Κλοπ: Ο μεγαλύτερος μαχητής…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Κλοπ: Ο μεγαλύτερος μαχητής…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος εκτιμά ότι ένα παλιό κείμενό του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και διαπιστώνει για μία ακόμη φορά ότι οι μεγάλοι προπονητές στις ήττες φαίνονται…

Στην σύγχρονη εποχή της δημοσιογραφίας η άμεση αναζήτηση ενός παλιού κειμένου δεν χρειάζεται παρά 20 δεύτερα (το πολύ…). Που είναι οι εποχές που στο «Βήμα» ο Βασίλης Σκουντής κάθονταν μπροστά από μία δίφυλλη ντουλάπα και αναζητούσε φωτοτυπίες από ένα άρθρο το οποίο είχε δημοσιεύσει πριν τέσσερα χρόνια σε κάποια άλλη εφημερίδα που δούλευε (ακόμη και σήμερα το ίδιο κάνει ο Σκουντής…).

Σήμερα μπαίνεις στην μηχανή αναζήτησης του gazzetta και βρίσκεις τι είχες γράψει πριν από σχεδόν ένα χρόνο (Πέμπτη 25 Απριλίου 2013) και το έχεις μπροστά στα μάτια σου σε μερικά δευτερόλεπτα. Το βρήκα λοιπόν αυτό που είχα γράψει για τον Κλοπ και είναι μία από τις ελάχιστες φορές που αισθάνθηκα, διαβάζοντάς το, ότι ένα παλιό κείμενό μου σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο.

Και είναι πιο επίκαιρο γιατί εμένα την Τρίτη το βράδυ δεν με… πήρε μαζί του ο θριαμβευτής Μουρίνιο που απέκλεισε με την Τσέλσι του την Παρί, αλλά ο μεγάλος χαμένος Γιούργκεν Κλοπ που λίγο έλειψε να αποκλείσει την Ρεάλ έχοντας χάσει το πρώτο ματς με 3-0!

Με πήρε μαζί της αυτή η αποδεκατισμένη Ντόρτμουντ, η οποία έπαιξε χωρίς 6-7 βασικούς ποδοσφαιριστές της και έφτασε μια ανάσα, μερικά εκατοστά, από μία επική ανατροπή. Και εν τέλει παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί κατάφερε να πείσει ξανά την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη ότι παραμένει μία μεγάλη ομάδα, ένα top club σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και όλα αυτά νομίζω χάρη στον σπουδαίο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο ίδιος περιέγραψε με καμάρι τη στιγμή που μετά το τέλος του ματς έκανε high five με τον τραυματία Σούμποτιτς ο οποίος του είπε: “Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα” και συμπλήρωσε: “Το ίδιο περήφανος είμαι κι' εγώ. Νομίζω ότι το βίντεο του συγκεκριμένου ματς πρέπει να δοθεί σε όποια ομάδα έχει χάσει το πρώτο ματς με 3-0 και προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση”.

Κάποτε ένας σπουδαίος προπονητής μου είπε ότι «οι μεγάλοι προπονητές φαίνονται στις ήττες» και στον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ από την Ρεάλ διαπίστωσα ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι σπουδαιότερος προπονητής απ' όσο τον είχα εκτιμήσει πέρυσι τέτοιο καιρό όταν η Ντόρτμουντ απέκλειε την Ρεάλ στα ημιτελικά κι’ εγώ έγραφα όλα όσα “ψάρεψα” στο διαδύκτιο για αυτόν τον απίθανο τύπο – προπονητή.

Και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι αυτό εδώ το κείμενο “Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Μέρκελ” σήμερα είναι πιο επίκαιρο σε σχέση με έναν χρόνο πριν όταν το έγραψα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.