Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

bet365

Σε ένα πολύ όμορφο ματς στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έχασαν ευκαιρίες αλλά γκολ δεν έβαλαν (0-0) και παραμένουν... παρέα ως τα πλέι οφ! Πέναλτι στον Μπεργκ δεν είδε ο Δασκαλόπουλος.

«Κλειστό» παιχνίδι, λάθος Δασκαλόπουλου!

Ο Ατρόμητος γνωρίζει τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός την πάτησε έτσι κι αλλιώς στον πρώτο γύρο μέσα στην Λεωφόρο από την εξαιρετική ομάδα του Περιστερίου και... έμαθε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες φρόντισαν να εξουδετερώσουν τα ατού του αντιπάλου και να αφήσουν στην άκρη το πως θα φτάσουν στο γκολ. Οι γηπεδούχοι άφησαν την μπάλα στους «πράσινους» και με σωστό πρέσινγκ ψηλά εμπόδισαν την καλή κυκλοφορία στους φιλοξενούμενους που απλά είχαν μία ανούσια κατοχή και δεν μπορούσαν να γυρίσουν γρήγορα την μπάλα, να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία του Τσενάμο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις καλές στιγμές στο παιχνίδι. Οι δύο προήλθαν από «στημένες» φάσεις αλλά Νάνο και Σίλντενφελντ δεν βρήκαν στόχο. Ο Ατρόμητος από την άλλη είχε μία... υποψία φάσης με τον Ταυλαρίδη στο 33' που δεν μπόρεσε αμαρκάριστος να προλάβει την πορεία της μπάλας και να σκοράρει. Τίποτα παραπάνω. Ένα «κλειστό» παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο φουλ επιθετικές ομάδες που απόψε θέλησαν να δείξουν το πόσο καλά μπορούν να ανταπεξέλθουν και στο να... αφοπλίζουν τον αντίπαλο.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για την φάση του 24' που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Δασκαλόπουλος, όμως, δεν υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπεργκ από τον Ταυλαρίδη αν και ο Έλληνας στόπερ παίζει αντικανονικά τον Σουηδό στράικερ.

«Χ»αμός με δοκάρια!

Οι δύο αποψινοί μονομαχοί μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να ψάξουν πιο ενεργά το γκολ της νίκης. Οι χώροι άνοιξαν, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός πήραν τα ρίσκα τους, με τους δύο προπονητές να ανακατεύουν την τράπουλα. Ο Αναστασίου με την είσοδο των Αμπέντ και Καρέλη ενώ ο Παράσχος με τους Μπάλλα, Ναπολεόνι και Φάμπιο!

Αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στο Περιστέρι! Οι «κυανόλευκοι» με το δοκάρι του Ναπολεόνι(89') και το τετ-α-τετ του Φάμπιο στις καθυστερήσεις ενώ οι «πράσινοι» με το δοκάρι του Καρέλη στο 78'! Η μπάλα δεν έμπαινε με... τίποτα στο πλεκτό και έτσι οι δύο ομάδες παρέμειναν σε όλα ισόβαθμες. Στους 63 βαθμούς της βαθμολογίας, στο +1 των πλέι-οφ, στο αποψινό ματς, ακόμη και στα δοκάρια!

Φυσικά δεν τελειώνουν εδώ οι κόντρες ανάμεσα τους. Το 0-0 που έμεινε μέχρι τέλους, αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του μίνι πρωταθλήματος που θα καθορίσει την ευρωπαϊκή τύχη των δύο συλλόγων την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο...

MAN OF THE MATCH: Νταβίντ Μέντες. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις. Απόψε έπρεπε να παίξει και για τους αρνητικότατους Ζέκα, Πράνιτς που βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο στον άξονα του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός εκτός από την πολύ καλή αμυντική του συμπεριφορά, προσπάθησε να δώσει ρυθμό επιθετικά, να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του και να δώσει λύσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν δεν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός θα την... πλήρωνε στο φινάλε. Ο Στέφανος Καπίνο πραγματοποιεί εξαιρετική έξοδο και επέμβασση μπροστά στον Φάμπιο, αποκρούει το τετ-α-τετ και κρατάει ανέπαφη την εστία του «τριφυλλιού».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Κλωναρίδη αντί του φορμαρισμένου Καρέλη αλλά ο νεαρός ομογενής εξτρέμ δεν δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του. Δεν μπήκε σε καμία στιγμή στο πνεύμα του παιχνιδιού, είχε λάθος επιλογές και δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά. Δικαίως αντικαταστάθηκε στις αρχές της επανάληψης.

Η ΓΚΑΦΑ: O Mάρκους Μπεργκ σε ακόμη μία υψηλής ποιότητας έμπνευση, τον βρίσκει πάνω στον βηματισμό. Ο Καρέλης μόνος του απέναντι από τον Τσεναμό και το 1-0 προσπαθεί να... σκοτώσει τον αντίπαλο πορτιέρο αντί να διαλέξει μια γωνία και να πλασάρει προς το πλεκτό. Η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Παναθηναϊκός χάνει τεράστια ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» από το Περιστέρι.

Στην ίδια κατηγορία και ο Ναπολεόνι. Από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται έχασε ο Ιταλός. Ξεχασμένος από το ύψος της μικρής περιοχής... κατάφερε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Καπίνο και όχι στο πλεκτό!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος θα έπρεπε να υποδείξει πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στην φάση του 24' αλλά δεν το έκανε. Από κει και πέρα, δεν έκανε κάποιο άλλο «χοντρό» λάθος αν και θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο μηδέν αν και οι δύο θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα του ματς δείχνει πως θα γίνει... σφαγή και στα πλέι-οφ.

Oι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος (65’ Ναπολεόνι), Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (90’ Φάμπιο), Καραμάνος, Μπρίτο (79’ Μπάλλας)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (55’ Αμπέντ), Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν (67’ Καρέλης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (90’ Λαγός)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα