Βέροια - Πανιώνιος 2-1

Νίκος Τσιώκος
Βέροια - Πανιώνιος 2-1

bet365

Η Βέροια νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο, έφτασε τους 35 βαθμούς, «έπιασε» την Ξάνθη και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ράτκο Ντόστανιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καντιμοίρης, δεξιά στην άμυνα ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Αμαραντίδης και στα στόπερ οι Βέρτζος, Όστοϊτς. Μπροστά τους οι Παυλίδης, Βεργώνης, Ζεζίνιο, με τους Μπεν, Μπαργκάν στις πτέρυγες και τον Γκονσάλβες στην κορυφή.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Ανέστης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστα, με τον Λαμπρόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούρο το Αριστερό και τους Αυλωνίτη, Κουλουχέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μητρόπουλος, Παντίδος και μπροστά τους δεξιά ο Ζαχαράκης, αριστερά ο Κολοβός και στον άξονα ο Γιάννου. Μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης.

Καλύτερη η Βέροια, «χτύπησε» ο Μπεν

Η Βέροια μπήκε στο ματς με στόχο μόνο και μόνο να πάρει νωρίς το προβάδισμα και να διώξει το άγχος όντας καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, οι φάσεις απουσίαζαν, με την πρώτη αξιόλογη να έρχεται στο 25', όταν το σουτ του Γκονσάλβες κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 35' ο Μπεν πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον Ανέστη.

Παρά ταύτα, ο φορ του συλλόγου της Ημαθίας νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ με δεύτερη προσπάθεια δύο λεπτά αργότερα. Το σουτ του Παυλίδη απέκρουσε ο Ανέστης και παραχώρησε κόρνερ.

Από την εκτέλεση αυτού ο Μπεν έκανε το σουτ στην κίνηση, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου το «έβγαλε», αλλά όχι και το νέο σουτ του άσου της «βασίλισσας του Βορρά». Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Αραβίδη στο 41', που απέκρουσε ο Καντιμοίρης.

Γκολάρα από Γκονσάλβες

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, όμως οι γηπεδούχοι στο 54' πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Μπεν άφησε στον Γκονσάλβες και αυτός με ωραίο τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ανέστη και πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής.

Μείωσε ο Πανιώνιος

Παρά ταύτα, ο Πανιώνιος δεν τα παράτησε, ανέβασε στροφές και στο 73' κέρδισε πέναλτι. Ο Βέρτζος έσπρωξε τον Αραβίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Ιωαννίδης έδειξε σωστή την άσπρη βούλα. Από εκεί ήταν εύστοχος ο φορ του Ιστορικού, που μείωσε το σκορ και μπήκε ξανά στο ματς.

Όμως, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το ματς, με τη «βασίλισσα» να παίρνει τη νίκη και να εξακολουθεί να ελπίζει στην παραμονή. Τέλος, στο φινάλε του αγώνα επιδίωξαν και αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη οι Αραβίδης, Αυλωνίτης και Αμαραντίδης.

Man of the match: Ο Μπεν πέτυχε το πρώτο γκολ της Βέροιας και συμμετείχε στο δεύτερο όντας και πάλι ο κορυφαίος του συλλόγου της Ημαθίας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανιώνιος αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, ενώ δεν είχε λύσεις στην επίθεση.

Στο ύψος του: Ο Γκονσάλβες πέτυχε το τέρμα που έδωσε τη νίκη στη Βέροια και ένα από τα καλύτερα της αγωνιστικής. Καλός και ο Αραβίδης, που κέρδισε το πέναλτι και μείωσε για τον Πανιώνιο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βέρτζος στο 72', όταν έκανε το πέναλτι στον Αραβίδη δίνοντας την ευκαιρία στον Πανιώνιο να μπει ξανά στο ματς.

Το στραγάλι: Σωστή υπόδειξη πέναλτι στον Αραβίδη από τον Ιωαννίδη, καθώς τον έσπρωξε ο Βέρτζος. Καλή δουλειά από τον ρέφερι από την Αργολίδα, όπως και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Βέροια ήταν καλύτερη, είχε την ουσία και πήρε μια σημαντική νίκη, με την οποία παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής, όπου εξακολουθεί να ελπίζει. Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος μπήκε σε μπελάδες και θα χρειαστεί στο... νήμα να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (90'+2' Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (74' Σισοκό), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77' Καλτσάς), Γκονσάλβες.

Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83' Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (90'+2' Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65' Καμπάνταης).

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Βέροιας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα