Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (vids)

Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (vids)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η Παρί πίστεψε ότι ήρθε η ώρα της, όμως ημιτελικά δεν γίνονται χωρίς τον Μουρίνιο. Με γκολ του Μπα στο 87' οι Μπλε πέρασαν στους «4».

Το γκολ του Παστόρε στο 93' του πρώτου αγώνα είχε δώσει σαφές προβάδισμα στους Παριζιάνους, όμως ήταν σειρά των Αγγλων να πανηγυρίσουν στο τέλος. Λίγο πριν το 90' η μπάλα πέρασε για τον Ντεμπά Μπα, ο Σενεγαλέζος πρόλαβε τον Μάξουελ και την έστειλε στα δίχτυα χαρίζοντας μία τεράστια πρόκριση στην Τσέλσι και στέλνοντας τον Μουρίνιο στο κόρνερ για να δώσει οδηγίες. Ο μεγάλος Πορτογάλος για 8η φορά στην καριέρα του είναι «παρών» στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης και για 5η σερί (με τρεις διαφορετικές ομάδες). Την ίδια στιγμή, ο θρύλος του θεσμού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έβλεπε τον Καβάνι να μην μπορεί να κάνει αυτό που θα έκανε σίγουρα ο ίδιος και τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να τελειώσουν τη δουλειά. Αυτή ήταν η 15η νίκη του Special One στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε 22 αγώνες Champions League (5 ισοπαλίες, 2 ήττες), ενώ για πρώτη φορά μετά από 18 ματς, η Παρί έμεινε χωρίς γκολ στη διοργάνωση και το πλήρωσε με αποκλεισμό. Κίτρινη είδε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και χάνει το πρώτο ματς στους «4».

Το πρώτο κομμάτι του ματς δεν πήγε καλά για την Τσέλσι, αφού εκτός από το ότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο στην άμυνα της ομάδας του Λοράν Μπλαν, έχασε με τραυματισμό τον καλύτερο παίκτη της φέτος, Εντέν Αζάρ (18'). Μάλλον ήταν γραφτό. Στο 32' αφού σε μία φάση στην οποία ομάδες top level δεν αντιδρούν έτσι, η άμυνα της Παρί κόλλησε, από εκτέλεση πλαγίου ο Νταβίντ Λουίζ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Αντρέ Σίρλε που είχε περάσει αλλαγή έκανε με δεξί πλασέ το 1-0. Παρά το σχετικά για τα δεδομένα του 3-1 γρήγορο γκολ, οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν και κατάφεραν να περιορίσουν τους Λονδρέζους, που εκτός από ένα κοντινό σουτ του Κέιχιλ που πέρασε άουτ, δεν είχαν ευκαιρίες.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερη δράση, με την τύχη να φαίνεται ότι θα παίξει άσχημο παιχνίδι στην Τσέλσι. Στο 52' ο Γουίλαν βγήκε από δεξιά, γύρισε στον Σίρλε, το σουτ του Γερμανού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου και στην εξέλιξη της φάσης η Τσέλσι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οσκαρ και έστειλε και αυτός τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (53').

Στο 57' το φάουλ του Λαβέτσι έβγαλε ο Τσεχ και στο 66' ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Ντεμπά Μπα στη θέση του Λάμπαρντ για να γεμίσει την περιοχή της Παρί. Στο 68' ο Σίρλε είδε τον Σιρίγκου να του λέει «όχι» και αφού οι Μπλε ανέβαιναν, οι Γάλλοι βρήκαν ευκαιρίες στην κόντρα, όμως ο Καβάνι δεν δικαίωσε τον τίτλο του killer. Στο 72' έστειλε τη μπάλα άουτ μετά την πολύ ωραία μακρινή μπαλιά του Ματουιντί και στο 77' -στην καλύτερη φάση της ομάδας του Μπλαν- πήρε τη μπάλα μπροστά του μετά την τηλεκατευθυνόμενη μεταβίβαση του Καμπάιγ, όμως το αριστερό σουτ του, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τσεχ. Στο 80' ο Λούκας Μόουρα δοκίμασε και αυτός το πόδι του αλλά ο Τσεχ ήταν εκεί για να μπλοκάρει.

 

Στο 81' ο Μουρίνιο τα έπαιξε όλα για όλα και έβαλε και τον Τόρες αντί του Οσκαρ τοπθετώντας τρεις επιθετικούς στο κουτί. Η δικαίωση για τον μεγάλο Πορτογάλο και την Τσέλσι ήρθε στο 87'. Η μπάλα μετά την προσπάθεια του Ετό και το σουτ του Αθπιλικουέτα πέρασε για τον Ντεμπά Μπα ο οποίος άντεξε στην πίεση του Μάξουελ και νίκησε τον Σιρίγκου για το 2-0. Οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. Ο Μουρίνιο έφυγε στο κόρνερ όπου πανηγύριζαν ένα κουβάρι οι παίκτες του και τους έδωσε οδηγίες με τις ίδιες σκηνές να επαναλαμβάνονται με τη λήξη του αγώνα και την τεράστια πρόκριση των Μπλε αφού στο 94' ο Τσεχ γλίτωσε πολλούς από το έμφραγμα αποκρούοντας το σουτ του Μαρκίνιος. Η Τσέλσι πλέον επιστρέφει στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης μετά το 2012, όταν και κατέκτησε τον τίτλο…

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ (66' Ντεμπά Μπα), Γουίλιαν, Οσκαρ (81' Τόρες), Αζάρ (18' Σίρλε), Ετό.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Ζαλέ, Αλεξ, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (55' Καμπάιγ), Λούκας Μόουρα (84' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (73' Παστόρε), Καβάνι.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα