Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός!

Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ρίχνει μία πρώτη ματιά μέσα από το blog του στο gazzetta στον α' ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι παράλογο που πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού αναρωτιούνται πως η ομάδα τους μετά την χθεσινή απογοητευτική εικόνα της στον αγώνα με τον ουραγό Άρη, θα μπορέσει να μεταμορφωθεί θεαματικά μόλις τρία 24ωρα αργότερα, δηλαδή την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη κόντρα στον δεύτερο του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μόλις τις προάλλες έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα! Μεταμορφώθηκε μέσα σε τρεις-τέσσερις ημέρες: Σάββατο έπαιζε με τον Πανθρακικό στο Καραίσκάκη και Τετάρτη με τη Γιουνάϊτεντ στο Μάντσεστερ. Η εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο αυτά παιχνίδια ήταν ημέρα με τη νύχτα.

Με τον Πανθρακικό ο Ολυμπιακός είχε πολύ φτωχή απόδοση. Κέρδισε 2-0, με ένα γκολ από φάουλ και με ένα πέναλτι στο 90’, με τον αντίπαλό του να παίζει από το 41’ με δέκα παίκτες.

Με τη Γιουνάϊτεντ ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Μην στεκόμαστε μόνο στο αποτέλεσμα. Η προσπάθεια της ομάδας ήταν μεγάλη. Έπαιξε μπάλα, έκανε φάσεις παίζοντας μπάλα κι όχι από τύχη η, στημένα και αδικείται από το αποτέλεσμα, που έγινε από ένα «πολύ εύκολο» πέναλτι του Χολέμπας (και του Ολλανδού διαιτητή) κι από ένα φάουλ που δεν υπήρχε.

Οπότε, αφού το έκανε πριν 15 ημέρες, γιατί να μην το κάνει και τώρα ο Ολυμπιακός. Αρκεί οι παίκτες να βρουν το κίνητρο. Διότι στο Μάντσεστερ το κίνητρο ήταν τεράστιο-μία πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, αν η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και η προσδοκία του νταμπλ αποδειχθεί μεγάλο κίνητρο, πρέπει να περιμένουμε να το δούμε μέσα στο γήπεδο.

Βεβαίως, το να μεταμορφωθείς και να παίξεις πολύ καλύτερα, δεν σημαίνει κι ότι θα κερδίσεις. Σημαίνει ότι θα έχεις άλλη εικόνα, ότι θα ικανοποιήσεις τον κόσμο σου. Για να πάρεις το αποτέλεσμα, πρέπει να είσαι κι εύστοχος, όπως δεν ήσουν στο Όλντ Τράφορντ και πρέπει, προπάντων, να αποφύγεις τα τραγικά προσωπικά λάθη, όπως δεν τα απέφυγες στο Όλντ Τράφορντ. Κι όπως δεν τα αποφεύγεις σε κάθε παιχνίδι σου τελευταία-κι αυτό είναι πραγματικά το πιο ανησυχητικό…

Η αλήθεια είναι ότι με τον Άρη ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος κι απ΄ ό,τι με τον Πανθρακικό. Και μπορούσε ακόμη και να χάσει, με τις ευκαιρίες του Άρη. Όμως, τώρα ο αντίπαλος δεν είναι ο υποβιβασμένος Άρης, αλλά ο ΠΑΟΚ, που επιχειρεί να αμφισβητεί τα πρωτεία του Ολυμπιακού εδώ και μία διετία. Και, επιπλέον, ένα γεμάτο Καραϊσκάκη θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.