ΟΦΗ - Ξάνθη 3-2

Gazzetta team
ΟΦΗ - Ξάνθη 3-2

bet365

«Αυτοκτονία» άνευ προηγούμενου για Ξάνθη! Προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο ΟΦΗ έκανε την ολική ανατροπή κέρδισε με 3-2 και πλέον οι «ακρίτες» είναι... κατάφατσα με τον υποβιβασμό!

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να θες από ένα ματς της Σούπερ Λιγκ. Γκολ, αγωνία, ένταση και... ξύλο. Πολλά είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες, όμως ο ΟΦΗ έπαιξε για την τιμή, οι Ξανθιώτες πλήρωσαν την οπισθοχώρηση του δευτέρου μέρους και το τελικό 3-2 αφήνει τους φιλοξενούμενους για τα καλά στη μάχη της παραμονής!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως στην πρώτη τους καλή στιγμή οι Ακρίτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Ζορό. Ο Κάλβο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1 μόλις στο 5'! Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Σα Πίντο να συνεχίζουν σε υψηλό τέμπο, να πιέζουν και να απειλούν με Κουτσιανικούλη (11', 24') και Παπάζογλου (18'), πριν φτάσουν στην ισοφάριση στο 39'. Ο Παπάζογλου γύρισε πολύ ωραία στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Κυριακίδης αρχικά έβγαλε, όμως παρά την προσπάθειά του και στο σουτ του Ροβίθη, που πήρε το ριμπάουντ, μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για το 1-1! Ο σκόρερ, μάλιστα, είχε μπει στο παιχνίδι στο 34' στη θέση του Μπανούση! Στο 45', όμως, η Ξάνθη βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Κάλβο εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Φερνάντες έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Γούτας με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2! Στιγμές αργότερα οι Κρητικοί έφτασαν μία ανάσα από την εκ νέου ισοφάριση, όμως ο Κυριακίδης με ενστικτώδη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Ντουντού κράτησε το προβάδισμα για την Ξάνθη!

Τα νεύρα ήταν πολλά, οι αποβολές από τον πάγκο του ΟΦΗ μέχρι το τέλος διαδεχόταν η μία την άλλη, ενώ κάποια στιγμή ο Δασκαλόπουλος έχασε τελείως τον έλεγχο. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Κεχαγιά να αποφασίζει να παίξει άμυνα. Ο Βάλλος πέρασε με το ξεκίνημα στη θέση του Κάλβο και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και την κατοχή. Αυτή τη φορά, όμως, προσπαθούσαν ανορθόδοξα να φτάσουν στο γκολ και οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές.

Κάποια μακρινά σουτ, κάποιες ανολοκλήρωτες ενέργειες, διαμαρτυρίες για πέναλτι σε ανατροπή του Ροβίθη στο 48' και στο 79' το 2-2! Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Περογαμβράκης με πανέμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Από εκεί και μέχρι την τελευταία φάση έμοιαζε μόνο οι γηπεδούχοι να βρίσκονται στο γήπεδο. Στο 83' ο Μπούρμπος έκανε εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στο 84' ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βάλλα. Ο Μιλιάζες δεν αστόχησε και ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 3-2! Με τους φιλοξενούμενους να έχουν βγει στην επίθεση για την ισοφάριση, ο Ροβίθης βγήκε στην αντεπίθεση τετ α τετ με τον Κυριακίδη, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης τον νίκησε, ενώ στην τελευταία φάση στο 90+8' ο Μιλιάζες έδωσε τους Κρητικούς, όταν έβαλε το κεφάλι του στο κοντινό σουτ του Μπέρτου, που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το 3-3! Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να φτάνει στη νίκη και την Ξάνθη να κινδυνεύει όσο ποτέ...

MVP: Ο Μανώλης Ροβίθης μπήκε στο παιχνίδι μόλις στο 34' και μετά από 5' έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Ο 21χρονος επιθετικός προκάλεσε προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς και ήταν από τους λόγους που άλλαξε η εικόνα του ΟΦΗ επιθετικά.

Στο ύψος του: Η άλλη... χρυσή αλλαγή του Σα Πίντο ήταν ο Περογαμβράκης. Μπήκε στο παιχνίδι στο 57' στη θέση του Ντουντού και στο 79' με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 2-2 και άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή στο τέλος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νίκος Κεχαγιάς δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι. Αποφάσισε, έχοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο, να μην ρισκάρει και να δώσει το βάρος στην άμυνα. Τελικά, δεν δικαιώθηκε, έκλεισε την ομάδα του πολύ πίσω και το πλήρωσε.

Η γκάφα: -

Το στραγάλι: Ο Δασκαλόπουλος σε ένα σημείο έχασε τον έλεγχο, ενώ ελέγχεται για τη φάση στην οποία ο Ροβίθης ζητάει πέναλτι και σε εκείνο που κέρδισε ο ΟΦΗ...

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι γηπεδούχοι ήταν αδιάφοροι. Αυτό στη θεωρία, καθώς στο γήπεδο τα έδωσαν όλα και έφτασαν στη νίκη. Η πολύ καλή σεζόν κλείνει χωρίς... σκιές για τους Κρητικούς, που έπαιξαν για την τιμή και κέρδισαν περισσότερα από ένα παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη, πλήρωσαν το γεγονός ότι επαναπαύτηκαν στο προβάδισμά τους και την τελευταία αγωνιστική θα τα δώσουν όλα για όλα με φόντο την παραμονή στην πιο δύσκολη σεζόν τους στη Σούπερ Λιγκ.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζορό, Μπανούσης (34' Ροβίθης), Μπαρέιρο (78' Νούνιες), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Ντουντού (57' Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Παπάζογλου

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Μπαξεβανίδης (27' Σολάρι), Βασιλακάκης, Γούτας, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Κάλβο (46' Βάλλας), Τριάδης, Σολτάνι

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα του Γεντί Κουλέ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα