Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 1-1 (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 1-1 (vid)

bet365

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό οι Κόκκινοι Διάβολοι έβγαλαν ψυχή και τσαμπουκά και πήραν ισοπαλία 1-1 κόντρα στην μέτρια Μπάγερν.

Ηταν κάτι σαν ποδοσφαιρική ύβρη. Μα καλά είναι δυνατόν να παίζει η Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και η νίκη της να πληρώνει από 5,50 έως και 7,00; Και η φανέλα; η παράδοση; ο κόσμος; η υστεροφημία αυτού του τεράστιου συλλόγου; Αυτά δεν μπαίνουν στη λογική εκείνων που ορίζουν τις αποδόσεις; Εάν το πάρεις πάντως καθαρά αγωνιστικά, τα εν λόγω νούμερα δεν ήταν παράλογα. Η χειρότερη Μάντσεστερ των 20 τελευταίων χρόνων κόντρα στην κάτοχο του τίτλου και την κατά πολλούς (αν όχι όλους) κορυφαία ομάδα της χρονιάς. Ελα όμως που στο χορτάρι μίλησε το πάθος, ο τσαμπουκάς και όλα τα παραπάνω που είχε να επιδείξει η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ολα αυτά σε συνδυασμό με τη μέτρια βραδιά των ήδη εστεμμένων πρωταθλητών Γερμανίας συνέβαλαν στο να μην έρθει το... ευκολάκι «2» που σχεδόν άπαντες προέβλεπαν. Οι Κόκκινοι Διάβολοι μάλιστα όχι απλά δεν έχασαν (1-1), αλλά θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και το ματς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο καλά και στο 3' σκόραραν με τον Γουέλμπεκ. Ο διαιτητής όμως είχε σφυρίξει φάουλ στο σήκωμα του ποδιού του (νομίζω σωστά) στο κεφάλι του Χάβι Μαρτίνεθ πριν εκείνος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Σταδιακά οι Βαυαροί πήραν τα ηνία και ξεκίνησαν τις πασούλες τους. Δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν. Παρά το ότι Ρόμπεν και Ριμπερί είχαν απέναντι τους τους Μπίτνερ και Τζόουνς, αδυνατούσαν να πλαγιοκοπήσουν. Στο 31' ο Ρόμπεν έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό, αλλά ο Ντε Χέα έκανε εκπληκτική απόκρουση, για να φτάσουμε στο 40' και τη φάση που σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα. Ο Γουέλμπεκ βγήκε μόνος του με τον Νόιερ, μα αντί να πλασάρει, πήγε να σκάψει τη μπάλα από πάνω του, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να έχει σούπερ αντίδραση στην κακή επιλογή του αντιπάλου του.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και η Μπάγερν έμοιαζε ίσως και βολεμένη με αυτό το 0-0. Στο 58' όμως ήρθε η έκπληξη. Ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ολομόναχος ο Βίντιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν και ο Γκουαρδιόλα αντικατέστησε τον κακό Μίλερ με τον Μάντζουκιτς που γέμισε την περιοχή, κάτι που συνέβαλε στην ισοφάριση. Αυτή ήρθε (66') με ωραία συνεργασία Ρόμπεν, Ραφινια, κεφαλιά Μάντζουκιτς και πλασέ Σβαϊνστάιγκερ. Μετά το γκολ ρίσκαραν και οι δύο προπονητές που έριξαν επιθετικογενείς παίκτες στο χορτάρι, αλλά άλλο γκολ δεν μπήκε. Αντιθέτως, η μοναδική καλή στιγμή ήρθε με το πλασέ του Ρόμπεν (77') να ξύνει το δεξί δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Χάβι Μαρτίνεθ δέχτηκε κίτρινη κάρτα, κάτι που σημαίνει πως χάνει τη ρεβάνς, όπως φυσικά και ο Σβαϊνστάιγκερ που αποβλήθηκε στο 89' με δεύτερη κάρτα για τάκλιν στα πόδια του Ρούνεϊ.

Το 1-1 προφανώς και δίνει προβάδισμα πρόκρισης στη Μπάγερν, αλλά σίγουρα κρατάει ζωντανή την ελπίδα για τη Γιουνάιτεντ που απέδειξε πως ενώ δεν παίζει τη μπάλα του πρόσφατου παρελθόντος, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη που κανείς δεν πρέπει να υποτιμάει και οι Βαυαροί ίσως να το έκαναν απόψε.

* Ο Ράιαν Γκιγκς συμπλήρωσε 141 ματς στο Τσ Λιγκ και είναι στο -1 από τον Ραούλ (1ος). Επίσης είναι ο 1ος που έπαιξε Προημιτελικά για 12η φορά στον θεσμό!

* Η Γιουνάιτεντ μετρούσε έξι σερί νίκες στο γήπεδο της με αντίπαλους Γερμανούς (2 Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν, Σάλκε)!

* Η Μπάγερν είχε νικήσει στις επτά προηγούμενες εξορμήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στις τέσσερις πρόσφατες επισκέψεις της στο Νησί!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Μπίτνερ (74' Γιανγκ), Τζόουνς, Κάρικ, Φελαϊνί, Βαλένσια, Γκιγκς (46' Καγκάβα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (84' Ερνάντες)

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Ραφίνια, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (74' Γκέτσε), Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ (63' Μάντζουκιτς)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα