Ατρόμητος - Πλατανιάς 3-0

Ατρόμητος - Πλατανιάς 3-0

bet365

Ο Πλατανιάς της... 7άρας πήγε με αέρα στο Περιστέρι, όμως εκεί κυριάρχησε ο «νόμος του Ατρομήτου» που έδειξε με το 3-0 ότι είναι το... αφεντικό της αναμέτρησης!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Ατρόμητο, ήταν ο Τσενάμο, με τους Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη, ενώ Νάστος και Γιαννούλης κάλυψαν τα δύο άκρα της άμυνας. Στον άξονα ήταν ο Δημούτσος με τον Πίτου Γκαρσία, με τον Παπαδόπουλο να είναι στην κορυφή και τους Ναπολεόνι, Ούμπιντες και Μπρίτο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιωργαλλίδης υπερασπίστηκε την εστία του Πλατανιά, με τους Γιαχία, Φαϊσκα μπροστά του και τους Ινκούμ, Ζαραδούκα στα άκρα. Καζναφέρης και Τέτε ήταν στον άξονα, με τον Αγκιλέρα σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην κορυφή ήταν, όπως συνήθως, ο Τόρες, τον οποίο πλαισίωσαν οι Βλαχοδήμος, Κατάι.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αφού από τα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο του κέντρου, με την κατοχή να είναι συντριπτικά υπέρ του, ειδικά στο πρώτο 10λεπτο. Αυτό ανάγκασε τον Πλατανιά να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να παρουσιάσει το δικό τυο πλάνο στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, η άμυνα των Κρητικών έμοιζε πολύ αποτελεσματική, αφού δεν... λύγισε στην πίεση και δεν δέχτηκε κάποια φάση. Μέχρι το 13' τουλάχιστον!

Φάση και γκολ!

Μπορεί να μην έκανε ευκαιρίες ο Ατρόμητος, όμως μία ήταν αρκετή για να... πληγώσει τον αντίπαλό του και να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 13ο λεπτό, όταν ο Ούμπιντες δοκίμασε ένα γέμισμα, με την άμυνα του Πλατανιά να αδρανεί και να μην απομακρύνει. Αυτό το λάθος, το εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Μπρίτο, που γύρισε πολύ όμορφα στο ύψος του πέναλτι για τον αμαρκάριστο Ναπολεόνι, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να νικήσει τον Γιωργαλλίδη.

Ξύπνησε ο Πλατανιάς

Αρχικά, το τέρμα αυτό... μπλόκαρε τους φιλοξενούμενους, με τον ατρόμητο να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 23', όταν ο Ναπολεόνι βρήκε πολύ όμορφα τον Παπαδόπουλο στην καρδιά της περιοχής, όμως αυτός δεν βρήκε στόχο και έστειλε την μπάλα πολύ άουτ. Η συνέχεια, όμως, ανήκει στον Πλατανιά, όπου κατάφερε να αντιδράσει και να πιέσει. Μπορεί οι Κρητικοί να μην είχαν την μεγάλη φάση, όμως έδειξαν πως μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του αντιπάλου, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η καλή τελική ενέργεια. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός, ότι ο Πλατανιάς στην ανάπαυλα είχε περισσότερες τελικές από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Τα... ίδια και στην επανάληψη!

Και στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα παρέμεινε απαράλλαχτη. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε την κατοχή, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν τελικές. Βέβαια, όλες ήταν αρκετά άστοχες, με τον Τσενάμο να μην ανησυχεί σχεδόν σε καμία περίπτωση. Οι Κρητικοί λειτουργούσαν πολύ σωστά μέχρι να φτάσουν στην περιοχή, εκεί όμως τα... έχαναν, με τις επιλογές του να είναι τραγικές. Αποκορύφωμα ο Βλαχοδήμος, ο οποίος τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις μπορούσε να δώσει... έτοιμο γκολ στους συμπαίκτες του, όμως αυτός προτίμησε να δοκιμάσει ένα σουτ, από καθόλου καλή θέση!

Καθάρισε ο αποτελεσματικός Ατρόμητος

Οι γηπεδούχοι δεν πίεζαν ιδιαίτερα, κάτι που προβλημάτιζε τον Παράσχο, που έβλεπε τους παίκτες του να «παίζουν με την φωτιά» και να διατηρούν το προβάδισμα χάρη στην αστοχία του αντιπάλου! Ο τεχνικός του Ατρομήτου, λοιπόν, δοκίμασε αρκετές αλλαγές, τόσο κανονικές, όσο και εσωτερικές, με στόχο να αφυπνίσει την ομάδα του. Και το πέτυχε! Με ένα ξέσπασμα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, να κόψουν τα... φτερά του Πλατανιά και να κλειδώσουν την νίκη.

Αρχικά στο 72', ο Ταυλαρίδης κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες, νίκησε την αντίπαλη άμυνα στον αέρα, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Δημούτσος 5 λεπτά αργότερα κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, αφού με ένα τρομερό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας και έδωσε ένα τέλος στο παιχνίδι!

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Παπαδόπουλος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (69’ Καραμάνος), Ναπολεόνι (64’ Μπάλλας), Μπρίτο (84’ Γεωργίου)

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Ζαραδούκας (72’ Θέρα), Φαΐσκα, Καζναφέρης, Γιαχία, Τετέ, Βλαχοδήμος (79’ Μπέλιτς), Αγκιλέρα, Τόρες, Κάται (79’ Σιαλμάς)

MVP. Ναπολεόνι. Στην 100η συμμετοχή του σε πρωτάθλημα, ο επιθετικός του Ατρομήτου το... γιόρτασε με ένα τέρμα, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την νίκη της ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος. Βλαχοδήμος. Πολύ εγωιστικό παιχνίδι από τον επιθετικό του Πλατανιά, σε αρκετές περιπτώσεις προτίμησε να πάρει μόνος του την προσπάθεια, αν και δεν ήταν σε καλή θέση, ενώ είχε πολύ καλύτερες επιλογές συμπαικτών του. Τα... άκουσε σε αρκετές περιπτώσεις, τόσο από τους υπόλοιπους παίκτες του Πλατανιά, όσο και από τον Αναστασιάδη.

Στο ύψος του. Ουμπιντες. Είναι ασταμάτητος, ακόμα μία ασίστ από τα δικά του πόδια, ενώ και το πρώτο τέρμα ξεκινάει από σέντρα του. Πολύ καλός και ο Μπάλλας, που μπήκε ως αλλαγή και βελτίωσε αισθητά την εικόνα του Ατρομήτου.

Η γκάφα. Ανήκει στην άμυνα του Πλατανιά, που αδρανεί στο πρώτο τέρμα, αφού δεν απομακρύνει την σέντρα του Ούμπιντες και αφήνει αμαρκάριστο, αρχικά τον Μπρίτο που κάνει το γύρισμα και στην συνέχεια τον Ναπολεόνι, που με πλασέ ανοίγει το σκορ.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από την διαιτησία του κ. Γιάχου, δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες από τις δύο ομάδες. Μοναδική εξαίρεση, ένα ανύπαρκτο οφσάιντ που δόθηκε σε βάρος του Σιαλμά λίγα λεπτά πριν το τέλος, σε ένα σημείο, όμως που όλα είχαν κριθεί.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Ατρόμητος δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση, αλλά έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας και επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 του Πλατανιά. Από την άλλη, ο Πλατανιάς έδειξε ένα καλό πρόσωπο, όμως ήταν πάρα πολύ κακός στην ολοκλήρωση των φάσεων, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι και η έλλειψη ομαδικότητας, η οποία... φταίει σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή ήττα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα