Δούλεψε για την Ελλάδα η Βαλένθια!

Δούλεψε για την Ελλάδα η Βαλένθια!

bet365

Την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015-16 εξασφάλισε ο επόμενος πρωταθλητής Ελλάδος, αφού η Βαλένθια απέκλεισε την Βασιλεία και έτσι η Ελλάδα παραμένει οριστικά στην 12η θέση!

Την... βρόμικη δουλειά για την Ελλάδα έκανε η Βαλένθια, που με επική ανατροπή άφησε εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων την Βασιλεία και έτσι εξασφαλίσαμε την 12η θέση και την απευθείας είσοδο του επόμενου πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από μία εβδομάδα, λίγο μετά το 3-0 στην Ελβετία, έμοιαζε δεδομένη η πρόκριση της Βασιλείας στα ημιτελικά, κάτι που ουσιαστικά θα σήμαινε την απώλεια της προνομιούχας 12ης θέσης. Το μεγάλο πλεονέκτημα που κρατάει η χώρα μας, είναι η εξασφαλισμένη είσοδος του πρωταθλητή, αφού σε περίπτωση που μας προσπερνούσε η Ελβετία, υπήρχε σενάριο να χρειαστεί να δώσει προκριματικά η ομάδα που του χρόνου θα κατακτούσε τον τίτλο.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο κέρδος για την Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να στέλνει και τον Κυπελλούχο της απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με μία διαφοροποίηση. Από το 2015, σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, το εισιτήριο για το Γιουρόπα δεν θα πηγαίνει στον φιναλίστ του Κυπέλλου, αλλά θα μεταφέρετε στο πρωτάθλημα. Για την Ελλάδα, δηλαδή, αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρώτος στα πλέι οφ θα παίξει προκριματικά για την ίδια διοργάνωση, ενώ η ομάδα που ακολουθεί θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα