Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός... καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λεβαδειακό(3-1), είπε... ευχαριστώ στην γκέλα του Αστέρα Τρίπολης και είναι στο +2 του μίνι πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ!

Ο «killer» και το... δώρο!

Ο Παναθηναϊκός άργησε να πάρει... μπροστά και μετά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τα πατήματα και ρυθμό στο παιχνίδι του, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που παρατάχθηκε με τρία στόπερ και εμφανή προσανατολισμό να μείνει πίσω και να κυνηγήσει ένα γκολ στην κόντρα επίθεση.

Με τον Πράνιτς να έχει την... μπαγκέτα και να διευθύνει ως αμυντικός μέσος και τον Αμπέντ σε ένα δαιμονισμένο μισάωρο, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων κυρίως με κάθετες πάσες αλλά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις καλές στιγμές που είχαν με Μπεργκ(13'), Πέτριτς(24') και Αμπέντ(27').

Ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», το κατάφερε ο Κουτρουμπής στο 39'. Mε ενέργεια σέντερ-φορ(κατέβασμα με το αριστερό, εκτέλεση με το δεξί) έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έδωσε την λύση στην ομάδα του, μετά από εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου από δεξιά. Ο νεαρός στόπερ πιστοποίησε πως είναι από τους στόπερ που είναι ποιοτικοί με την μπάλα στα πόδια, λειτουργώντας ως... killer στο αντίπαλο «κουτί».

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν πως θα πήγαινε με το προβάσισμα στα αποδυτήρια αλλά λογάριαζε χωρίς το λάθος του Καπίνο. Ένα ανέλπιστο... δώρο!Ο νεαρός πορτιέρο έκανε λάθος βολέ, επί της ουσίας... έστρωσε στον Κονέ και ο Αφρικανός μέσος του Λεβαδειακού ισοφάρισε κόντρα στην ροή του ματς και της γενικότερης εικόνας των «Βοιωτών» στο 41'!

Καρέλης... παστέλης!

Η εικόνα του ματς άλλαξε στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε μαζί, ο Λεβαδειακός δεν έκατσε στο καβούκι του και το παιχνίδι έγινε ροντέο με φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μάντζιο στο 57' και κάπου εκεί ήταν η ώρα να... μιλήσει ο Αναστασίου από τον πάγκο και μία από τις επιλογές του.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έριξε στο παιχνίδι Καρέλη και Κλωναρίδη στο 61', το γύρισε σε 4-3-3 και στιγμές αργότερα ο Καρέλης αποδείχθηκε... παστέλης! «Κάρφωσε» την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Λεβαδειακού, πέτυχε το 2-1 και έδιωξε το άγχος από τους«πράσινους».

Παρά το υπέρ του προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να κυνηγά και άλλα γκολ. Ήθελε να... καθαρίσει το παιχνίδι και το έκανε στο 76' με τον Αμπέντ. Η μπάλα χάθηκε μετά τον συνδυασμό Πράνιτς-Μπεργκ και ο Αλγερινός αμαρκάριστος και δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 3-1 που στέλνει το «τριφύλλι» στο +2 στην ειδική βαθμολογία μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στο σύνθημα που συγκίνησε κάθε Παναθηναϊκό στο φινάλε της αναμέτρησης και ακούστηκε από το πέταλο, με το υπόλοιπο γήπεδο να παίρνει σειρά. Αυτό ήταν το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του...

MAN OF THE MATCH: Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την φανέλα του Παναθηναϊκού, απόψε, για τον Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο, φτιάχνοντας συνέχεια παιχνίδι για την ομάδα του. Στην επανάληψη ήταν ξανά απειλητικός και κατάφερε στο 76' να ολοκληρώσει το εξαιρετικό του παιχνίδι, βρίσκοντας δίχτυα για το 3-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάκης Σπυρόπουλος. Έτρεξε ασταμάτητα πάνω στην πτέρυγα. Έκανε αμέτρητες κούρσες, δεν είχε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ επιθετικά ήταν σημαντικός για το «τριφύλλι». Από τα δικά του πόδια και την εξαιρετική σέντρα ξεκινά το γκολ του Κουτρουμπή.

Από κει και πέρα, άξια βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία ο Νίκος Καρέλης. Μπήκε στο 61' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε με το κεφάλι στα δίχτυα και έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Λεβαδειακού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Λεβαδειακού. Παρά τους τρεις στόπερ από τον Παντελίδη, το... πείραμα δεν λειτούργησε, καθώς ο Παναθηναϊκός σκόραρε τρεις φορές και μπορούσε να πετύχει και ακόμη περισσότερα γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε στο 41' ο Στέφανος Καπίνο όταν το βολέ του πήγε... καρφωτό πάνω στον Κονέ που τον «κρέμασε» και ισοφάρισε προσωρινά για τον Λεβαδειακό. Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, πως ο διεθνής πορτιέρο δεν έπεσε ψυχολογικά και στην επανάληψη είχε δύο καταπληκτικές επεμβάσεις σε τετ-α-τετ απέναντι σε Μάντζιο και Λυκογιάννη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Μαντάκης είχε ένα εύκολο παιχνίδι και δεν έκανε το λάθος. Παρόλα αυτά ο επόπτης Σταθόπουλος δεν είδε πως ο Μπεργκ ήταν σε θέση οφ-σάιντ στο 3-1 του «τριφυλλιού».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός... φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καρέλης δικαίωσε την επιλογή του Αναστασίου «στα καπάκια» και το 3-1 ήταν λίγο βάσει της εικόνας του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» πήραν ακόμη ένα «τρίποντο», εκμεταλλεύθηκαν την γκέλα του Αστέρα Τρίπολης και πλέον έφτασαν στο +2 της ειδικής βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Αμπέιντ (78' Δώνης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (62' Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς (62' Κλωναρίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Γεωργίου (50' λ.τρ. Σκέμπης), Λυκογιάννης, Κονέ, Βούκσεβιτς (62' Μιλοσάβλιεβ), Βαρέλα (73' Γουόρντεν), Μάγκας, Μάντζιος.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Λεωφόρου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα