Πρέπει να σπάσουν πόδια;

Πρέπει να σπάσουν πόδια;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta ένα πραγματικά θλιβερό φαινόμενο των τελευταίων αγωνιστικών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κάποιες αντιδράσεις ποδοσφαιριστών σε αγώνες με τον Ολυμπιακό έχουν ξεπεράσει κάποια ανεκτά όρια. Έχουν ξεφύγει.

Μόνο που οι πρώτοι υπεύθυνοι δεν είναι οι ίδιοι. Αυτοί δείχνουν αντιεπαγγελματισμό και αντισυναδελφικότητα, παίζοντας αντιαθλητικά. Όμως, στο άθλημα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται γι΄ αυτές τις περιπτώσεις. Και πρέπει να τους εφαρμόζουν οι δευτεραγωνιστές, οι διαιτητές, ακριβώς για να προστατεύουν τους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές.

Σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, παίκτες του Ολυμπιακού δέχονται μαρκαρίσματα που ξεπερνάνε τα όρια ενός σκληρού φάουλ. Είναι μαρκαρίσματα από τα οποία κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Είναι φάουλ, εξαιτίας των οποίων μπορούσαν να μείνουν πολλούς μήνες έξω από τα γήπεδα. Και να χάσουν κάποιοι το Παγκόσμιο κύπελλο.

Τα έκαναν ο Λούκας του ΠΑΟΚ στο Σάμαρη στην Τούμπα, ο Σαρακατσάνος του Πανθρακικού στο Βαλντέζ μέσα στο Καραϊσκάκη κι ο Σαρρής του Εργοτέλη στον Πέρεζ στο Παγκρήτιο.

Από τους τρεις τιμωρήθηκε από το διαιτητή Κύζα μόνο ο Σαρακατσάνος με αποβολή-κι αυτός όχι με απευθείας κόκκινη, όπως έπρεπε, αλλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο «κορυφαίος» (!!!) Κάκος, που δεν είχε δει ούτε την μπουνιά του Ινσαουράλδε στον Εντινγκά, δεν έβγαλε ούτε κίτρινη στον Λούκας (θα ήταν η δεύτερη) κι ο Μήτσιος έδειξε απλά μία κίτρινη στον Σαρρή…

Παρεμπιπτόντως, και στο Άρης-ΠΑΟΚ υπήρξαν παρόμοια αντιαθλητικά μαρκαρίσματα από πλευράς των γηπεδούχων, που είχαν μείνει ατιμώρητα από τον Κομίνη.

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών, επειδή οι διαιτητές που η ίδια ορίζει, αρνούνται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς. Η ΚΕΔ έχει ευθύνες. Ευθύνες δεν έχουν μόνο ο κάθε Κάκος κι ο κάθε Μήτσιος. Κι αφού έχει ευθύνες η ΚΕΔ, έχει και η ΕΠΟ; Δηλαδή, τι θέλει η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία; Να χάσει η εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου πολύτιμες μονάδες της, όπως π.χ. το Σάμαρη, πάνω στον οποίο είχε πάει με τα δύο πόδια ο Λούκας στην Τούμπα;

Πρέπει να σπάσουν τα πόδια κάποιου παίκτη για να αλλάξει κάτι;...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.