Μπιλμπάο – Ατλέτικο 1-2

Μπιλμπάο – Ατλέτικο 1-2

bet365

Ντιέγκο Κόστα και Κόκε οδήγησαν την Ατλέτικο σε ανατροπή κορυφής (2-1) στο Μπιλμπάο και της έδειξαν το δρόμο για τον τίτλο, νικώντας και τον ρέφερι.

Είναι απίστευτο το πείσμα, η ψυχή, η καρδιά που βγάζει αυτή η παρέα και κόντρα σε κάθε πρόβλεψη... αντέχει. Υπάρχει άραγε κάποιος που να μην έχει σκεφτεί πως: «δεν μπορεί, θα ξεφουσκώσει». Ε λοιπόν να που δεν το κάνει. Η Ατλέτικο επιμένει και είναι εκεί: στην κορυφή. Μόνη πρώτη να βγάζει ασταμάτητα τη γλώσσα στις δύο μεγάλες. Θα γκελάρει στο «Σαν Μαμές», το «Μεστάγια« και την τελευταία αγωνιστική έχει επίσκεψη στο «Καμπ Νόου». Πως άραγε θα τερματίσει 1η; Από αυτές τις τρεις δύσκολες εξόδους λοιπόν διαγράψτε την πρώτη. Οι Ροχιμπλάνκος όχι απλά πέρασαν από τον «Λάκκο των Λεόντων», δίχως να έχουν δεχτεί... δαγκωματιά, αλλά η νίκη τους με 2-1 ήρθε με αντρίκια, τσαμπουκαλεμένη ανατροπή.

Στο γήπεδο όπου ηττήθηκε η Μπαρτσελόνα και με 1.000 ζόρια πήρε βαθμό η Ρεάλ, η Ατλέτικο ήταν κυρίαρχος. Ακομα και όταν με το καλημέρα (6') ο Μουνιαΐν με την ταχύτητα του πρόλαβε τον Χουανφράν και την έξοδο του Κουρτουά, για να... τσιμπήσει ψηλοκρεμαστά το 1-0, οι Μαδριλένοι είχαν τις απαντήσεις. Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και τους έπαιρνε όλους παραμάζωμα στην επίθεση. Στο 13' τον σταμάτησε σε τετ α τετ ο Ιραΐθόθ, αλλά στο 22' ο φορ της Ατλέτικο τον νίκησε. Ο Ιτουράσπε έκανε το λάθος και ο Κόκε με τη 12η ασίστ του στο πρωτάθλημα ενστικτωδώς τον κέρασε την ισοφάριση (25ο γκολ του Βραζιλιανο-Ισπανού).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και στο 34' Ντιέγκο Κόστα και Φιλίπε Λουίς έκρυψαν το τόπι, αλλά ο Ραούλ Γκαρθία πλάσαρε πολύ ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουρτουά πρόλαβε τον Σουσαέτα στην μοναδική καλή στιγμή της Αθλέτικ στο Α' μέρος. Στη επανάληψη το παιχνίδι πήρε φωτιά απ' όλες τις απόψεις, με τον διαιτητή, Βιτιένες Τεϊσέιρα να κάνει ό,τι μπορεί για να αδικήσει την Ατλέτικο. Στο 50' ο Ιραόλα ανέτρεψε κανονικότατα τον Ντιέγκο Κόστα εντός περιοχής, αλλά ο ρέφερι έκανε τον Κινέζο. Ωστόσο, στο 55' ο Κόκε έπαιξε το 1-2 με τον Φιλίπε Λουίς και με κοντινή κεφαλιά ο Ισπανός μέσος έφερε την ανατροπή.

Σταδιακά ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στο ματς όλους τους επιθετικούς του, αλλά στη μοναδική στιγμή που η Αθλέτικ... μύρισε την ισοφάριση, ο Κουρτουά τεντώθηκε απίστευτα και έβγαλε ένα άπιαστο από το παραθυράκι του. Η κεφαλιά του Αντούριθ ήταν εξ επαφής και είναι φοβερό το πως πρόλαβε ο Βέλγος πορτιέρο. Και εκεί που οι Βάσκοι είχαν ανέβει ψηλά, η Ατλέτικο πήγε για το τρίτο, το οποίο δεν μπήκε επειδή έτσι απλά δεν ήθελε ο διαιτητής. Στην χειρότερη απόφαση που έχει υπάρξει εδώ και χρόνια, σε μία απόφαση βγαλμένη από τη διαιτησία της δεκαετίας του 1960 στο πρωτάθλημα της Λιβερίας, αντί να αφήσει πλεονέκτημα στον Κριστιάν Ροδρίγκες που έμπαινε μόνος του για γκολ, γύρισε τη φάση πίσω για φάουλ υπέρ του Ντιέγκο Κόστα. ΕΠΙΚΟ!!!!!!! Το ότι στη φάση απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Λαπόρτ, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό το εξωπραγματικό λάθος.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε το σκορ και η Ατλέτικο δικαιωματικά επέστρεψε στη μοναξιά της κορυφής. Πλέον απομένουν επτά αγωνιστικές και ήδη έχει φτάσει τους 76 βαθμούς, όσους δηλαδή είχε πέρσι στο τέλος της σεζόν. Για όποιον λοιπόν δεν το πιστεύει, ας την παρακολουθήσει σε αυτούς του επτά τελικούς που έχουν απομείνει. Γιατί κάθε παιχνίδι της είναι μία κανονική γιορτή του ποδοσφαίρου κόντρα σε όλους του οιωνούς...

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος (78' Τοκέρο), Σουσαέτα (71' Σουσαέτα), Μικελ Ρίκο (81' Μπενιάτ), Μουνιαΐν, Αντούριθ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Σόσα (56' Αρντά Τουράν), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (71' Κριστιάν Ροδρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (90').

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα