ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 1-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 1-1 (vid)

bet365

Στους... τροπικούς Ζωσιμάδες ανάμεσα στον δυνατό αέρα, την βροχή και το χαλάζι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κέρδισε τον Πανθρακικό (1-1) που προηγήθηκε!

Ήταν καλύτερος αλλά δεν κέρδισε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο ειδικά όταν ο αντίπαλος πορτιέρο είναι σε πολύ καλή ημέρα. Ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρέθηκε να χάνει από τον Πανθρακικό, ισοφάρισε σε 1-1 αλλά εξαιτίας του πολύ καλού Πασχαλάκη απέτυχε να πάρει τη νίκη σε ένα ματς όπου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο καιρός με το χαλάζι να αποτελεί την αιτία της τετράλεπτης διακοπής!

Πως ξεκίνησε ο ΠΑΣ

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την διάταξη 4-2-3-1. Ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ντάσιος, ο Κολοβέτσιος με τον Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Στρούνα, ο Λίλα με τον Τσουκαλά τα δύο αμυντικά χαφ, στις δύο πτέρυγες οι Βίλα και Κοροβέσης, επιτελικός ο Ακόστα και φορ ο Ίλιτς.

Η διάταξη του Πανθρακικού

Σχήμα με 3-5-2 και ενισχυμένο κέντρο προτίμησε ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξιά στην άμυνα ο Μακρυδημήτρης, στο κέντρο της ο Έμποου και αριστερά ο Χρήστου. Στο κέντρο ήταν οι Παπαγεωργίου, Μπεν Σαμπάτ, Μπαϊκαρά, Τριανταφύλλου και Ρομέου και στην επίθεση οι Μολίνα και Ίγκορ.

Καλύτερος ο ΠΑΣ αλλά το 0-1 ο Πανθρακικός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που είχε το πάνω χέρι στην κατοχή μπάλας και τις ευκαιρίες από την αρχή του αγώνα, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ! Ο Πανθρακικός βρήκε τρόπο και χώρο για να κάνει το 0-1 με τον συνήθη ύποπτο, τον Ίγκορ. Στο 25ο λεπτό ο Μολίνα έκανε την πρώτη μπαλιά, η δεύτερη έγινε από τον Ρομέου που με κόντρες βρήκε τον Ίγκορ. Αυτός άφησε πίσω του τον Στρούνα και από πολύ κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει ανοίγοντας έτσι το σκορ.

Διακοπή τεσσάρων λεπτών λόγω χαλαζιού!

Στο 35ο λεπτό ο ρέφερι της αναμέτρησης αποφάσισε πως το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί με τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Από την στιγμή που έπεφτε χαλάζι και υπήρχε έντονο πρόβλημα με την διεξαγωγή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για 4 λεπτά.

Το 1-1 με Τζημόπουλο

Η διακοπή ωφέλησε -όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση και μπόρεσαν να σκοράρουν για το 1-1. Στο 38' χρίστηκε σκόρερ ο Τζημόπουλος. Ο Ακόστα έκανε το φάουλ με τον παίκτη του ΠΑΣ να βάζει γκολ με ένα αρκετά ωραίο γυριστό σουτ.

Δυναμικά ο ΠΑΣ αλλά έβαλε stop ο Πασχαλάκης

Στην επανάληψη παρότι ο Πανθρακικός κράτησε τον ίδιο ενισχυμένο του άξονα και με τον Άκη Μάντζιο να ζητάει αμυντικές βοήθειες και από τους μεσοεπιθετικούς του ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει διαδρόμους και να βγάλει ευκαιρίες για γκολ. Στο 56' μετά από ένα καλό φάουλ από τον Ακόστα ο Πασχαλάκης -ο άνθρωπος που σταμάτησε τις πιο πολλές προσπάθειες του ΠΑΣ- τον Πασχαλάκη να πέφτει σωστά στην γωνία του και να διώχνει μετά δυσκολίας.

Στο 57' ο Μπαϊκαρά ήταν εκείνος που έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή μετά από προσπάθεια του Λίλα. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό του και να κάνει ευκαιρίες. Στο 66' το σουτ του Ίλιτς βρήκε σε σώματα ενώ στο 70' ο ίδιος παίκτης έχασε απίστευτο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει την μπάλα. Στο 78' Ο Πασχαλάκης βγήκε με γροθιές για να διώξει το φάουλ του Τσάβες ενώ στις καθυστερήσεις έκανε διπλή απόκρουση μετά από εκτέλεση κόρνερ και νέα προσπάθεια του ΠΑΣ. Έτσι το 1-1 έμεινε έως το τέλος.

Man of the match: Ο Πασχαλάκης. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον γκολκίπερ του Πανθρακικού που κράτησε όρθια την ομάδα του κυρίως στο Β' μέρος, οπότε και ο ΠΑΣ έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Χάρις σε εκείνον έμεινε το 1-1.

Αδύναμος κρίκος: Καλός και... Άγιος για τον ΠΑΣ ο Ίλιτς και με σημαντική προσφορά όμως ο Σέρβος απέτυχε στις επιθετικές του προσπάθειες. Δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Πασχαλάκη και να βάλει έστω ένα γκολ για να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση της νίκης. Σε αυτήν την κατηγορία δεν μπαίνουν και πολλοί παίκτες, όμως δεδομένα και ο Στρούνα και ο Κοροβέσης υστέρησαν επίσης από τον ΠΑΣ. Οι Τριανταφύλλου και Παπαγεωργίου από την άλλη δεν ήταν και στα καλύτερά τους.

Στο ύψος τους: Αναμφίβολα οι σκόρερ Ίγκορ και Τζημόπουλος. Από εκεί και πέρα καλό παιχνίδι έχουν κάνει από τον ΠΑΣ οι Βελλίδης, Ακόστα και Ντάσιος. Ειδικά ο Ακόστα είχε σημαντική προσφορά ενώ έχει συμμετοχή στο γκολ της ομάδας του ενώ και η... παλιοσειρά που ακούει στο όνομα Ντάσιος ήταν ιδιαιτέρως θετικός για έναν ακόμα αγώνα. Για τον Πανθρακικό ξεχώρισαν επίσης ιδίως οι Μακρυδημήτρης και Μολίνα.

Η γκάφα: Θα μπορούσε να μπει εδώ η φάση όπου ο Στρούνα χάνει τον Ίγκορ ή η αντίδραση της άμυνας του Πανθρακικού στο τέρμα του ΠΑΣ. Όμως στην συγκεκριμένη κατηγορία τοποθείται ο Ίλιτς για τις ευκαιρίες που απώλεσε, καθώς αναδείχθηκε σε μοιραίο παίκτη στην επίθεση.

Το στραγάλι: Δεν απέφυγαν τα λάθη ο διαιτητής με τους επόπτες. Κυρίως σε επίπεδο καρτών και φάουλ. Ωστόσο η διαιτησία δεν υστέρησε στον σημερινό αγώνα ενώ ορθώς προχώρησε σε διακοπή του παιχνιδιού καθώς το χαλάζι δεν επέτρεπε με τίποτα να συνεχιστεί το ματς εκείνη την στιγμή ενώ πριν υπήρχε πολύ δυνατή βροχή και αέρας που έριχνε μέχρι και πινακίδες!

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ βρέθηκε πολύ κοντά στην... πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Ήταν ανώτερος του Πανθρακικού και στο Α' αλλά και στο Β' (σ.σ. κυρίως) μέρος της αναμέτρησης. Είχε περισσότερες φάσεις για γκολ και άξιζε να πάρει τη νίκη. Όμως η ομάδα της Κομοτηνής παρά τα προβλήματά της και τις ελλείψεις της πάλεψε πολύ σκληρά, είχε τον Πασχαλάκη σε πολύ καλή ημέρα και απέσπασε την ισοπαλία. Το ματς διεξήχθη φυσικά κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Το 1-1 σίγουρα αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε την δυνατότητα να πάρει 3 βαθμούς αντί για 1 ενώ ο Πανθρακικός εξακολουθεί να μαζεύει πόντους.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τα γκολ και τα χάιλαιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα