Ο Μίλερ των μεγάλων αγώνων

Ο Μίλερ των μεγάλων αγώνων

Ο Μίλερ των μεγάλων αγώνων

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τον Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου, που φωνάζει πάντα “παρών” στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού.

Δεν έχει κλείσει καν τα 25 του χρόνια κι όμως κανείς νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον γερόλυκο των γηπέδων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των Βαυαρών από τα 20 του, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του, που κάνουν τον Μίλερ να φαίνεται «μπαρουτοκαπνισμένος».

Με ένα... ξερακιανή κορμοστασιά, δίχως τεράστια φυσική δύναμη και χωρίς μεγάλη ταχύτητα δείχνει εύκολη λεία με μια πρώτη ματιά. Με έναν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό τρόπο παιχνιδιού, χωρίς ντρίμπλες και ενέργειες που ξεσηκώνουν το κοινό, δε θα γίνει ποτέ ο αγαπημένος της εξέδρας. Η ποδοσφαιρική κλάση όμως του Μίλερ δε μετριέται ούτε με μεζούρα, ούτε με κολπάκια, ούτε με πωλήσεις στις φανέλες, ούτε με... τελική ταχύτητα.

Με την οξυδέρκειά του, την ωριμότητα στο παιχνίδι και την εργατικότητά του, έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Μίλερ είναι πάντα στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Και μπορεί να μην είναι επιθετικός, όμως στα παιχνίδια που η μπάλα «καίει» εκείνος βρίσκει τον τρόπο να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο πρώτος προπονητής που τον εμπιστεύθηκε ήταν ο Λούις Φαν Χαάλ τη σεζόν 2009-10. Τα 19 γκολ σε 52 παιχνίδια της Μπάγερν, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ και έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με την εθνική Γερμανίας.

Στην πρώτη του μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση, ο Μίλερ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 γκολ, παίρνοντας από το χέρι τα «πάντσερ» και οδηγώντας τα μέχρι την 3η θέση. Με δύο γκολ και μια ασίστ πήρε μόνος του τη νίκη απέναντι στην Αγγλία με 4-1 στη φάση των 16, ενώ τόσο στον προημιτελικό με την Αργεντινή (4-0) όσο και στο μικρό τελικό με την Ουρουγουάη (3-2) ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της Γερμανίας.

Η επόμενη σεζόν άνοιξε με τον Μίλερ να σκοράρει στον τελικό του γερμανικού σούπερ καπ απέναντι στη Σάλκε και την Μπάγερν να κατακτά την πρώτη κούπα της χρονιάς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, το γκολ του στην Αλιάνζ Αρίνα απέναντι στην Ίντερ, στη φάση των 16, δε στάθηκε αρκετό στους Βαυαρούς να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το μεγαλύτερο ραντεβού της Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2011-12 δεν ήταν άλλο από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στο γήπεδό της. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες ήταν συνεπής στο συγκεκριμένο ραντεβού, όπως και ο Τόμας Μίλερ. Ούτε ο Ρόμπεν, ούτε ο Ριμπερί, ούτε ο Γκόμεζ μπόρεσαν να βρουν δίχτυα απέναντι στην Τσέλσι, κάτι που κατάφερε ο Μίλερ στο 83ο λεπτό. Το γκολ αυτό δεν έδωσε στους γερμανούς το τρόπαιο (λόγω Ντρογκμπά), όμως για μια ακόμη φορά ο γερμανός μέσος φώναξε “παρών”.

Στην περσινή ολική κυριαρχία των Βαυαρών σε Γερμανία και Ευρώπη, ο Τόμας Μίλερ αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας. Εκτός από τα 13 γκολ και τις 13 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα, ο γερμανός άσος σκόραρε στο νικηφόρο τελικό (2-1) του σούπερ καπ απέναντι στην Ντόρτμουντ, ενώ στον τελικό κυπέλλου απέναντι στη Στουτγκάρδη (3-2) είχε ένα γκολ και μια ασίστ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε κρίσιμα γκολ στα νοκ-άουτ. Τόσο με την Άρσεναλ στους 16, όσο και με τη Γιουβέντους στους 8, ο Μίλερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τα γκολ που σημείωσε. Στα ημιτελικά, δε, απέκλεισε μόνος του την Μπαρτσελόνα. Με δύο γκολ και μια τελική πάσα στο 4-0 της Αλιάνζ Αρίνα και ένα τέρμα στο 0-3 του Καμπ Νου, ο Μίλερ πήρε από το χέρι την Μπάγερν και την οδήγησε στον τελικό (όπου καθάρισε ο Ρόμπεν).

Φέτος, η συνέπεια του Μίλερ στα μεγάλα ραντεβού συνεχίζεται με... μαθηματική ακρίβεια. Τα δύο δυσκολότερα παιχνίδια του ομίλου ήταν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με το γερμανό να βρίσκει δίχτυα και στα δύο ματς. Η παράδοσή του στο σκοράρισμα απέναντι στην Άρσεναλ στους 16 συνεχίστηκε και φέτος, με τη Γιουνάιτεντ, χθες, να είναι το τελευταίο θύμα του πολυμήχανου αυτού γερμανού, καθώς με το 2-1 έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Πεπ Γκουαρντιόλα και των παικτών του.

Αυτός είναι ο Τόμας Μίλερ, ένας άνθρωπος που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το ποδοσφαιρικό lifestyle της εποχής. Όμως είναι ή δεν είναι ένας πραγματικός σούπερ σταρ εντός γηπέδου; Τα κατορθώματά του μιλούν από μόνα τους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα