Αρης - Εργοτέλης 0-2

Αρης - Εργοτέλης 0-2

bet365

Μια ημέρα μετά την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του, ο Άρης υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την εντός έδρας ήττα 0-2 από τον Εργοτέλη!

Τετέλεσται… Μια μέρα μετά την συμπλήρωση 100 χρόνων από την δημιουργία του συλλόγου ο Εργοτέλης έβαλε τέλος στα όποια όνειρα του Άρη για παραμονή.. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μαθηματικές ελπίδες για να διεκδικήσουν τη σωτηρία τους, ωστόσο και αυτές τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων, καθώς εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Χωρίς πάθος, νεύρο, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα 2-0 από τους Κρητικούς, με τα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι Σαρρής και Διαμαντάκος.

Έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του Άρη στο τέλος του αγώνα κατά πάντων. «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» προς τους παίκτες και «Σούλη άντε παραιτήσου και φύγε από εδώ», ήταν κάποια από αυτά, ενώ αλλά συνθήματα υπήρξαν και κατά του Λάμπρου Σκόρδα.

Με 4-2-3-1 ο Αρης

Ο Σούλης Παπαδόπουλος σε σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Βλάχος και αριστερά ο Βανγκέλι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιαννίτσης και Μπουγαϊδης. Στη μεσαία γραμμή οι Τσιάρας και Οικονομόπουλος. Στις πτέρυγες οι Καμινιώτης και Μπακασέτας, στον άξονα ο Τάτος και στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μανιάς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε τον αγώνα σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Στοϊκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Τζανακάκης και αριστερά ο Πίτσος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέχια και Σαρρής. Στο κέντρο οι Μπουχαλάκης, Ιμπραήμ και Καρντόζο. Τέλος στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Ρομάνο, Χαντί και στην κορυφή ο Διαμαντάκος.

Βγήκε χωρίς πάθος
Προβληματικός για ένα ακόμα παιχνίδι εμφανίστηκε ο Άρης με τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να μην έχουν ρυθμό σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως πάθος για να διεκδικήσουν την νίκη μια ημέρα μετά τα γενέθλια του συλλόγου. Μια κεφαλιά του Μανιά στο 33’ και κάτι σουτ του Μπακασέτα ήταν όλες κι όλες οι ευκαιρίες των «κίτρινων».

Αποδοκιμασίες
Η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη, στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία, αλλά και τους λιγοστούς φιλάθλους στο Βικελίδη, όταν οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Οι οργανωμένοι τα έβαλαν με όλους, με όση διάθεση τους έμεινε μ’ αυτά που έβλεπαν. Τα άκουσε για μια ακόμα φορά ο Λάμπρος Σκόρδας και τα μέλη της διοίκησης. Σο στόχαστρο μπήκε και ο Σούλης Παπαδόπουλος που δεν κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες ενωμένους. Μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες.

Ευκαιρίες και γκολ ο Εργοτέλης
Η ανωτερότητα του Εργοτέλη φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όπου «χτυπούσε» πίσω από την πλάτη της άμυνας του Άρη. Στο 9’ ο Ρομάνο έβγαλε τετ α τετ τον Διαμαντάκο με τον Διούδη με τον τερματοφύλακα του Αρη να αποκρούει με το ένα χέρι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Όταν ο Ουζουνίδης, έβαλε ταχύτητα στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων πέτυχε δύο γκολ με την συνδρομή της άμυνας του Άρη. Στο 28’ από στημένη φάση η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι με τους Μπουγαϊδη και Γιαννίτση να μπερδεύονται και τον Σαρρή απλά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κίτρινοι» αποδιοργανώθηκαν δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Διαμαντάκο στο 30', πάλι από... ανυπαρξία της άμυνας των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 36’ ο Διούδης σταμάτησε τον επιθετικό των «κίτρινων» του Ηρακλείου λέγοντας «όχι» σε τρίτο γκολ.

Δεν μπόρεσε...
Στο β' μέρος, ο Παπαδόπουλος έβγαλε τους Γιαννίτση και Οικονομόπουλος χρησιμοποιώντας τους Καραγκούνη και Τριανταφυλλάκο (επέστρεψε μετά από 4μήνες) με τον Βλάχο να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπουγαίδη. Ο Άρης στα πρώτα λεπτά της επανάληψης είχε την δεύτερη του ευκαιρία με τον Καμινιώη να κάνει την συρτή σέντρα και τον Μπακασέτα να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης παρουσιάστηκε καλύτερος με τον Τριανταφυλλάκο να βοηθάει τον Τάτο στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και τον Καραγκούνη να ανεβαίνει στην επίθεση. Οι «κίτρινοι» κύκλωσαν τους Ηρακλειώτες, όμως δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στους Μπακασέτα και Μανιά. Από ην πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαζε διαρκώς τις φωνές στους παίκτες του να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην επαναπαυθούν στο σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Εργοτέλης στη συνέχεια έκλεισε τους χώρους με τον Άρη να δυσκολεύεται υπερβολικά όχι να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά να κρατήσει με ευκολία ακόμα και την μπάλα στα πόδια του. Στο 87’ είχαμε την αποβολή του Στοϊκοβιτς, καθώς έπιασε την μπάλα με τα χέρια έξω από τον περιοχή.

MAN OF THE MATCH: Ο Διαμαντάκος έκανε ένα ακόμα παραγωγικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη δείχνοντας ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ έχασε άλλες δύο-τρεις κλασικές ευκαιρίες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντεφορμέ ήταν ο Σούλης Παπαδόπουλος για ένα ακόμα παιχνίδι, καθώς δεν κατάφερε να παρουσιάζει μια ομάδα που θα είχε πάθος, νεύρο για να φτάσει στη νίκη που θα έδινε έστω και μαθηματικά ελπίδες παραμονής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Διούδης που κράτησε χαμηλά το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τις επεμβάσεις, ενώ δεν ευθύνεται για τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Αλλά και ο Τριανταφυλλάκος που μετά από τέσσερις μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους επέστρεψε και έδωσε ώθηση στη μεσαία γραμμή του Άρη.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Άρη τα έκανε... μούσκεμα σε ακόμα ένα παιχνίδι με τους Μπουγαϊδη και Γιαννίτση να κάνουν προσωπικά λάθη τα οποία οι Σαρρής και Διαμαντάκος δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο το έργο του Θάνου που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τις υποδείξεις του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όποιες ελπίδες (μαθηματικές) είχαν οι «κίτρινοι» εξανεμίσθηκαν με την σημερινή ήττα από τον Εργοτέλη. Ο Άρης αποχαιρετά την Σούπερ Λίγκ με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην επόμενη ημέρα. Ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις τόσο στην τεχνική ηγεσία με αποχώρηση του Σούλη Παπαδόπουλου όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Μπορεί ο Λάμπρος Σκόρδας να μην φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει, όμως θα πρέπει να καταλάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες ότι αυτή η διαμάχη με τον κόσμο, τους παράγοντες του Ερασιτέχνη και της ΚΜΑ δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ.

Άρης: Διούδης, Γιαννίτσης(46’ Καραγκούνης), Οικονομόπουλος(46’ Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Μπακασέτας, Καμινιώτης(60’ Σουνάς), Βανγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαϊδης,Τσιάρας.

Εργοτέλης: Στοϊκοβιτς(89’ Αθανασίου), Πίτσος, Μέχια, Τζανακάκης, Ιμπραίμ(84’ Μονακέλο), Καρντόζο, Σαρρής, Μπουχαλάκης(76’ Κοζορώνης), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.

Δείτε εδώ το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα