Η υπερηφάνεια και το λάθος

Η υπερηφάνεια και το λάθος

Η υπερηφάνεια και το λάθος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τη φετινή του ευρωπαϊκή εικόνα, αλλά και που έκανε λάθος και μπορεί να του κοστίσει...

Στον Ολυμπιακό πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια για τη φετινή παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, βλέποντας πως προχωράνε στην Ευρώπη οι ομάδες τις οποίες αντιμετώπισαν κατά την δική τους πορεία.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία ο Ολυμπιακός κατά κοινή ομολογία έπαιξε στα ίσα και στα δύο παιχνίδια, είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κερδίσει 3-1 την Τσέλσι στο πρώτο προημιτελικό. Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η Μπενφίκα, την οποία ο Ολυμπιακός απέκλεισε με νίκη κι ισοπαλία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μία ανάσα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας.

Η Γιουνάϊτεντ, που σε εννέα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό, διεκδικεί την παρουσία της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-1 εντός έδρας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου. Στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν πάει καλά, αλλά, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αν ήταν σε πλήρη ακμή δεν θα μπορούσε ελληνική ομάδα να την κερδίσει με 2-0 (όπως άλλωστε δεν το είχε κάνει ποτέ καμία τόσα χρόνια).

Απλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει να δει και τα λάθη που έκανε κατά τη φετινή του ευρωπαϊκή σεζόν και να φροντίσει να τα διορθώσει. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.

Και γνώμη μου είναι ότι το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού στην παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν το προφανές, δηλαδή το 0-3 από τη Γιουνάϊτεντ κι ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά. Από ένα σύλλογο με τόσο μεγάλο όνομα μπορείς να φας τρία γκολ σε ένα παιχνίδι, που μάλιστα θα σου πάνε όλα στραβά.

Εκείνο το οποίο δεν έπρεπε με τίποτα ο Ολυμπιακός να χάσει ήταν το παιχνίδι στο Παρίσι! Κι ας ήταν στον αρχικό σχεδιασμό το μοναδικό ίσως από το οποίο δεν υπολόγιζε την παραμικρή βαθμολογική συγκομιδή! Διότι, όταν σου κάθεται ένα παιχνίδι έτσι, δηλαδή να παίζεις σε όλο το β΄ημίχρονο με παίκτη παραπάνω και τελικά να ισοφαρίζεις στο 80’ , δεν πρέπει να το χάσεις με 1-2 στο 89’. Μα με τίποτα.

Δεν είναι μόνο ότι χάνει το κλαμπ μισό εκ. Ευρώ από την ισοπαλία κι ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος θα ισοβαθμούσε τιμητικά στην πρώτη θέση του ομίλου με την Παρί. Είναι κι ότι με εκείνο το 1-1, ο Ολυμπιακός θα έδινε στην Ελλάδα 0,200 βαθμούς εξτρά στη φετινή βαθμολογία της στην ΟΥΕΦΑ.

Και με 0,200 βαθμούς παραπάνω, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρούσε την 12η θέση στη βαθμολογία, δηλαδή δεν θα την περνούσε η Ελβετία μέσω των πόντων της Βασιλείας. Κι έτσι ο πρωταθλητής Ελλάδας την άνοιξη του 2015, που θεωρητικά πιθανότερος είναι ο Ολυμπιακός, θα έπαιζε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το φθινόπωρο του 2015…

Που καταλήγουμε; Ο Ολυμπιακός πρέπει ως επόμενο βήμα να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τέτοια παιχνίδια στην Ευρώπη, όπως εκείνο το Παρίσι. Διαφορετικά θα του κοστίζουν πολύ ακριβά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.