Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Νίκος Τσιώκος
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1

bet365

Ο Παναιτωλικός ήταν φλύαρος και ο ουσιαστικός Αστέρας Τρ. με το γκολ του Σανκαρέ πήρε την νίκη (0-1) και το πολύτιμο τρίποντο! Πέναλτι του Μπαράλες έπιασε ο Ράφαελ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Παναιτωλικό, ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Ανέν αριστερά και οι Κούσας, Μπικέι στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Γοδόι, Σφακιανάκης και μπροστά τους δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Καμαρά και στον άξονα ο Μαρίνες. Στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Για τον Αστέρα ο Μπαντής πήρε θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κοντοέ το αριστερό και τους Ζησόπουλο, Σανκαρέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κουρμπέλης, Εντό και μπροστά τους δεξιά ο Βάλντο, αριστερά ο Ντε Μπλάσις και στον άξονα ο Μουνάφο. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.

Λίγα πράγματα, καλύτερος ο Παναιτωλικός

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει σε όσους παρακολούθησαν το ματς. Ο Παναιτωλικός πήρε από την αρχή τα ηνία, είχε την υπεροχή, όμως οι φάσεις ήταν λίγες. Το πρώτο σουτ έγινε από τον Εντό στο 13', το οποίο μπλόκαρε ο Ράφαελ, ενώ η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 24'.

Ο Μαρτίνες έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Μπούντιμιρ, αυτός έφυγε πλάγια, έκανε το σουτ, όμως τον σταμάτησε με προβολή ο Ζησόπουλος, που παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπικέι έπιασε δυνατή κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Μπαντή. Τα σουτ των Γοδόι στο 27' και Ντε Μπλάσις στο 42' δε βρήκαν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ.

Γκολ ο Αστέρας, φωνάζουν οι γηπεδούχοι

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο και χειρότερο, με τον Παναιτωλικό να είναι φλύαρο, τον Αστέρα να έχει την ουσία και στο 64' να πετυχαίνει το γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Αγρινιωτών, εκμεταλλεύτηκε το κενό και με κοντινή προβολή νίκησε τον Ράφαελ για να ανοίξει το σκορ και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Από εκεί κι έπειτα, το ματς είχε πολλά νεύρα, τα μαρκαρίσματα πολλά, όπως και οι κίτρινες, με τον Αστέρα να κερδίζει πέναλτι στο 82', αφού ο Κούσας έκανε χέρι στη σέντρα του Ναβάρο από δεξιά. Όμως, η εκτέλεση του Μπαράλες στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν κακή και ο Ράφαελ μπλόκαρε την μπάλα.

Το ματς, βέβαια, ολοκληρώθηκε με πολλά νεύρα, μία αποβολή και φωνές από τους γηπεδούχους. Ο Κοντοές αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88' και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ στο 90' ο Ζαχαριάδης έκλεισε τα μάτια στο σκληρό μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Μπόγιοβιτς μέσα στην περιοχή.

Έτσι, οι Αρκάδες έφυγαν με τη νίκη από το Αγρίνιο και διατηρήθηκαν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δεύτερη θέση ενόψει των πλέι οφ, τη στιγμή που τα «καναρίνια» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στην έδρα τους.

Man of the match: Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, ο Σανκαρέ. Ο στόπερ του Αστέρα έκανε καλό ματς και με δικό του γκολ οι Αρκάδες πήραν τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ φλύαρος και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε την ταχύτητα του εξαιρετικού Καμαρά, ούτε τις εκπληκτικές ενέργειες του Μαρτίνες.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Μπικέι, που σε κάθε προσπάθειά του έπαιρνε και το χειροκρότημα από την κερκίδα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπαράλες στο 84', όπου θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη για τον Αστέρα. Κακός σήμερα ο Βραζιλιάνος. Την έκανε και ο Ζαχαριάδης στο 90', όπου δεν έδειξε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού.

Το στραγάλι: Σωστή η υπόδειξη πέναλτι στο χέρι του Κούσα στο 83'. Όμως, ο Ζαχαριάδης έκλεισε τα μάτια σε αυτό που έγινε στο 90'. Ο Σανκαρέ... σκότωσε τον Μπόγιοβιτς μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι από τη Μακεδονία να μη δείχνει την άσπρη βούλα. Μάλιστα, θα ήταν και η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σανκαρέ, που θα σήμαινε την αποβολή του.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακό ματς στο Αγρίνιο. Λίγες φάσεις, πολλά νεύρα, πολλά μαρκαρίσματα, κίτρινες κάρτες και μία αποβολή. Ο Παναιτωλικός ήταν φλύαρος, ο Αστέρας ουσιαστικός και πήρε τη νίκη χάρη στο τέρμα του Σανκαρέ.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες, Γκάλο, Μπούντιμιρ (56' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης (75' Μύγας), Ανέν (81' Κουτρομάνος), Μπικέι.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Μουνάφο, Μπαράλες (84' Χουάνμα), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Βάλντο (65' Ναβάρο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (90'+1' Κυριακόπουλος), Κοντοές, Εντό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα