Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

bet365

Σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Εργοτέλης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαντί κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Τζημόπουλου!

Με αλλαγές ο Εργοτέλης

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Εργοτέλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο 4-2-3-1. Ο Αθανασίου αντικατέστησε τον τιμωρημένο Στοΐκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Τζανακάκης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Αζίζ αριστερά και στόπερ οι Μεχία, Αντελέγιε. Αμυντικά χαφ οι Ιμπραΐμ, Καρντόζο και μπροστά τους δεξιά ο Ρομάνο, αριστερά ο Χαντί και στον άξονα ο Μπουχαλάκης. Μοναδικός προωθημένος ο Διαμαντάκος.

Με αμυντικογενείς παίκτες ο ΠΑΣ

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε να χρησιμοποιήσει αρκετούς αμυντικογενείς παίκτες, όμως δεν άλλαξε κάτι στο 4-2-3-1. Ο Βελλίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντάσιος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μιχαήλ το αριστερό, με τους Μπέριο, Κολοβέτσιο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τζημόπουλος, Τσουκαλάς και μπροστά τους δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Βίλα και στον άξονα ο Ακόστα. Στην κορυφή ο Ίλιτς.

Κατοχή οι Κρητικοί, λίγα πράγματα

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλά να προσφέρει σε όσους είδαν το ματς. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας, την οποία κυκλοφορούσε, όμως οι φάσεις ήταν λίγες.

Η πρώτη ήταν στο 13', όπου το σουτ του Διαμαντάκου έφυγε άουτ, ενώ στο 18' την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη και το σουτ του Ιμπραΐμ στο ίδιο λεπτό. Ωστόσο, τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 24', με τους Ηπειρώτες να μην έχουν απειλήσει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Ο Ίλιτς πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, με τον Αθανασίου να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ. Η κεφαλιά του Τσουκαλά στο 37' έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ, με αυτή του Ρομάνο 4 λεπτά αργότερα να αποκρούει ο Βελλίδης.

Πέναλτι, αποβολή και 1-0

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη το ματς ήταν κακό και δεν έγινε απολύτως τίποτα μέχρι το 71'. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Τζημόπουλος ανέτρεψε τον Κούμπικ μέσα στην περιοχή και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Αρετόπουλο για να αφήσει τον «Άγιαξ» με δέκα παίκτες.

Ο Χαντί το εκτέλεσε εύστοχα και οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Από εκεί και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν έγινε τίποτα το φοβερό, με εξαίρεση την κεφαλιά του Μπέριου στο 76', που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

Man of the match: Ο Κούμπικ ήρθε από τον πάγκο, προσέφερε λύσεις στον Εργοτέλη και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 71', που έκρινε το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζημόπουλος, που ανέτρεψε τον Κούμπικ μέσα στην περιοχή.

Στο ύψος του: Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και χάρισε στον Εργοτέλη τη νίκη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τζημόπουλος στο 71' δίνοντας την ευκαιρία στον Εργοτέλη για γκολ και αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Το στραγάλι: Σωστή η υπόδειξη πέναλτι στο 71', καθώς ο Τζημόπουλος ανέτρεψε τον Κούμπικ μέσα στην περιοχή αντικρίζοντας και την κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη. Δε φαίνεται να υπάρχει παράβαση σε αυτό που ζητάει ο Κούμπικ από τον Κολοβέτσιο στο 87'. Λάθος του που δεν υπέδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα για χέρι στον Μπέριο στο 60'.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακό ματς στο Παγκρήτιο, το οποίο άνετα θα μπορούσε να λήξει 0-0. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν έδειξαν διάθεση για μπάλα, οι φάσεις ήταν λίγες και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαντί έκανε τη διαφορά και χάρισε τη νίκη στον Εργοτέλη. Συνάμα του εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ο ΠΑΣ θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα όντας 4 βαθμούς μακριά από τα μπαράζ.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασίου, Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αζίζ, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόζο, Χαντί, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος), Ρομάνο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ (60' Τσάβες), Βίλα (82' Γιάκος), Ακόστα (78' Κρητικός), Ίλιτς.

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς που διεξήχθη στο Παγκρήτιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα