Τίποτα δεν είναι απλό στην Ευρώπη…

Τίποτα δεν είναι απλό στην Ευρώπη…

Τίποτα δεν είναι απλό στην Ευρώπη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta, με αφορμή τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, πως κάποια πράγματα συμβαίνουν και στις…καλύτερες οικογένειες.

Σίγουρα όλους μας πείραξε το 0-3 στο Όλντ Τράφορντ κι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Γιουνάϊτεντ. Και παρότι όλοι παραδεχθήκαμε τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας, ακόμη και στη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, κριτικάραμε κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν.

Ωστόσο, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες από εκείνο το παιχνίδι, είδαμε τόσα παρόμοια παραδείγματα, που νομίζω μας δίνουν την πραγματική διάσταση του θέματος. Και μας δίνουν να καταλάβουμε με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι στο πιο υψηλό επίπεδο, στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Το αντίθετο, τα πάντα είναι ανοικτά.

Είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός 2-0 τη Γιουναϊτεντ στο Καραϊσκάκη. Και έφαγε 0-3 στο Μάντσεστερ. Όπως αποδείχθηκε, μόνο…πρωτοφανές δεν ήταν.

Τι έγινε έκτοτε, μεταξύ άλλων, στα νοκ άουτ παιχνίδια των δύο διοργανώσεων;

Σεβίλλη-Μπέτις 0-2 το πρώτο ματς. Μπέτις-Σεβίλλη 0-2 το δεύτερο ματς! Και πρόκριση της Σεβίλλης στα πέναλτι…

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι 3-1 το πρώτο ματς. Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 το δεύτερο ματς και πρόκριση της Τσέλσι…

Βασιλεία-Βαλένθια 3-0 το πρώτο ματς. Βαλένθια-Βασιλεία 5-0 το δεύτερο ματς και πρόκριση της Βαλένθια στην παράταση…

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες από το Γιουνάϊτεντ-Ολυμπιακός 3-0, γίναμε μάρτυρες άλλων τριών συγκλονιστικών ανατροπών (και το πώς δεν ανατράπηκε και το Ρεάλ-Ντόρτμουντ 3-0 όλοι το είδαμε).

Δεν την έπαθε λοιπόν μόνο ο Ολυμπιακός. Αποδείχθηκε πανηγυρικά πως τίποτα δεν σε εξασφαλίζει στο πιο υψηλό επίπεδο. Κι ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αγγλικές κι ισπανικές ομάδες (κι οι τέσσερις ανατροπές ήταν από συλλόγους της Πρέμιερ και της Πριμέρα…).

Αυτό που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να διδαχθεί από το δικό του πάθημα και να κοιτάξει την επόμενη φορά να εμφανιστεί πιο δυνατός, ώστε να αποφύγει τέτοιου είδους ανατροπή. Όπως ακριβώς, δηλαδή, θα κοιτάξουν κι η Παρί κι η Βασιλεία να μάθουν από τα λάθη τους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.