Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-4

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-4

bet365

Ο Αργεντινός θρύλος με χατ τρικ και ασίστ χάρισε στη Μπαρτσελόνα τη νίκη (3-4) σε ένα εκπληκτικό Clasico, βάζοντας την ξανά εντός τίτλου.

Είναι αυτό που λέμε: «Δεν περιγράφω άλλο!» Αλήθεια, να έχει τελειώσει το ντέρμπι και εσύ να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Τι παιχνιδάρα Θεέ μου. Τέτοια δίνε μας και σου χαρίζουμε την ποδοσφαιρική ψυχή μας. Για τους ηττημένους είναι ζόρικο να το εκλάβουν με την απλή έννοια της απόλαυσης, ενώ οι ενδορφίνες των νικητών... βρωμάνε από τους πανηγυρισμούς. Και όμως πιο ευτυχισμένοι ακόμα και από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, είναι όλοι οι ουδέτεροι. Εκείνοι που είχαν την ευτυχία να το παρακολουθήσουν. Αυτό το Clasico ήταν το πιο χορταστικό των τελευταίων ετών. Για να μην γράψουμε την υπερβολή: όλων των εποχών. Το τελικό 3-4 υπέρ των Καταλανών, δηλαδή το σκορ, είναι απλά ένα δείγμα του τι είδαμε σε αυτή την υπέρτατη απογείωση του αθλήματος...

Και μίας και αναφέραμε τον Θεό στο ξεκίνημα. Εκείνος το έβαλε το χεράκι του στην έκβαση του ντέρμπι, δίνοντας δύναμη στον επί Γης διάδοχο του να κάνει ίσως το μεγαλύτερο θαύμα του. Και που βρήκε ο Μεσίας να το κάνει: μέσα στο σπίτι της Ρεάλ και του αντίζηλου του, Κριστιάνο. Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορεί να λογιστεί ως κοινός θνητός. Οχι μετά από όλα αυτά που έκανε ή για την ακρίβεια: όχι αφότου τα έκανε όλα! Χατ τρικ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ασίστ για γκολ και ασίστ σε κερδισμένο πέναλτι. Εάν χρειαζόταν να πράξει και κάτι ακόμα, σίγουρα θα το σκαρφιζόταν. Εχει κανείς αντίρρηση άραγε;

Και εάν ο Θεός ήταν ο ένας που δια του Μέσι έβαλε το χεράκι του, ο άλλος ήταν έναν τραγικός τύπος ονόματι Ουντιάνο Μαγιένκο. Πόσο κρίμα κι άδικο είναι σε μία τέτοια απίστευτη παιχνιδάρα, όπου ίδρωσαν παίκτες συνολικής αξίας άνω του 1 δισ. να κλέβει μέρος της παράστασης εκείνος που θα έπρεπε να τους υπηρετεί. Δύο ανύπαρκτα πέναλτι έδωσε στους δύο αντιπάλους, αλλά το χειρότερο ήταν πως απέβαλε αδίκως τον Σέρχιο Ράμος στο δεύτερο και με αυτή την απόφαση επηρέασε το φινάλε του αγώνα.

Πριν να τα πάρουμε όμως με τη σειρά, οφείλουμε να εξυμνήσουμε τον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός της Ρεάλ έκανε εκπληκτική εμφάνιση και ήταν εκείνος που κράτησε όρθια την ομάδα του, καθώς Κριστιάνο και Μπέιλ ήταν πολύ κακοί και ο Τσάμπι Αλόνσο είχε πολλά κενά στο παιχνίδι του. Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα οι Μπλαουγκράνα άνοιξαν το σκορ. Ο Μέσι έκανε απίθανη ενέργεια (είχαν προηγηθεί 23 πάσες από τη Μπαρτσελόνα) και πέρασε αριστερά στον Ινιέστα που με το που πάτησε περιοχή, εξαπέλυσε έναν κεραυνό και κάρφωσε τον Ντιέγο Λόπεθ. Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Μπενζεμά αστόχησε από πολύ καλή θέση. Ωστόσο, σε ένα τρίλεπτο (20', 23') ο Γάλλος επιθετικός εξιλεώθηκε, με τον Ντι Μαρία να τον κερνάει δύο φορές. Και στις δύο περιπτώσεις ο Αργεντινός σέντραρε από αριστερά και ο Καρίμ έφερε την πρώτη ανατροπή του αγώνα. Αρχικά ισοφάρισε με κεφαλιά και εν συνεχεία με ωραίο κοντρόλ και άμεση εκτέλεση έκανε το 2-1.

Οι πάσες της Μπάρτσα που οδήγησαν στο 0-1

Στο 26' μάλιστα ο Μπενζεμά έφτασε μισή ανάσα από το 3-1, αλλά ως από μηχανής Θεός ο Πικέ έβγαλε πάνω στη γραμμή το πλασέ του. Και αφού δεν το έβαλε ο Γάλλος, ήρθε η απάντηση του Μέσι στο 42'. Ο πολύ κακός Νεϊμάρ καθυστέρησε όταν βγήκε μόνος του, αλλά το διώξιμο της άμυνας έστειλε τη μπάλα στον Μέσι που πλάσαρε μέσα από τα πόδια τεσσάρων αμυντικών. Στο 53' ο Βαλδές σταμάτησε τον Μπενζεμά, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 3-2. Ο Κριστιάνο ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή από τον Ντάνι Αλβες, ο διαιτητής υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι και ο Ρονάλντο δεν χαρίστηκε από την άσπρη βούλα.

Ο ρέφερι όμως δεν είχε σκοπό να σταματήσει τα λάθη. Στο 63' έκανε τη λάθος υπόδειξη στην άλλη περιοχή. Ο Μέσι έβγαλε σούπερ κάθετη στον Νεϊμάρ (δεν ήταν οφσάιντ) και ο Βραζιλιάνος έπεσε εντός περιοχής με το που τον ακούμπησε ο Σέρχιο Ράμος. Δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι και σε καμία περίπτωση αποβολή του αμυντικού της Ρεάλ (εκτός εάν μετά από 500 ριπλέι αποδειχτεί πως κάνω λάθος) που πλέον για το υπόλοιπο του ντέρμπι θα έμενε με 10 παίκτες. Ο Μέσι πάντως ευστόχησε από τα 11 βήματα και από εκείνο το σημείο και μετά η Μπαρτσελόνα έπαιξε φουλ επίθεση, για να δικαιωθεί λίγο πριν το τέλος. Οι Καταλανοί που ούτως ή άλλως είχαν τη συντριπτική κατοχή (άγγιξε το 70%) αύξησαν την πίεση τους και πήραν το ντέρμπι. Στο 74' ο Ντάνι Αλβες με δυνατό χαμηλό σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι και στο 82' ήρθε το 4-3. Μόνο που αυτή τη φορά το πέναλτι ήταν! Ο Ινιέστα πάτησε περιοχή και οι Καρβαχάλ, Τσάμπι Αλόνσο τον έκαναν... σάντουιτς (τον βρήκε με το γόνατο ο δεύτερος), με τον Μέσι να ευστοχεί και αυτή τη φορά (έφτασε τα 21 γκολ σε Clasico ξεπερνώντας τον Ντι Στέφανο που είχε 18 και συνολικά τα 235 στην Πριμέρα, αφήνοντας πίσω του 3ο τον Ούγκο Σάντες).

Το σφύριγμα της λήξης αφού άφησε όλο τον κόσμο, νικητές και ηττημένους με το στόμα ανοικτό για αυτό το ανεπανάληπτο-εξωφρενικό ποδοσφαιρικό θέαμα, έφερε ξανά την όμορφη αναστάτωση στην κορυφή της Πριμέρα. Εκεί πλέον η Ατλέτικο είναι 1η, νικώντας στην ισοβαθμία τη Ρεάλ (σ.σ.: μετρούν τα μεταξύ τους) και η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο -1.

* Τρομερό παιχνίδι από Ινιέστα και Τσάβι. Οι Διόσκουροι της Μπαρτσελόνα φώναξαν παρών σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο πρώτος ήταν μαγικός και ο δεύτερος είχε σωστές 99 από τις 103 πάσες που επιχείρησε. Και σκεφτείτε κόντρα σε ποιον αντίπαλο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (89' Μοράτα), Ντι Μαρία (84' Ισκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Βαράν)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (77' Αλέξις Σάντσες), Ινιέστα, Νεϊμάρ (68' Πέδρο), Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα