Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στην ΦΙΦΑ

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στην ΦΙΦΑ

Δήμος Μπουλούκος
Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στην ΦΙΦΑ

bet365

Στην αντεπίθεση βγαίνουν οι «μπλαουγκράνα» για την τιμωρία από την ΦΙΦΑ. Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την υπερασπιστική γραμμή της Μπαρτσελόνα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μηνύσεων.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακάλυψε αντικανονικές κινήσεις της Μπαρτσελόνα στο θέμα της απόκτησης νεαρών ποδοσφαιριστών και επέβαλε αποκλεισμό στις μεταγραφές ως το καλοκαίρι του 2015.

Πρόκειται για δέκα παίκτες που είναι οι Κορεάτες Πάικ, Λι και Γιανγκ, οι Γάλλοι Σεντρί και Ρουϊθ, ο Γιαπωνέζος Τάκε, ο Αμερικανός Λέντερμαν, ο Καμερουνέζος Πατρίς και ο Ολλανδο-Νιγηριανός Μπόμπι. Ο δέκατος είναι ο Αμπντούλ Ντιαλό πάνω στον οποίο θα στηρίζει την αντεπίθεση της η Μπαρτσελόνα, καθώς η περίπτωση του αποδεικνύει ότι αδίκως τιμωρήθηκε.

Τι θα πει η Μπαρτσελόνα

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει έφεση στην απόφαση της ΦΙΦΑ μέσα σε 21 ημέρες από τότε που βγήκε η απόφαση και είναι υποχρεωμένη μέσα σε 90 ημέρες να διορθώσει όλες τις παρατυπίες που έχουν σημειωθεί στις δέκα περιπτώσεις των ανήλικων παικτών. Ο κανονισμός της ΦΙΦΑ πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η τιμωρία στους «μπλαουγκράνα» αναφέρει ότι απαγορεύονται οι διεθνείς μεταγραφές για παίκτες κάτω των 18 ετών, με τους γονείς να μετακομίζουν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Ωστόσο στην περίπτωση του Ντιαλό, η Μπαρτσελόνα υποστηρίζει ότι οι γονείς του ζουν από το 1999 στη Μανρέσα, πέντε χρόνια πριν γεννηθεί το παιδί. Μάλιστα ο πατέρας του εργάζεται στην Ισπανία εδώ και 15 χρόνια ενώ η μητέρα του επέστρεψε στη Γουϊνέα για να γεννήσει τον Αμπντούλ, για να γυρίσει μετά από τρεις μήνες στην Ισπανία και στη Μανρέσα, όπου κατοικούν μόνιμα.

Αρα δεν τίθεται θέμα μετακίνησης για ποδοσφαιρικούς λόγους, ενώ ο 10χρονος ποδοσφαιριστής έχει φύγει λόγω σχολείου από τη Μασία και παίζει στην ομάδα Benjamín D, όπου έχει πετύχει 17 γκολ σε 27 αγώνες.

Το λάθος της ΦΙΦΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η συμφωνία για την απόκτηση του Ντιαλό έγινε στο εξωτερικό, ωστόσο η Μπαρτσελόνα επιμένει ότι έγινε στην Ισπανία. Επίσης η ομάδα της Καταλονίας θεωρεί ότι είναι λανθασμένη η άποψη της ΦΙΦΑ, ότι η πρώτη ομάδα του νεαρού ήταν η Μπαρτσελόνα και η Μασία.

Την ίδια ώρα, οργισμένος είναι ο πατέρας του Αμπντούλ, ο Μπέντε, επειδή πιστεύει ότι με όλη αυτή την υπόθεση η ΦΙΦΑ χρησιμοποιεί τον γιο του για να πλήξει την εικόνα της Μπάρτσα αλλά και γιατί δεν θέλει να πιστεύει κανείς ότι πήγε στην Ισπανία για να παίξει ο γιος του μπάλα, καθώς είχε φτάσει στη χώρα πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα η οικογένεια Ντιαλό έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο της Μανρέσα και απειλεί τη ΦΙΦΑ με μήνυση...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα