Γιουβέντους - Λιόν 2-1 (vids)

Gazzetta team
Γιουβέντους - Λιόν 2-1 (vids)

bet365

Η Γιουβέντους νίκησε ξανά την Λιόν (2-1) και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον τελικό του Τορίνο. Μεγάλη ανατροπή -με 10 για 40 λεπτά- η Σεβίλλη επί της Πόρτο (4-1). Χαλαρά η Μπενφίκα (2-0 την Αλκμάαρ).

Πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν, η Μεγάλη Κυρία τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης αφού η Λιόν στο πρώτο μέρος ισοφάρισε (1-1) και προκάλεσε άγχος. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε, πάντως, έδειξαν ψυχραιμία στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν την πρόκριση με δεύτερη νίκη, διατηρώντας την αήττητη παράδοση κόντρα σε Γάλλους στο Τορίνο (7 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Εχοντας το 0-1 του πρώτου αγώνα, η Γιουβέντους μπήκε δυνατά για το γρήγορο γκολ που θεωρητικά θα εξασφάλιζε την πρόκριση. Το σουτ του Τέβες στο 3' έφυγε άουτ αλλά στο 4' το γκολ ήρθε με ακόμη μία εκτέλεση φάουλ του Πίρλο (1-0). Αυτό ήταν το 43ο γκολ-φάουλ του Ιταλού άσου στην καριέρα του! Το γρήγορο προβάδισμα, πάντως, μάλλον κοίμισε τους Μπιανκονέρι καθώς έριξαν ρυθμό και η Λιόν -που δεν είχε τίποτα να χάσει- βγήκε μπροστά. Και αφού βγήκε μπροστά, στο 18' έφτασε και στο 1-1 καθώς η σέντρα του Μβουεμπά βρήκε τον Μπριάν, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, με τη βοήθεια του δοκαριού, πετυχαίνοντας το 100ο γκολ της καριέρας του. Οι Γάλλοι το πίστευαν, οι Τορινέζοι αγχώθηκαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πατάνε καλύτερα και να απειλούν και με ένα σουτ του Γκοναλόν, το οποίο απέκρουσε ο Μπουφόν.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, η Γιουβέντους μπήκε με στόχο να κλείσει στο μισό γήπεδο την Λιόν, το έκανε και πίεσε για το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε οριστικά την δουλειά. Ο Κόντε έβγαλε τον Βούτσινιτς για να βάλει τον Γιορέντε και στο 68' έγινε το 2-1 με το σουτ του Μαρκίζιο, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία. Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί, η Γιουβέντους ήλεγχε την κατάσταση και πήρε το εισιτήριο για τους «4», κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς τον τελικό που θα γίνει στην έδρα της.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα, Βιντάλ (75' Πογκμπά), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες (78' Τζιοβίνκο), Βούτσινιτς (60' Γιορέντε).

Λιόν: Λόπες, Τολίσο, Κονέ, Ουμτιτί, Μπεντίμο, Μαλμπράν, Φέρι, Γκοναλόν, Μβουεμπά, Μπριάν (70' Νιγέ), Λακαζέτ (70' Γκομίς).


Βασίλισσα στις ανατροπές
Τρομερή για ακόμα έναν επαναληπτικό η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή με την Πόρτο και πήρε το εισιτήρια για τα ημιτελικά. Στη φάση των «16» είχε χάσει εντός από τη Μπέτις με 0-2 και πήρε την πρόκριση εκτός έδρας αφού την οδήγησε στα πέναλτι. Τώρα, ενώ είχε ηττηθεί 1-0 στην Πορτογαλία, έπιασε σούπερ απόδοση στο γήπεδο της και διέλυσε τους Δράκους με 4-0, παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο για 40 λεπτά. Το καλό βράδυ ξεκίνησε με το καλημέρα για τους γηπεδούχους. Στο 4' ο Φαμπιάνο έβγαλε το τετ α τετ με τον Μπάκα, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο τελευταίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ντανίλο. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο τρομερός Ράκιτιτς που έφτασε τα 15 γκολ (έχει και ισάριθμες ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Σεβιγιάνοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 26' δικαιώθηκαν, όταν ο Βιτόλο βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο μετά από πάσα κεφαλιά του Μπάκα. Η τρικυμία στην άμυνα της Πόρτο όμως δεν είχε τελειωμό και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-0, με τον Μπάκα να πλασάρει έχοντας κόσμο γύρω του. Στην επανάληψη η Πόρτο ξύπνησε και στο 53' ο Κουραέσμα εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Μπέτο με τρομερή εκτίναξη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Κόκε και οι Σεβιγιάνοι έμειναν να παλεύουν με παίκτη λιγότερο. Αντί όμως να δεχτούν γκολ, το έβαλαν εκείνοι. Ο Βιτόλο (79') μπήκε από δεξιά, ο Φαμπιάνο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκαμεϊρό στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα έβαλε το 17ο γκολ του στη σεζόν και 6ο στη διοργάνωση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουαρέσμα έβαλε με τρομερή βολίδα ένα υπέροχο γκολ που όμως ήταν αργά για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Παρέχα, Φάτσιο, Κόκε, Ναβάρο, Καρίτσο, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς (86' Τροχόφσκι), Βιτόλο, Ρέγιες (55' Φιγκέιρας), Μπάκα (69' Γκαμεϊρό)

Πόρτο (Λουίς Κάστρο): Φαμπιάνο, Μανγκαλά, Ρέγιες, Σάντρο, Ντανίλο (63' Κέλβιν), Ντεφούρ, Ερέρα, Κάρλος Εντουάρντο (46' Κιντέρο), Κουαρέσμα, Βαρέλα (46' Ρικάρντο), Ζιλάς

Πρόκριση με... δάκρυα
Η πρόκριση είχε έρθει από την Ολλανδία, εκεί η Μπενφίκα είχε σπάσει αήττητο 10 αγώνων των Ολλανδών και το 1-0 της έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αυτό που έμενε ήταν να το... σφραγίσει και δεν δυσκολεύτηκε να το πραγματοποιήσει στο Ντα Λουζ. Η Μπενφίκα επικράτησε 2-0 της Αλκμααρ και βρέθηκε άνετα στα ημιτελικά, συνεχίζοντας έτσι με φόρα από την περσινή σεζόν! Πρωταγωνιστής ο Ροντρίγκο με τα δυο τέρματα που πέτυχε! Bέβαια, υπήρχαν και άσχημα νέα για τους Πορτογάλους, αφού μόλις στο 4' ο Σίλβιο αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο έπειτα από σύγκρουση με τον Λουϊζάο. Ο Πορτογάλος αμυντικός τραυματίστηκε στο γόνατο, αποχώρησε με δάκρυα και όπως τόνισε ο Ζεσούς, θα υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αλκμααρ ήταν καλά στημένη στο α' μέρος, είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Αλβαράδο, αν και η Μπενφίκα δεν πίεζε αρκετά. Στην καλύτερη φάση ήρθε και το γκολ, όταν στο 39' από ασίστ του Σάλβιο ο Ροντρίγκο πέτυχε το 1-0. Στην επανάληψη, οι Ολλανδοί ρίσκαραν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους, ωστόσο ο Αρτούρ όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν. Στο 71' σκηνικό... καρμπόν, ασίστ Σάλβιο και ο Ροντρίγκο διαμόρφωσε το 2-0.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (σε παρένθεση τα πρώτα ματς)
Γιουβέντους – Λιόν 2-1
(1-0)
(4' Πίρλο, 68' Μαρκίζιο – 18' Μπριάν)

Σεβίλλη – Πόρτο 4-1 (0-1)
(5' πέν. Ράκιτιτς, 26' Βιτόλο, 30' Μπάκα, 79' Γκαμεϊρό – 90'+1 Κουαρέσμα)

Βαλένθια – Βασιλεία 3-0 η κανονική διάρκεια και έχει πάει στην παράταση (0-3)
(38, 70' Αλκάθερ, 43' Βάργας)

Μπενφίκα – Αλκμααρ 2-0 (1-0)
(39', 71' Ροδρίγο)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα