Λιόν - Γιουβέντους 0-1

Gazzetta team
Λιόν - Γιουβέντους 0-1

bet365

Με γκολ του Μπονούτσι στο 85' η Γιουβέντους νίκησε την Λιόν (0-1) στο «Ζερλάν» και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Πέρασε η Βασιλεία, προβάδισμα Μπενφίκα, Πόρτο.

Ηταν κάτι που πολλοί περίμεναν ότι, μετά την οριακή πρόκριση κόντρα στην Φιορεντίνα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα είχε πιο εύκολο έργο με αντίπαλο την Λιόν και τελικά έγινε έτσι αφού οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ δεν μπόρεσαν να κάνουν δώρο στον προπονητή τους ένα αποτέλεσμα που να τους κρατά στη μάχη της πρόκρισης. Οι Μπιανκονέρι ήταν η καλύτερη ομάδα και παρότι άργησαν, πήραν την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει με το 1,5 πόδι στους «4» του Europa League. Τα 700 ματς στην καριέρα του έφτασε ο Μπουφόν, τραυματίας αποχώρησε ο Τέβες, εντυπωσίασε ο Τζιοβίνκο, που πέρασε αλλαγή και ανέβασε μία ταχύτητα τους Τορινέζους.

Μόλις στο 6' ο Τέβες θα μπορούσε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τον κρατάει 1.822 μέρες μακριά από το ευρωπαϊκό γκολ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού η κεφαλιά του από κοντά πέρασε άουτ. Στο 26' η Λιόν άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το γκολ που θα έδινε εξαιρετικό ενδιαφέρον στο ματς, όμως πρώτα ο Μπουφόν είπε «όχι» στον Μαλμπράν και στη συνέχεια ο Μπριάν με προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω από την ιταλική εστία. Η Γιούβε πατούσε καλύτερα και παρότι στο πρώτο 45λεπτο δεν έδειξε κάτι καλό, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο. Ούτε στο 29' ο Τέβες μπόρεσε να σπάσει την κατάρα αφού παρότι έκανε ωραία κίνηση μετά την πάσα του Πίρλο δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα των Λιονέ, Αντονι Λόπες.

Για την Λιόν ήταν η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Μπουφόν να αποκρούει το φάουλ του Ουμίτι (53'), ο Λόπες γλίτωσε τον Μπριάν από αυτογκόλ (59') και στο 65' ο Τζιοβίνκο άρχισε να ταλαιπωρεί τους Γάλλους όμως ο Λόπες απέκρουσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ και το σουτ του Ασαμόα πέρασε εκτός. Με τον βραχύσωμο Ιταλό να έχει δώσει πολλά γκάζια στους Τορινέζους, η πίεση μετατράπηκε σε φάσεις και στο τέλος σε νίκη για την Μεγάλη Κυρία. Στο 83' γύρισε από αριστερά πάρε-βάλε στον Βούτσινιτς που με αριστερό βολέ ψηλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως το γκολ ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Μετά από αντίδραση της άμυνας των Γάλλων, το πρώτο σουτ έκανε ο Πογκμπά και μετά την απόκρουσε ο Μπονούτσι τίναξε από κοντά τα δίχτυα για το τελικό 0-1.

Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Λόπες, Μπεντίμο, Μπακαρί Κονέ, Ουμίτι, Μαλμπράνκ (86' Φεκίρ), Μβουεμπά, Γκοναλόν, Φερί, Τολισό, Μπριάν (89' Ν' Τζιέ), Λακαζέτ (75' Γκομίς).

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ισλα (78' Λιχτστάινερ), Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (56' Τέβες), Οσβάλντο (62' Τζιοβίνκο).

Ραντεβού στη Σεβίλλη
Σε σχέση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς, εκείνο του «Ντραγκάο» αφήνει περισσότερους ανοικτούς λογαριασμούς για Πόρτο και Σεβίλλη. Οι Πορτογάλοι νίκησαν 1-0 σε ένα ωραίο, γρήγορο και δυνατό παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο σκορ. Οι Δράκοι που γενικότερα είχαν το πάνω χέρι σχεδόν και στα 90 λεπτά, σκόραραν στο 31' με τον Μανγκαλά να αξιοποιεί με καρφωτή κεφαλιά το φάουλ του Κουαρέσμα. Οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν το 2-0 στο 38' με τους ίδιους πρωταγωνιστές να αστοχούν σε διπλή κλασική ευκαιρία. Στο 45' ο ο Ντεφούρ είδε τον Μπέτο να ακουμπάει ίσα ίσα τη βολίδα του και να την εξοστρακίζει στο δοκάρι. Οι Σεβιγιάνοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί εντός περιοχής.

Στη μοναδική αξιόλογη φορά που το έκαναν, ο Γκαμεϊρό έχασε τη φάση του αγώνα, αστοχώντας από μισό μέτρο ολομόναχος (έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά). Στο 87' συνέβη κάτι τρομερά σπάνιο. Ο Φερνάντο της Πόρτο έκανε σκληρό φάουλ στον Γκαμεϊρό. Ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα, αλλά θα του έδειχνε κάρτα αργότερα. Στην εξέλιξη του πλεονεκτήματος ο Φερνάντο έκανε και νέο πολύ σκληρό φάουλ για κάρτα. Τότε ο διαιτητής του έδειξε και τις δύο κίτρινες μαζί και τον απέβαλε! Στο φινάλε ο Κουαρέσμα σημάδεψε και αυτός το δοκάρι και το 1-0 παρέμεινε αδικώντας μάλλον τους νικητές. Από τη ρεβάνς του «Σάντσεθ Πιθχουάν» θα απουσιάσουν οι Φερνάντο, Τζάκσον Μαρτίνες της Πόρτο και ο Αλμπέρτο Μορένο της Σεβίλλης.

Πόρτο (Λουίς Κάστρο): Φαμπιάνο, Ρέγιες Μανγκαλά, Ντανίλο, Αλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Κάρλος Εντουάρντο (55' Κιντέρο), Ντεφούρ (69' Ερέρα), Ζιλάς, Κουαρέσμα, Τζάκσον Μαρτίνες.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Ναβάρο, Παρέχα, Κόκε, Αλμπέρτο Μορένο, Καρίτσο, Ιμπόρα (62' Φιγκέιρας), Ρέγιες (73' Βιτόλο), Ράκιτιτς, Μαρίν (62' Γκαμεϊρό), Μπάκα.

Στα... ημιτελικά και χωρίς κόσμο!
Ακόμα και σε άδειο γήπεδο η Βασιλεία έχει τον τρόπο, διέλυσε 3-0 την Βαλένθια και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα προκάλεσε σοβαρό... πονοκέφαλο στην Ελλάδα, αναφορικά με τη 12η θέση! Μπορεί η UEFA να της... έκλεισε το σπίτι, αλλά οι Ελβετοί αποδεικνύουν πως η περσινή σούπερ πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο τυχαία δεν ήταν... Τι και αν το Σανκτ Γιάκομπ Παρκ ήταν «παγωμένο» τι και αν απουσίαζε ο ηγέτης, Στρέλερ, η Βασισλεία είχε σε μεγάλη βραδιά τον Ντελγκάδο, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, ενώ ο Στόκερ έβαλε στις καθυστερήσεις το κερασάκι στην τούρτα.

Ολα έγιναν λοιπόν σε ένα πεντάλεπτο, από το 34' μέχρι το 38', η Βασιλεία ήταν... καταιγιστική, εκμεταλλεύθηκε την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Σεντέρος και ο Αργεντίνος μέσος με δυο γκολ έδωσε σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του. Στον αντίποδα, η Βαλένθια βρέθηκε σε πολύ άσχημο βράδυ, Βάργκας και Κεϊτά είχαν ευκαιρίες όχι όμως και τύχη για να σκοράρουν. Το σοκ ολοκληρώθηκε στο τέλος, με τον αρχηγό της Βασιλειάς να διαμορφώνει το 3-0 και τις «Νυχτερίδες» να θέλουν την επόμενη εβδομάδα ένα τεράστιο ματς για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Βασιλεία (Γιακίν): Σόμερ, Ντέγκεν (46'Φρέι), Σάουρο, Σχαρ (58'Εμπολο), Χάκα, Αλίγι, Ντέγκεν, Ντελγάδο (58' Ελ Νενί), Στόκερ, Ντίας, Ντιέ.

Βαλένθια (Πίτσι):Γκουαϊτα, Σεντέρος (25' Μπάραγκαν), Ματιέ, Περέιρα, Κεϊτά, Φεγκουλί, Παρέχο, Μπερνάτ, Καρταμπια (70'΄Πιάτι), Βάργκας, Αλκάθερ.

Εσπασε το αήττητο, φουλ για... τελικό!
Στον δρόμο που χάραξε πέρσι κινείται και φέτος η Μπενφίκα, η οποία είναι αποφασισμένη να φτάσει ξανά στην πηγή, αλλά να πιει νερό αυτή τη φορά! Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έγινε, αφού η ομάδα του Χεσούς έσπασε το ευρωπαϊκό αήττητο των 10 αγώνων της Αλκμααρ και με το 1-0 στην Ολλανδία βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της. Οι Πορτογάλοι είχαν τον έλεγχο στο ματς, πολύ καλά στημένοι στα μετόπισθεν, δεν κινδύνευσαν αρκετά και στη μεγαλύτερη φάση του είχαν κατάφεραν να σκοράρουν με τον Σάλβιο στο 48'.

Βέβαια, πριν φτάσουμε στη φάση του γκολ, ο Αρτουρ νίκησε δυο φορές τους Γιόχανσον, Μπέρενς. Βέβαια, μετά το τέρμα του Αργεντίνου, η εικόνα άλλαξε, η Μπενφίκα κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Ζεσούς και η Αλκμααρ πρέπει να σπάσει το αήττητο των 21 αγώνων στο «Ντα Λουζ»

Τα αποτελέσματα

Λιόν - Γιουβέντους 0-1

(85' Μπονούτσι)

Πόρτο - Σεβίλλη 1-0
(31' Μανγκαλά)

Αλκμααρ - Μπενφίκα 0-1
(48' Σάλβιο)

Βασιλεία - Βαλένθια 3-0
(34', 38' Ματίας Ντελγάδο, 91' Στόκερ)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα