Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0

Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0

bet365

Mε φουλ Ελληνόπουλα και 5 παίκτες από την «πράσινη» ακαδημία, ο Παναθηναϊκός πρόσφερε γκολ και θέαμα στο εύκολο 3-0 επί της Καλλονής και ισοβαθμεί με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο!

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ντίνα και Καρέλη και έχοντας αρκετούς πιτσιρικάδες βασικούς στην σύνθεση του, ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ απέναντι στην Καλλονή. Έβαλε 3 μπορούσε να σκοράρει ακόμη τόσα. Η πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκε με ροτέισον και καλό ποδόσφαιρο και το «τριφύλλι» συνεχίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει των πλέι-οφ.

Την πίεσε και το... καθάρισε!

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει έναν πιο φρέσκο Παναθηναϊκό μετά την όχι και τόσο καλή εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών και το έκανε πράξη! Με αρκετά νεά πρόσωπα στην ενδεκάδα και με 4-2-3-1, το «τριφύλλι» παρουσίασε το πρόσωπο που μας είχε συνηθίσει. Μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να «σκάσει» τον αντίπαλο, να βάλει την μπάλα κάτω και να ψάξει το γκολ με ενέργεια, πλάνο, φρεσκάδα και κίνηση. Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν όπως έπρεπε, η αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα της Μυτιλήνης δεν είχε καμία απολύτως τύχη στην Λεωφόρο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή, λοιπόν, τον Θανάση Ντίνα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, οι «πράσινοι» έφτασαν στο να... καθαρίσουν το ματς από το ημίχρονο και να πάνε μπροστά με 2-0 στην ανάπαυλα. Ένα σκορ που έβαζε τέλος στην σεμνή τελετή και μεταμόρφωσε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος.

Τέρματα που αποτέλεσαν «προϊόν» εξαιρετικού πρέσινγκ στην αδύναμη δεξιά πλευρά της Καλλονής που περισσότερο αγγαρεία έκανε στο γήπεδο παρά ήρθε στην Αθήνα για να διεκδικήσει κάτι καλό από τον μεγάλο της αντίπαλο. Ντίνας(14') και Καρέλης(44') βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, «φτιάχνοντας» ο ένας το γκολ του άλλου με πίεση, κλέψιμο και σωστή μεταβίβαση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και περισσότερα γκολ αν είχαν καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Στο ρελαντί και ντεμπούτο Γιαννιτσάνη

Από την στιγμή που είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός απλά έψαχνε τρόπο να «γεμίσει» ακόμη περισσότερο την αποψινή του εμφάνιση, με περισσότερα γκολ και να ευχαριστήσει τους περίπου 8.000 που έδωσαν το παρών στις κερκίδες. Αυτό το κατάφερε στο 71', και ενώ είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Καρέλη στο 58', με το γύρισμα του Σπυρόπουλου και το αυτογκόλ του Βαλιού που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αν υπάρχει κάτι άλλο που κρατάει το «τριφύλλι» από αυτό το εύκολο 3-0 επί της Καλλονής, είναι το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ενός ακόμη παιδιού από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο λόγος για τον Νίκο Γιαννιτσάνη. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στο 68', έπαιξε αριστερό εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης, εξαργυρώντας τις εμφανίσεις του με την K-20, στην οποία είναι και πρώτος σκόρερ με δώδεκα γκολ.

Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» πήραν την πιο εύκολη και άνετη νίκη τους στην φετινή κούρσα και συνεχίζουν με 5Χ5 στον δρόμο προς τα πλέι-οφ.

MAN OF THE MATCH: Θανάσης Ντίνας. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Ξανά πολύ σωστός στις μεταβιβάσεις του, με ενέργεια και καθαρό μυαλό. Βοήθησε πολύ με το σωστό πρέσινγκ του έξω από την περιοχή της Καλλονής. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού ενώ από δική του προσπάθεια ξεκινά και εκείνο του Καρέλη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νικος Καρελης!Όσες φορές έχει κληθεί να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ, το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απόψε, με αντίπαλο τις «σαρδέλες» έκανε σωστά την δουλειά του. Σκόραρε με πολύ δυνατό σουτ, κλέβει την μπάλα και την «σπάει» εξαιρετικά στον Ντίνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιώργος Χωριανόπουλος. Ο μπακ των φιλοξενούμενων έπεσε «θύμα» της πίεσης του Παναθηναϊκού, έκανε τα λάθη στα δύο πρώτα γκολ του «τριφυλλιού» και... κρέμασε την ομάδα του. Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, λάθη που δεν συγχωρούντε σε αυτό το επίπεδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βαλιό. Όχι πως θα άλλαζε κάτι αλλά όπως και να έχει, έκανε εύκολο το 3-0 για τους «πράσινους». Από το γύρισμα του Σπυρόπουλου δεν έβαλε σωστά το σώμα του και με προβολή έστειλα την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του δεν απασχόλησαν καθόλου με τις αποφάσεις τους, σε ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια για εκείνους στο φετινό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός εύκολα και απλά νίκησε την Καλλονή με 3-0 στην Λεωφόρο, ο Αναστασίου έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς νεαρούς που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και όσοι φίλοι των «πρασίνων» βρέθηκαν στο γήπεδο, για ακόμη μία φορά έφυγαν... χορτασμένοι. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν ζήτησε τίποτα από το παιχνίδι και έχασε από τα... αποδυτήρια, λόγω νοοτροπίας αλλά και αρκετών απουσιών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78’ Ρισβάνης), Μέντες, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης, Ντίνας (68’ Γιαννιτσάνης), Πράνιτς (78’ Δώνης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ζέκα, Μαρινάκης, Αμπέντ.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Νιαμπούγιου (69’ Σιλιγαρδάκης), Ποντάνι, Βαλιός, Φουρλάνος, Φαρία, Γάλας (46’ Γκαρσία), Καλτσάς (80' Ναούμ), Ζακουάνι, Μανούσος.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Λεωφόρου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα