Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Φώτης Καρακούσης
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0

bet365

Κάνοντας πάρτι στο πρώτο μέρος και βρίσκοντας με δίχτυα με Γιάννου, Αραβίδη και Ντούνη, ο Πανιώνιος νίκησε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, «σφραγίζοντας» την παραμονή!

Έχοντας τρία παιχνίδια στην έδρα του, στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, ο Πανιώνιος ήταν μια ανάσα από την σωτηρία. Πλέον μετά τη νίκη του επί του Αστέρα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε όλα τα γκολ, επικράτησε με 3-0 του κάκιστου Αστέρα Τρίπολης και πλέον στις αγωνιστικές που απομένουν δεν θα έχει το παραμικρό άγχος.

Μαγικό ημίχρονο για Πανιώνιο

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη, καθώς με το τρίποντο εξασφάλιζε την παραμονή. Από την άλλη ο Αστέρας έχοντας κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη δεν... καιγόταν και τόσο, κάτι που φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος στο οποίο η ομάδα που είχε το κίνητρο το έδειξε και στο γήπεδο και με τρία γκολ πήρε τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη.

Ούτε σε βολές του μπάσκετ

Βέβαια για να έρθει αυτό το 3-0 του Πανιωνίου, χρειάστηκε οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου να έχουν ποσοστά μπασκετμπολιστών καθώς στις τρεις ευκαιρίες που έκαναν, πέτυχαν ισάριθμα γκολ. Το πρώτο μόλις στο 6' με τον Μπαντή να κάνει έξοδο... Μεσολογγίου μετά το κόρνερ του Κολοβού και τον Γιάννου ανενόχλητο να ανοίγει το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 29' δεν έγινε απολύτως τίποτα με τον Αστέρα να αναλαμβάνει τα ηνία χωρίς όμως φάσεις. Ένα λεπτό πριν φτάσουμε στο πρώτο μισάωρο, ο Γιάννου έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και πάσα με το εξωτερικό προς τον Αραβίδη που μόνος απέναντι από τον Μπαντή έκανε το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν εκ νέου, αλλά ο Ανέστης όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί για να σώσει την ομάδα του. Όσα δεν έβαζαν οι Αρκάδες, τα έβαζαν οι «κυανέρυθροι» που στο 42' κατάφεραν με τον Ντούνη να κάνουν το 3-0 και να πάρουν μεγάλο προβάδισμα νίκης. Σε ένα γκολ στο οποίο ναι μεν το σουτ του παίκτη του Πανιωνίου ήταν πολύ καλό, αλλά και πάλι η άμυνα καθόταν και κοιτούσε τον αντίπαλό της.

Το κράτησε στο χαλαρό

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου, καθώς ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, μιας και ο Πανιώνιος έμεινε πίσω και κράτησε χαλαρά το σκορ, με τους; φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Έτσι αυτοί που είχαν το πιο εύκολο απόγευμα αναφορικά με την επανάληψη ήταν οι δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι δεν χρειάστηκαν να κάνουν τίποτα.

Με Ντε Μπλάσις ανέβηκε ο Αστέρας

Οι Τριπολιτσιώτες με την είσοδο του Ντε Μπλάσις ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 73' με τον Αργεντίνο να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Ανέστη. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο 77' με τον Αραβίδη να βλέπει τον Μπαντή να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο ματς με τον Πανιώνιο στο τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη που τον κρατάει στην Σούπερ Λίγκα.

MVP : Άνοιξε το σκορ και έκανε καταπληκτική πάσα στον Αραβίδη για το 2-0. Ε τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Γιάννου για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης;

Αδύναμος Κρίκος. Όλος ο Αστέρας ήταν αδύναμος κρίκος, με τους Αρκάδες να μην έχουν την παραμικρή σχέση με την ομάδα που πριν λίγες μέρες νίκησε τον Ολυμπιακό.

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης μπροστά και ο Ανέστης στην άμυνα, στάθηκαν και με το παραπάνω στο ύψος τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει η μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο.

Η γκάφα. Στο 1-0 ο Μπαντής κάνει έξοδο... Μεσολογγίου και η γκάφα του αγώνα του ανήκει δικαιωματικά.

Το στραγάλι. Ούτε που ακούστηκε ο Μάνταλος και αυτό είναι ότι πιο σημαντικό για έναν διαιτητή.

Το ταμείο του gazzetta: Ο Πανιώνιος το ήθελε, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και το πήρε. Το απλό, γιατί άλλωστε τόσο απλό είναι και το ποδόσφαιρο. Όσο για τον Αστέρα ήταν σαφώς κατώτερος των περιστάσεων λίγες μέρες μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Έτσι οι «κυανέρυθροι» σώθηκαν οριστικά και οι Αρκάδες θα τα δώσουν όλα στα πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα