ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το... γύρισε και κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που... σφραγίστηκε από 3 καταπληκτικά γκολ (Λίλα, Στοχ, Λούκας)!

Ανατροπή και με 10 παίκτες πέτυχε ο ΠΑΟΚ με 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που τα είχε όλα φάσεις, τρία γκολ, νευρά πολλές κάρτες, μια αποβολή, αλλά και έναν εκνευριστικό Βοσκάκη που ήθελε χωρίς να υπάρχει αντιαθλητικό παιχνίδι να γίνει ο άρχοντας του αγώνα.

Σε σχηματισμό 4-4-1-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιώργο Γεωργιάδη να επιλέγει τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Τζαβέλλας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Ινσαουράλδε. Στη μεσαία γραμμή ο Κίτσιου δίπλα στον Νάτχο, στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Στοχ, στον άξονα ο Βούκιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την μάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ντάσιος και αριστερά ο Στρούνα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Λίλα και Τσουκαλάς, στις πτέρυγες οι Βίλα και Κοροβέσης. Στον άξονα ο Γιάκος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ίλιτς.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα είχαμε στην Τούμπα για τις δύο ομάδες με τους φιλάθλους να χειροκροτούν την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών για το θέαμα που προσέφεραν. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει πρόβλημα στο να ελέγξει το κέντρο μεταφέροντας με ευκολία ταυτόχρονα την μπάλα στα καρέ του Βελλίδη. Δυσκολευόταν όμως στο γκολ, αλλά και στην αναζήτηση του Αθανασιάδη που ήταν καλά φρουρούμενος. Ο ΠΑΣ ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου. Ο Πετράκης όμως δεν ήταν ευχαριστημένος από ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του που δεν έκλεινε τους διαδρόμους.

Από τα πρώτα λεπτά είχαμε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και για τις δύο ομάδες. Στο 6ο λεπτό ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα με τον Λίλα να πιάνει την κεφαλιά μετά την άστοχή έξοδο του Γλύκου και τον Νάτχο να διώχνει στην γραμμή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ο Βούκιτς έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη με τον Βελλίδη ,με τον διεθνή επιθετικό να μην προλαβαίνει και τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να την διώχνει σε κόρνερ.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε μοναδική ευκαιρία στο 13 ν’ ανοίξει το σκορ με τον Γιάκο. Ο Ίλιτς που έφυγε από κανονική θέση γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον μέσο του ΠΑΣ να στέλνει την μπάλα στην θύρα 4. Ο ΠΑΟΚ απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον Βελλίδη να κερδίζει δύο φορές τους αντιπάλους του, Βούκιτς και Σαλπιγγίδη και ειδικά την δεύτερη με το σουτ του Έλληνα επιθετικού από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 27’ καταγράφθηκε και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Στοχ να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αντί για παιχνίδι κάρτες

Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική καθώς κυριάρχησα οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου που έφτασαν μέχρι και στην αποβολή του Βίτορ. Όλα ξεκίνησαν από ένα κόψιμο του Κίτσιου πάνω στον Τζημόπουλο. Ο Βοσκάκης έδειξε κίτρινη κάρτα με τον Τζαβέλλα να διαμαρτύρεται έντονα και να χρεώνεται και αυτός κάρτα συμπληρώνοντας επτά.

Η χαζή αντίδραση του Βίτορ

Στο 33’ τα αίματα άναψαν με τον ρέφερι από το Ρέθυμνο να δείχνει με σχετική ευκολία απευθείας κόκκινη στον Βίτορ. Ο Κοροβέσης έκανε φάουλ με τον Βοσκάκη να το καταλογίζει όμως ο Πορτογάλος αντέδρασε επιπόλαια στο μαρκάρισμα πετώντας την μπάλα πάνω στο σώμα του επιθετικού των Ιωαννίνων. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση και κόκκινη στον Βίτορ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν έντονα πηγαίνοντας... καροτσάκι τον Βοσκάκη.

Η πίεση του Δικεφάλου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Βίτορ. Στο 53’ είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Γεωργιάδη να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο μετά από κάθετη πάσα του Κίτσιου.

Κρέμασε τον Γλύκο και 0-1

Ο ΠΑΣ με βασικό εκφραστή των επιθέσεων του τον Λίλα απείλησε την εστία του Γλύκου που έδειξε να μην είχε σταθερότητα στις επεμβάσεις του, αλλά και στις εξόδους του. Το πρώτο καμπανάκι ήρθε στο 61’ με τον Αλβανό μέσο να κάνει το μακρινό πλασέ αναγκάζοντας τον Γλύκο να διώξει με δυσκολία. Στο 63’ το δοκίμασε και πάλι βλέποντας πως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν εκτός θέσης. Ο Λίλα από τα 30 μέτρα κρέμασε τον διεθνή τερματοφύλακα πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Άφησε άγαλμα τον Βελλίδη και 1-1

Γκολ ποίημα πέτυχε και ο Στοχ στο 66’ με τον Σλοβακο να κάνει μια παράλληλη κίνηση προς την εστία του Βελλίδη και να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του. Την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το κεφάλι του και μ’ ένα εξαιρετικό πλασέ άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Ανατροπή με Λούκας και 2-1

Ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιζε με 10 παίκτης ήταν ομάδα που ήθελε περισσότερο το γκολ, ενώ ο ΠΑΣ χωρίς λόγω επέστρεψε στην άμυνα του χωρίς να πίεση την άμυνα του Δικεφάλου που είχε τα θέματα της. Στο 81' είχαμε την εξαιρετική προσπάθεια του Χούσεν που βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, όμως δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Στο 82’ οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν την ανατροπή με τον Λούκας να κερδίζει τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Όλα ξεκίνησαν από την πάσα, πάρε βάλε του Νάτχο με τον Ισπανό με το δεξί να πετυχαίνει το γκολ και να το πανηγυρίζει στη θύρα 4.

MAN OF THE MATCH: Ο Λούκας ήταν η χρυσή αλλαγή του Γεωργιάδη, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ δίνοντας στην ομάδα του, τους τρεις βαθμούς της νίκης διατηρώντας τον στη δεύτερη θέση, αλλά διατηρώντας για ένα ακόμα παιχνίδι το αήττητο στην Τούμα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βιγκέλ Βίτορ σε μία ανόητη ενέργεια άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για 57λεπτά. Ο Πορτογάλος παρότι κέρδισε το φάουλ από τον Κοροβέση στη συνέχεια πέταξε την μπάλα πάνω στον μεσοεπιθετικό του ΠΑΣ. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε από τον ρεθυμνιώτη ρέφερι ως αντιαθλητική αποβάλλοντας τον από το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λίλα και Στοχ πέτυχαν δύο γκολ για χαι λαιτς. Ενώ τόσο ο Αλβανός, όσο και ο Σλοβάκος είχαν μια καλή απόδοση σε όλο το 90λεπτο του αγώνα. Στην ίδια κατηγορία μπάινει και ο Βελλίδης που είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα ου.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι έβγαλα πολλά νεύρα τα οποία τα πλήρωσαν ακριβά καθώς δέχθηκαν ουκ ολίγες κάρτες, ενώ αποβλήθηκε ο Βίτορ. Αυτό το φαινόμενο θα έπρεπε να σταματήσει όχι σήμερα ή αύριο, αλλά χθες. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και όρια και δεν θα πρέπει να «τσιμπάνε» σε κάθε πρόκληση ενώ η διοίκηση, αλλά και το τεχνικό τιμ επιβάλλεται να κόψουν αυτές τις κακές ασθένειες.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Βοσκάκης με τις υποδείξεις έφερε αναστάτωση τόσο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, όσο και στην εξέδρα. Στον Δικέφαλο τον κατηγορούν για την ευκολία που έβγαζε τις κάρτες λες και ήταν στραγάλια.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΠΑΣ δια πυρός και σιδήρου πετυχαίνοντας μια ακόμα ανατροπή. Στον Δικέφαλο θα πρέπει να διδαχτούν από το σημερινό παιχνίδι πως παρόμοιες αντιδράσεις δεν πρέπει να υπάρξουν από εδώ και στο εξής γιατί χαμένο θα είναι μόνο το σωματείο της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΣ έδειξε μεγαλύτερο φόβο όταν αποβλήθηκε ο Βίτορ και έμεινε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κίτσιου (65' Χούσεν), Στοχ, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (73' Μπέριος), Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Βίλα (87' Νάκος), Γιάκος (50' Ακόστα), Ίλιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΔΩ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα