Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0

bet365

Ο πιτσιρικάς Τριάδης μπήκε αλλαγή κι έκανε τα πάντα! Ένα γκολ, μια ασίστ και ένα... τρίποντο παραμονής για την Ξάνθη με το εύκολο 2-0 επί του Πανιωνίου!

Πρόβλημα με Φλίσκα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Φλίσκα προέκυψε στη Ξάνθη. Ο χαφ των ακριτών ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, με τον Νίκο Κεχαγιά να περνάει τον Βασιλακάκη στη θέση του δίχως να αλλάζει κάτι στο 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, δεξιά στην άμυνα ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Παΐτο και στα στόπερ οι Γούτας, Χοσέμι. Στα χαφ οι Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν και μπροστά τους δεξιά ο Μαρίν, αριστερά ο Σολτάνι και στον άξονα ο Μάνταλος. Μοναδικός προωθημένος ο Σολάρι.

Με Αραβίδη, Καμπάνταη

Το 4-2-3-1 παρέταξε και ο Νίκος Αναστόπουλος, όμως προτίμησε να χρησιμοποιήσει δύο επιθετικογενείς παίκτες, όπως οι Αραβίδης και Καμπάνταης. Ο Ανέστης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Λαμπρόπουλος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κούρος το αριστερό, με τους Αυλωνίτη, Κουλουχέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Αμυντικά χαφ οι Κούρντι, Παντίδος και μπροστά τους δεξιά ο Γιάννου, αριστερά ο Αραβίδης και στον άξονα ο Κολοβός. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπάνταης.

Καλύτερη η Ξάνθη και δοκάρι

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά από την αρχή του ματς, είχε την κατοχή της μπάλας, τις περισσότερες φάσεις για γκολ, όμως στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να το πετύχει, αφού ήταν και άτυχη. Η Σκόντα απείλησε για πρώτη φορά στο 6', όταν το σουτ του Ντε Γκουζμάν πέρασε εκτός, ενώ ο Πανιώνιος το έπραξε αυτό στο 16', όπου ο Κούρντι έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Αραβίδη, ο οποίος δε βρήκε την μπάλα στην προσπάθειά του για σουτ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση ήταν δύο λεπτά αργότερα, με το σουτ του Ντε Γκουζμάν αυτή τη φορά να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει πάνω από την εστία του Ανέστη. Άλλο ένα του Καναδού στο 27' δε βρήκε δίχτυα, ενώ στο 34' οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη δεύτερη τελική τους στο ματς.

Ο Κούρος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Γιάννου να κάνει την κοντινή προβολή και την μπάλα να περνάει άουτ. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, του ημιχρόνου η Σκόντα αύξησε την πίεσή της και σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μάνταλος στο 36', ο Σολτάνι στο 38' και στο 40' δεν πέτυχαν το στόχο τους με κάποια σουτ που επιχείρησαν και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ.

Μέσα ο Τριάδης και 2-0!

Στην επανάληψη οι ακρίτες μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν απείλησαν στα πρώτα δέκα λεπτά και ο Κεχαγιάς αποφάσισε να βάλει στο 55' τον Τριάδη αντί του Μαρίν. Αλλαγή που δικαίωσε τον τεχνικό της Σκόντα, καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Αφού... προειδοποίησε στο 56', έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά στο 60', την οποία αξιοποίησε ο Σολτάνι, που νίκησε με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι τον Ανέστη. Ωστόσο, ο 21χρονος εξτρέμ δε σταμάτησε εκεί και στο 72' «κλείδωσε» το... τρίποντο παραμονής για την ομάδα του. Ο Σολάρι εκτέλεσε το φάουλ, ο Ανέστης απέκρουσε και ο Τριάδης πήρε το... ριμπάουντ έχοντας φύγει από κανονική θέση για να πλασάρει από κοντά τον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο, με τη Ξάνθη να ελέγχει το παιχνίδι και να παίρνει τη νίκη, που της δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα και συνάμα της εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή.

Man of the match: Μπήκε στο ματς στο 55' και έκανε τα πάντα. Ο Παναγιώτης Τριάδης «έφτιαξε» το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στη Ξάνθη.

Αδύναμος κρίκος: Λίγα πράγματα από τον Πανιώνιο, που πλήρωσε κάποια κενά στην άμυνα, ενώ επιθετικά απείλησε μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Στο ύψος του: Ο Σολτάνι... προειδοποίησε δύο φορές στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τη Σκόντα.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανιωνίου στα δύο γκολ της Ξάνθης. Οι αμυντικοί των «κυανέρυθρων» έχασαν τον Σολτάνι, που βγήκε στην πλάτη τους στο 60', ενώ στο 72' αρκέστηκαν να διαμαρτύρονται για οφσάιντ, που δεν ήταν, αντί να μαρκάρουν τον Τριάδη, ο οποίος έφυγε επίσης στην πλάτη της άμυνας.

Το στραγάλι: Μερικές κάρτες παραπάνω θα μπορούσε να δείξει ο Δασκαλόπουλος σε 1-2 περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, είχε εύκολο έργο, δεν έκανε κάποιο λάθος, όπως και οι βοηθοί του. Κανονικό το γκολ του Τριάδη, αφού φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ξάνθη ήταν σαφώς καλύτερη από τον Πανιώνιο και δίκαια πήρε τη νίκη. Σε αυτής πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Τριάδης, που με ασίστ και γκολ οδήγησε την ομάδα του στο «τρίποντο», το οποίο της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Όσο για τους «κυανέρυθρους» το μοναδικό θετικό είναι ότι ηττήθηκαν οι Απόλλων, Βέροια και Πλατανιάς. Ωστόσο, θα χρειαστούν βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια για να έχουν σίγουρη τη σωτηρία.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (80' Ράνος), Χοσέμι, Μαρίν (55' Τριάδης), Βασιλακάκης (86' Νάκας), Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος, Παντίδος (88' Παναγιωτούδης), Καμπάνταης (74' Λάζνικ), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου.

Δείτε εδώ τα γκολ του ματς στα Πηγάδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα