο τέλος».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική: «Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά η προοπτική της ΑΕΚ είναι κάτι το εξαιρετικό, γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είμαι γεμάτος από την επιλογή που έκανα».

Ο Ηλίας Βούρας, τερματοφύλακας της ΑΕΚ, παρενέβη κι αυτός στην εκπομπή και μίλησε για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, λέγοντας ότι «θα τον ήθελα με χίλια για συμπαίκτη. Είδα ένα βίντεο με το πώς αποχαιρέτησε ο κόσμος των Ιωαννίνων τον Δημήτρη και ανατρίχιασα. Είναι σημαντικό να σε αναγνωρίζουν εσένα, το ήθος και την προσφορά σου». Αναφέρθηκε επίσης και στη φετινή πορεία της ΑΕΚ.

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Έγινε καλό πρωτάθλημα, αν και ο Ολυμπιακός το πήρε πολύ εύκολα. Δεν μου άρεσε αυτό που έγινε, θέλω κι άλλες ομάδες να τον ανταγωνίζονται. Στην ουρά όμως είχε ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός σε όλα τα επίπεδα οικονομικά και αγωνιστικά και γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν κι άλλες ομάδες να τις ανταγωνιστεί. Ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει την ωριμότητα να τον ανταγωνιστεί ».

Για το πώς έφυγε από την Λάρισα: «Τελείωσε το συμβόλαιό μου με την Λάρισα, δέχτηκα μία πρόταση ανανέωσης που δεν με κάλυπτε οικονομικά, δέχτηκα προτάσεις και από άλλες ομάδες της Α' Εθνικής. Ήρθε ο ΠΑΣ, μου έκανε καλή πρόταση, σκέφτηκα ότι ο ΠΑΣ θα ήταν ομάδα που θα μου έδινε τις ευκαιρίες που ήθελα, είναι μια μεγάλη ομάδα με κόσμο και ιστορία και πιστεύω ότι δικαιώθηκα 100% για την επιλογή μου».

Για το ρίσκο της περσινής σεζόν που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα να «χτίσει» πάνω σε ταλαντούχους παίκτες: «Πήραν ρίσκο οι άνθρωποι της ομάδας, ήμασταν όλοι καινούργια παιδιά με λίγες εμπειρίες στην Α' Εθνική. Κάναμε όμως ένα καλό κράμα. Κάναμε καλή δουλειά πέρυσι με τον κ. Χριστόπουλο, γίναμε όλοι μια οικογένεια, παλεύαμε ο ένας για τον άλλο στην ομάδα. Μόλις ήρθα όλοι με αγκάλιασαν, μαζευόμασταν σε σπίτια όλοι μαζί και κολλήσαμε γρήγορα σαν παρέα. Ο κ. Χριστόπουλος με είχε πάρει τηλέφωνο, μου είχε μιλήσει για το πρότζεκτ που ετοίμαζε και μου άρεσε πολύ που με είχε πάρει ο ίδιος τηλέφωνο».

Για τις αναμνήσεις της πρώτης του χρονιάς στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Από την περσινή χρονιά θυμάμαι μόνο επιτυχίες. Περάσαμε πολύ ωραία, ήταν ένα ταξίδι που κανείς δεν περίμενε, γι' αυτό και ήταν όμορφο. Εγώ προσωπικά δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη σεζόν.

Για το βάρος που είχαν φέτος να επαναλάβουν την περσινή πορεία: «Ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη και πολύς κόσμος ήθελε ανάλογη επιτυχία και μεγαλύτερη ακόμα θέση. Αυτό έγινε βάρος στην ομάδα, δεν το χειριστήκαμε καλά. Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία και αυτό συνέβαλε».

Για τις αλλαγές προπονητών και τις συγκρίσεις που γίνονταν με την περσινή ομάδα του Χριστόπουλου: «Αυτό ήταν ένα λάθος του κόσμου των Ιωαννίνων. Έμπαινε ο εκάστοτε προπονητής στο τρυπάκι να συγκριθεί με τον Χριστόπουλο, ενώ ήταν μια διαφορετική σεζόν. Δεν μας βγήκαν αυτά σε καλό».

Για το αν αδικήθηκε ο Σάββας Παντελίδης: «Ξεκινήσαμε καλά στην αρχή της χρονιάς, πήραμε αποτελέσματα όπως το «Χ» στην Τρίπολη και τη νίκη με τον Ατρόμητο. Είναι αδικημένος, γιατί τον έβαλαν στη σύγκριση με τον Χριστόπουλο, δεν του δόθηκε χρόνος από τον κόσμο, σε κάθε στραβή άκουγε τα περισσότερα, που έπρεπε να τα ακούμε κι εμείς, γιατί είχαμε μερίδιο της ευθύνης στις εκάστοτε αποτυχίες».

Για τον Σάκη Τσιώλη: «Πρόκειται για πολύ καλό προπονητή, έχει κάνει τρομερή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος τον δέχτηκε με ικανοποίηση, όπως του αξίζει. Υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία απ' αυτόν, πιο επιθετική και μετά τη φυγή Ντε Βινσέντι και όσα συνέβησαν στον Τσάβες, δεν κολλούσε το επιθετικό πνεύμα στην ομάδα και έφυγε».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Είναι φανταστικός άνθρωπος. Ήρεμος, σου βγάζει το 100% στον αγωνιστικό χώρο, θέλεις να παίξεις γι' αυτόν. Μας επανέφερε την ψυχολογία, επανέφερε το πλάνο το οποίο μπορούσαμε να υπηρετήσουμε και οι παίκτες στο να έχουμε αμυντικό προσανατολισμό και να χτυπάμε στις αντεπιθέσεις».

Για το αν ένιωσαν ότι κινδυνεύουν: «Πριν το ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε 2-3 δύσκολες εβδομάδες. Σκεφτόμασταν ότι υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσουμε. Τη ζήσαμε αυτή τη στιγμή και δεν θέλω να την ξαναζήσω. Πιεστήκαμε πολύ στο τέλος, αλλά ήρθε η νίκη-λύτρωση με τον Ολυμπιακό και ηρεμήσαμε».

Για τον Τσάβες: «Είναι πολύ καλός παίκτης, φανταστικός τεχνίτης, είναι ό,τι καλύτερο να έχει ο ΠΑΣ τέτοιο παίκτη. Μειονέκτημά του είναι ότι δεν έκανε προετοιμασία και γι' αυτό είχε και τόσους τραυματισμούς».

Για τον Χριστοβασίλη: «Αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος των επιτυχιών αυτής της ομάδας. Είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δεν συνάδει με το χώρο του ποδοσφαίρου που συνήθως έχει δύσκολους και παράξενους ανθρώπους. Κάνει τη διαφορά. Ο χαρακτήρας του είναι τρομερός. Ό,τι χρειαστήκαμε και προσωπικά εγώ κάποιες φορές, ήταν παρών. Η ομάδα του οφείλει πολλά, ο κόσμος πρέπει να του αναγνωρίσει ότι είναι υπεύθυνος της καλής πορείας της ομάδας».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ θα μπορούσε να φύγει φέτος ελεύθερος: «Ήταν συνειδητή απόφαση να ανανεώσω. Από τη μεριά κου σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να επωφεληθεί και ο ΠΑΣ που με έφτασε εδώ. Σκεφτήκαμε με την οικογένειά μου ότι και ο ΠΑΣ θα έπρεπε να πάρει κάτι από εμένα, γιατί κι εγώ πήρα πολλά απ' αυτόν».

Για το διάστημα που ξέμεινε ο ΠΑΣ από δυνάμεις: «Ήταν στα μέσα της χρονιάς, που είχαμε και τη μεγάλη κάμψη. Φαινόταν ότι δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Ευτυχώς συνήλθαμε και προχωρήσαμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα