Πλατανιάς - Παναιτωλικός 1-0

Πλατανιάς - Παναιτωλικός 1-0

bet365

Αφού ο Πλατανιάς είχε... Άγιο στο πλασέ του Γοδόι, στην επόμενη φάση ο Τόρες σκόραρε και το 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό έδωσε στους Χανιώτες αέρα παραμονής και θα τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη Κυριακή στην Νέα Σμύρνη!

Πως ξεκίνησαν

Για τον Πλατανιά, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γιωργαλλίδης, με τους Γιαχία Φερνάντες μπροστά του και τους Ινκούμ, Δημήτρη στα άκρα. Στον άξονα έπαιξε ο Τέτε με τονΚαζναφέρη, ενώ πίσω από τον Τόρες ήταν οι Βλαχοδήμος, Μενδρινός και Κάταϊ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ράφαελ υπερασπίστηκε την εστία του Παναιτωλικού, με τους Μπικέι, Κάλι μπροστά του, τον Κουτρομάνο δεξιά και τον Ανέν αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα αγωνίστηκε ο Γοδόι με τον Σφακιανάκη, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Μαρτίνεζ. Στην κορυφή έπαιξε ο Μπόγιοβιτς, τον οποίο πλαισίωσαν οι Γοδόι, Μπακάκης.

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, αφού ήταν αυτοί που... καίγονταν για βαθμούς και πίεσαν για ένα γρήγορο τέρμα. Κύριος εκφραστής όλων των επιθετικών προσπαθειών για τον Πλατανια, ήταν ο Κάταϊ, ο οποίος έμοιαζε ιδιαίτερα κεφάτος. Παρόλα αυτά, και τις τρεις φορές που βρέθηκε σε θέση για γκολ, ο Ράφαελ δήλωσε παρόν και τον νίκησε, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.

Ισορρόπησε ο Παναιτωλικός

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να ανακτήσουν τον χώρο του κέντρου. Έτσι, ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων λεπτών έπεσε σταδιακά, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Παρόλα αυτά, τα «καναρίνια» δεν εκμεταλλεύονταν την κατοχή της μπάλας, αφού δεν έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Μοναδική εξαίρεση, μία σέντρα σουτ του Γκάλο, που αρχικά μπέρδεψε τον Γιωργαλλίδη, με τον Κύπριο τερματοφύλακα να μπλοκάρει τελικά.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αφού οι παίκτες Χάβου διατήρησαν την κατοχή και ήταν αυτοί που έμοιαζαν πιο κοντά στο να βρουν δίχτυα και να ανοίξουν το σκορ. Μάλιστα, λίγο έλειψε να... παγώσουν τα Χανιά, αφού στο 70' ο Γοδόι σπατάλησε μία τεράστια φάση, την καλύτερη μέχρι εκείνη τι στιγμή στο παιχνίδι.

Ο κορυφαίος των «καναρινιών» Μαρτίνες, έβγαλε για ακόμα μία φοράτην ομάδα του στην κόντρα από τα αριστερά, τράβηξε όλη την άμυνα των Κρητικών στα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Πλατανιά. Εκεί είχε κάνει πολύ σωστά την κίνηση ο Γοδόι, που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την πάρε-βάλε πάσα του Αργεντινού, αφού νικήθηκε από τον Γιωργαλλίδη, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ανούσια πίεση από Παναιτωλικό
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πιο πολύ για ένα γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να ανησυχήσουν τον Γιωργαλλίδη. Ίσως σε αυτό να έπαιξαν ρόλο και οι πολλές απουσίες του Παναιτωλικού, ο οποίος δεν είχε τους αυτοματισμούς του και έτσι αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή, την οποία μπορούσε εύκολα να αντιμετωπίσει ο Πλατανιάς, που είχε οπισθοχωρήσει. Ακόμα κι όταν οι Κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες, όταν αποχώρησε τραυματίας ο Γιαχία και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές, ο Παναιτωλικός δεν έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε απόλυτη θριαμβεύτρια την ομάδα του Πλατανιά, η οποία με το τρίποντο αυτό και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, έχει το πάνω χέρι για την παραμονή, αφού όπως όλα δείχνουν, θα αποφύγει ακόμα και τα μπαράζ! Από την άλλη, ο Παναιτωλικός που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, χτύπησε μεν το ματς, έδειξε την απαραίτητη αξιοπρέπεια, όμως η έλειψη κινήτρου και οι απουσίες τον ανάγκασαν σε μία – αδιάφορη – ήττα.

Συνθέσεις

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Γιαχία, Φερνάντες, Δημήτρης, Καζναφέρης (46’ Ζαραδούκας), Αζίζ (11’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Βλαχοδήμος (80’ Ντεντάκης), Κατάι, Τόρες
Στον πάγκο: Περιστερίδης, Σιαλμάς, Θέρα, Σούκιας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης (28’ Νταλμά), Μπικέι, Γκάλο, Ανέν, (67’ Μελισσάς), Γοδόι, Κουτρομάνος, Σφακιανάκης, Κάλι, Μαρτίνες, Μπόγιοβιτς (69’ Τζούνιορ)
Στον πάγκο: Στεφανάκος, Παπουτσογιαννόπουλος, Πασάς, Πόι

MVP. Κάταϊ. Πολύ κινητικός από το πρώτο λεπτό, για ακόμα μία φορά ο κορυφαίος του Πλατανιά. Είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ενώ και το μισό γκολ είναι δικό του, αφού παίρνει την κεφαλιά και απλά ο Τόρες αλλάζει πορεία στην μπάλα. Από κοντά και ο Ισπανός επιθετικός, στον οποία χρεώθηκε το γκολ και γενικά είχε εξαιρετική παρουσία.

Στο ύψος του. Μαρτίνες. Ο Αργεντινός μέσος του Παναιτωλικού, είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες στο πρωτάθλημα, έχει σταθεί τουλάχιστον ισάξιος του Θεοδωρίδη και ξεδιπλώνει με κάθε ευκαιρία το ταλέντο του στο γήπεδο.

Αδύναμος κρίκος. Βλαχοδήμος. Ξανά ανύπαρκτος στο γήπεδο, δεν προσέφερε τίποτα, παρόλο που ο Πλατανιάς περίμενε πολλά από αυτόν. Ευτυχώς για τους Κρητικούς, που έχουν τους Τόρες και Κάταϊ!

Γκάφα. Ανήκει στον Γοδόι, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μία μοναδική ευκαιρία, σπαταλώντας την μπαλιά... δώρο του Μαρτίνες και σημάδεψε πάνω στον Γιωργαλλίδη.

Το στραγάλι. Καλή η διαιτησία του Αρετόπουλου, αν και άφησε μερικά πιο σκληρά μαρκαρίσματα από τους γηπεδούχους.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Πλατανιάς πέτυχε μία από τις πιο πολύτιμες νίκες στην διατή παρουσία του στα σαλόνια της Α' Εθνικής, αφού ουσιαστικά εξασφάλισε πως θα υπάρξει και τρίτη. Οι Κρητικοί έχουν την τύχη στα χέρια τους πλέον, αφού πρέπει να χάσουν στην Νέα Σμύρνη και να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις στα άλλα ματς για να μπλέξουν οι «ερυθρόλευκοι».

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα των Χανίων

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα