Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-1 (vid)

bet365

Ο κακός Ολυμπιακός... τιμωρήθηκε στο φινάλε κι έχασε 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Από θέση οφσάιντ το γκολ της νίκης των γηπεδούχων! Ο Βέργος που σκόραρε το μόνο κέρδος για τους πρωταθλητές!

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν έδειξε το απαιτούμενο αγωνιστικό πρόσωπο και τελικώς γνώρισε την ήττα με 2-1. Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντε Μπλάσις που έβαλε γκολ (σ.σ. ο άλλος σκόρερ ήταν ο Καράσκο) οι Αρκάδες κατάφεραν σε ένα αρκετά μέτριο ματς να επικρατήσουν του αντιπάλου τους. Στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων πάντως είναι σε θέση οφσάιντ ο Καράσκο που σκοράρει.

Γιουχαϊσματα και φωνές στην ενός λεπτού σιγή για Νταϊφά

Σαφέστατα και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Ωστόσο υπήρχε μία μικρή μερίδα οπαδών που δεν το σεβάστηκε αυτό με γιουχαϊσματα και φωνές. Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλο unfair από τα συγκεκριμένα άτομα για έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται εν ζωή, ειδικά από την στιγμή που σε κάποιο σημείο ακούστηκαν μέχρι και ύβρεις...

Διάταξη 4-4-2 με Κάμπελ-Σέποβιτς

Οι... δοκιμές Μίτσελ σε πρόσωπα ενόψει των αγώνων με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο συνεχίστηκαν και κόντρα στον Αστέρα. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε για δεύτερο συνεχές ματς ο Μπάλας Μέγιερι στο 4-4-2 του Ισπανού. Δεξί μπακ ο Τόρες και αριστερό ο Μπονγκ. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μανωλάς και Μαρκάνο. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Σάμαρης, Μανιάτης, Μασάντο και Πελέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάμπελ με τον Σέποβιτς.

Ο σχηματισμός του Αστέρα

Οι Αρκάδες παρέταξαν στο γήπεδο σχήμα 4-3-2-1. Βασικός γκολκίπερ ξεκίνησε ο Μπαντής. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος και Λούι. Οι Ουσέρο, Κουρμπέλης και Εντό συγκροτούσαν την τριάδα του κέντρου, στις δύο πτέρυγες ήταν οι Ναβάρο και Ντε Μπλάσις και μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.

Ανούσια ερυθρόλευκη υπεροχή

Στα πρώτα λεπτά του ματς ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς, δίχως όμως να κάνει ευκαιρίες με αξιώσεις. Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα να απειλήσουν την εστία του Μπαντή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Με άλλα λόγια είχαν μία ανούσια υπεροχή.

Λάθος από Μαρκάνο και 1-0

Ο Αστέρας που από την πλευρά του προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού. Στο 22' ο Μαρκάνο με τον Ουσέρο να τον πιέζει θέλησε να τον περάσει. Δεν μπόρεσε, γλίστρησε και επέλεξε να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω. Εκεί που καραδοκούσε ο Ντε Μπλάσις ο οποίος “τσίμπησε” την μπάλα και από κοντά έκανε το 1-0.

Κοντά στην ισοφάριση με δοκάρι

Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός αν και δεν είχε τόσο καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο έφτασε κοντά στο 1-1. Στο 37' έπειτα από ένα πολύ καλό φάουλ του Πελέ η μπάλα πέρασε το τείχος και κατέληξε στο δοκάρι του Αστέρα. Λίγο μετά και πιο συγκεκριμένα στο 40' οι Πειραιώτες είχαν διπλή ευκαιρία με τους Μανιάτη και Κάμπελ. Το ημίχρονο ωστόσο έκλεισε με τον Αστέρα να προηγείται με 1-0.

Το πρώτο του Βέργου και 1-1!

Ο Μίτσελ στο Β' μέρος βλέποντας αρκετά λάθη από την άμυνα και τον άξονά του προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας στο ματς δύο επιθετικούς. Τον Βαλντές και τον Βέργο. Ο πιτσιρικάς τον οποίο πιστεύει πολύ ο Ισπανός δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς τον δικαίωσε απόλυτα.

Έπειτα από κόρνερ του Σάμαρη ο Βέργος πήδηξε σε σωστό χρόνο με την άμυνα του Αστέρα να είναι σε άλλο... γήπεδο εκείνη την ώρα. Πρώτος επιχείρησε για την κεφαλιά ο Παραγουανός όμως δεν μπόρεσε με τον νεαρό και ταλαντούχο παίκτη των Πειραιωτών να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά με δυνατή και καρφωτή κεφαλιά για το 1-1.

Το 2-1 στο φινάλε με Ντε Μπλάσις και Καράσκο

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κάνει και άλλες φάσεις και τελικώς να σκοράρει για το 2-1 σε μία φάση που όμως υπάρχει οφσάιντ. Στο 93' έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ουσέρο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι για το 2-1, με τον Καράσκο να προλαβαίνει να βάλει το πόδι του και να "χρεωθεί" έτσι το γκολ.

Man of the match: Σε μία αναμέτρηση που δεν ξεχώρισαν αισθητά πολλοί παίκτες σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Ντε Μπλάσις. Έκανε γενικά πολύ καλό ματς με ένα γκολ και συμμετοχή στο δεύτερο και ενώ ταλαιπώρησε αισθητά την άμυνα του Ολυμπιακού.

Αδύναμος κρίκος: Από μεριάς του Αστέρα Τρίπολης η άμυνά του ήταν εκείνη που αντιμετώπισε τα πιο πολλά προβλήματα. Ο Μπαντής επίσης έχει την ευθύνη του στην φάση του γκολ, όπως και οι αμυντικοί των Αρκάδων. Αμυντικούς “πονοκεφάλους” είχε ο Ολυμπιακός και ειδικά ο Μαρκάνο που έκανε ένα κακό ματς. Δεν πήγε καλά ούτε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος όσο αγωνίστηκε. Για τους Πειραιώτες δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και ο Μανιάτης αλλά ούτε και ο Μασάντο, αν και ο Πορτογάλος έκανε καλό ξεκίνημα.

Στο ύψος τους: Για τους γηπεδούχους αρκετά θετικό πρόσημο είχαν οι Τσαμπούρης, Μπαράλες, Ουσέρο και Καράσκο. Από τον Ολυμπιακό ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον σκόρερ Βέργο. Ο νεαρός έδειξε τσαμπουκά, πάθος και επιθετική ποιότητα ενώ καλή απόδοση είχαν τόσο ο Μέγιερι -που δείχνει πως έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό- αλλά και ο Πελέ με σημαντική δημιουργική και επιθετική συμβολή και ένα δοκάρι στο ενεργητικό του.

Η γκάφα: Στην φάση του γκολ του Ντε Μπλάσις ο Μαρκάνο κάνει δύο λάθη και έτσι ο Αστέρας καταφέρνει να σκοράρει. Από το δεύτερό του... ατόπημα και το λανθασμένο γύρισμά του η μπάλα φτάνει στον αντίπαλό του, που από κοντά βρίσκει την ευκαιρία και βάζει γκολ.

Το στραγάλι: Με λάθη η διαιτησία του Παππά και των βοηθών του. Τα περισσότερα προβλήματα ήταν στον πειθαρχικό έλεγχο, τις κάρτες και τα φάουλ και από τις δύο πλευρές. Χρεώνεται αναμφίβολα και εκείνος και οι βοηθοί του ό,τι στην φάση του δεύτερου γκολ των Αρκάδων υπάρχει οφσάιντ. Κατά τα άλλα οι δύο φάσεις οφσάιντ προς το τέλος του αγώνα με Ντε Μπλάσις και Βαλντές ορθώς δόθηκαν. Και οι δύο παίκτες ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός φωνάζει και για μαρκάρισμα του Κουρμπέλη πάνω στον Μανιάτη στην μικρή περιοχή σε μία φάση που φαίνεται πως υπάρχει παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να εντυπωσιάσει απέναντι σε έναν αρκετά αξιόμαχο και παθιασμένο Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας τελικώς τον αγώνα στις καθυστερήσεις του. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί τις... δάφνες του ποιοτικού ποδοσφαίρου με αρκετές δυνατές μονομαχίες και ουκ ολίγες διακοπές λόγω μαρκαρισμάτων και φάουλ. Κατά διαστήματα οι δύο ομάδες ήταν ανώτερες η μία από την άλλη, όμως στο κρίσιμο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν πρωτοβουλία κινήσεων, κατοχή μπάλας και φάσεις για γκολ. Ο Μίτσελ έχει κάθε λόγο να χαίρεται για την εμφάνιση του Βέργου, που άφησε πολλές υποσχέσεις με το γκολ και την εν γένει παρουσία του στο γήπεδο. Ουσιαστικά όμως μόνο σε αυτήν μπορεί να σταθεί. Γενικά το ματς πάντως αν και είχε φάσεις ήταν αρκετά μέτριο και κατέληξε στο 2-1 υπέρ των Αρκάδων, πλην όμως στην φάση του δεύτερου γκολ υπάρχει οφσάιντ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό (88' Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81' Ντελγκάδο), Ντε Μπλάσις και Ναβάρο (66' Μουνάφο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τόρες, Μανωλάς (66' Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Μπονγκ, Πελέ, Σάμαρης (60' Βέργος), Μανιάτης, Μασάντο (58' Βαλντές), Κάμπελ και Σέποβιτς.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα χάιλαιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα