Πιο κοντά στον τελικό όνειρο!

Ball Boys Ball Boys
Πιο κοντά στον τελικό όνειρο!

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος δίνει ποσοστά πρόκρισης στα ζευγάρια των «8» και εύχεται να δούμε επιτέλους το φινάλε που όλοι γουστάρουμε.

Για καλή τύχη όλων των ουδέτερων, τα πολύ μεγάλα «ψάρια» που βρέθηκαν να... κολυμπάνε στη γυάλα, δεν χρειάστηκε να ανταμώσουν. Η κληρωτίδα λοιπόν μας έκανε τη χάρη και πλέον αρκεί το μεγάλο «ψάρι» να φάει το μικρό, ώστε στα ημιτελικά να βρεθούν οι τέσσερις σημαντικότερες ομάδες. Καλές και ωραίες οι εκπλήξεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής, τούτη τη φορά θέλω πολύ να απολαύσω αυτά τα δύο ζευγαρώματα που εάν έρθουν, θα συνθέσουν την καλύτερη τελική τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτή την περίπτωση και εάν κάνει τα... χαμπέρια της ξανά η γυάλα, μπορεί να υπάρξει ακόμα και το απόλυτο deja vu της προ διετίας τετράδας.

Στην... πρωτόγονη μορφή του το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε ημιτελικά. Οι νικητές των δύο ομίλων αντάμωναν στον τελικό. Οταν λοιπόν εμφανίστηκαν τα νοκ άουτ, είχαμε άλλο θέμα που ήταν ότι από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα τα εισιτήρια για τον θεσμό ήταν πιο λίγα. Σταδιακά αυτά αυξάνονταν και μαζί τους μεγάλωνε και το επίπεδο δυσκολίας. Ωστόσο, από το 1999 που μπήκε σφήνα στα ημιτελικά η Ντιναμό Κιέβου των Σεβτσένκο, Ρεμπρόφ και αργότερα τις Βαλένθια (δις) και Λεβερκούζεν, πάντα εμφανίζονταν ομάδες που έκαναν την έκπληξη και «χαλούσαν» τη μεγάλη τετράδα (σ.σ.: κάτι που φυσικά δεν ήταν αρνητικό).

Η πρώτη σούπερ τετράδα ήταν εκείνη του 2003 με τις Ιντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρεάλ. Από το 2007 -και για μία ακόμα διετία- όμως το φαινόμενο βελτιώθηκε και οι μεγάλοι έκλειναν πιο εύκολα θέση στα ημιτελικά. Από το 2009 πάλι είχαμε όλο και κάποια σφήνα-έκπληξη, έως και το 2012 που Τσέλσι, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ μας έβαλαν για τα καλά στην... πρίζα και ανέβασαν το θερμόμετρο στα ύψη. Ετσι λοιπόν και τώρα, αυτές είναι που φαντάζουν ως τα φαβορί για να επαναλάβουν εκείνη την πολύ ισχυρή σύνθεση. Βέβαια θα πρέπει να περάσουν από τα Προημιτελικά, όπου Ατλέτικο και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν τη διάθεση, αλλά και την ικανότητα να χαλάσουν το πάρτι σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αντίστοιχα. Οσο για τις Ρεάλ και Μπάγερν θα πρόκειται για ιστορική αυτοκτονία εάν δεν περάσουν από τις Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως είναι τούτη την περίοδο. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά ανά ζευγάρι...

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (1/9 Απριλίου)

Με τρεις ισοπαλίες στα ισάριθμα μεταξύ τους (σ.σ.: οι δύο για το Σούπερ Καπ) και έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ, ο Ντιέγο Σιμεόνε δικαιούται να καμαρώνει πως έχει πάρει τον αέρα της Μπαρτσελόνα. Η δική του Ατλέτικο παίζει αυτό ακριβώς το παιχνίδι που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλο τη μεγάλη αντίπαλο του. Οι παίκτες του έχουν φυσικές δυνάμεις, αμύνονται με μεγάλο βάθος και όχι ψηλά για το τεχνητό οφσάιντ και τρέχουν στην κόντρα. Θα μου πεις το ίδιο κάνει π.χ. και η Βαγιεκάνο όταν παίζει με τη Μπάρτσα. ΟΚ, μόνο που εκείνη δεν έχει το δέσιμο, τη συνοχή, την ποιότητα, το ταλέντο και τον τσαμπουκά που βγάζουν την τελευταία διετία οι Ροχιμπλάνκος. Οι Μαδριλένοι έχουν εξελιχτεί σε masters στο συγκεκριμένο πλάνο και το εφαρμόζουν τέλεια. Φυσικά δεν λέω ότι έγιναν και φαβορί, αλλά είναι που οι Μπλαουγκράνα ναι μεν εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στα δύο τελευταία παιχνίδια τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε πείθουν για τη σταθερότητα στην υψηλή απόδοση. Οταν ο Μέσι έχει κέφια και δυνάμεις όπως στη ρεβάνς με τη Σίτι, η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο, κάτι που όμως δεν γίνεται συνέχεια και αυτό είναι ένα δεδομένο που καθιστά στα δικά μου μάτια απόλυτα ισορροπημένο τούτο το ζευγάρι.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 50-50



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (1/9 Απριλίου)

Στην προκειμένη περίπτωση τα λόγια μάλλον είναι περιττά. Για τη φετινή Γιουνάιτεντ έχουν γραφτεί τόσα πολλά συν του ότι έχουν πλέον άπαντες εικόνα και από τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο η ήττα με 2-0 στα μέρη μας, αλλά και το ότι στο 3-0 του «Ολντ Τράφορντ» οι παίκτες του Μίτσελ έφτιαξαν ένα σωρό ευκαιρίες, ασχέτως εάν δεν είχαν την ψυχραιμία ή την αυτοπεποίθηση να τις τελειώσουν. Αυτά τα δύο εφόδια πάντως περισσεύουν στο στρατόπεδο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι στη μετά Σερ εποχή τους διανύουν την χειρότερη σεζόν τους από καταβολής Πρέμιερλιγκ και σε καμία περίπτωση δεν έχουν παρουσιάσει έστω και ένα αγωνιστικό στοιχείο που θα σου προσφέρει πάτημα να τους στηρίξεις: ακόμα και εάν είσαι φανατικός οπαδός τους. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί εάν οι μεσοεπιθετικοί της Μπάγερν βρεθούν σε καλή βραδιά και κάνουν σμπαράλια το βαρύ κέντρο άμυνας των αντιπάλων τους και τις αδύναμες πτέρυγες. Ο Ράφαελ δεξιά και ειδικά ο Μπίτνερ αριστερά (σ.σ.: ο Εβρά είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς), στον οποίο θα πέφτει πάνω του ο Ρόμπεν, απλά είναι χαμηλότερου επιπέδου. Ο Φίλιπ Λαμ πάντως προειδοποίησε: «Θα πάμε στο Μάντσεστερ να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να βάλουμε πολλά γκολ!» Εάν μάλιστα κάνουν ότι και με στην προηγούμενη φετινή εκεί επίσκεψη τους, όπου έστησαν σεμιναριακή εμφάνιση κόντρα στη Σίτι, θεωρώ πως η ρεβάνς του Μονάχου θα είναι τυπική διαδικασία και δεν νομίζω πως η... ασήκωτη φανέλα της Γιουνάιτεντ θα μπορέσει να τη σώσει. Σε αυτά να προσθέσω και την είδηση της τελευταίας στιγμής για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι που θα χάσει και τα δύο παιχνίδια!

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 15-85



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (2/8 Απριλίου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Η ΡΕΑΛ! Θα αφήσουμε μόνο ένα παραθυράκι του 5% να γίνει η έκπληξη που θα είναι από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Δεν είναι μόνο ότι η Ντόρτμουντ βρίσκεται στα κάτω της και δεν θυμίζει παρά μονάχα σε ορισμένα ξεσπάσματα της την περσινή θαυματουργό ομάδα που έφτασε στον τελικό, αλλά και οι πολύ σημαντικές απουσίες της. Ο killer της Ρεάλ πέρσι με τέσσερα γκολ, Λεβαντόφσκι είναι τιμωρημένος και τραυματίες οι αναντικατάσταστοι Σούμποτιτς, Μπέντερ, Μπλατσικόφσκι, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν. Επίσης οι Πίστσεκ και Χούμελς που πρόσφατα γύρισαν από τους δικούς τους τραυματισμούς, δεν έχουν βρει ρυθμό και απομένει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος να τρέχει για όλους εκεί πίσω. Τι φαντάζεστε λοιπόν πως θα κάνει ο σεληνιασμένος και αχόρταγος για ρεκόρ σκοραρίσματος Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτή την άμυνα; Η Ρεάλ είναι κάθε βδομάδα και καλύτερη, έχει στρώσει και την άμυνα της και δείχνει ότι πάει ταμένη για το περιβόητο 10ο. Οση φαντασία και να έβαλα, δεν μπόρεσα να σκεφτώ ούτε ένα σενάριο για το πως θα γίνει η ανατροπή.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 95-5



ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΤΣΕΛΣΙ (2/8 Απριλίου)

Εχουν περάσει 10+ χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν η Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη σεζόν του, περνούσε με 3-0 από το «Παρκ ντε Πρενς». Εκτοτε πολλά έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες, αλλά πάνω απ' όλα στην Παρί Σεν Ζερμέν που έχει ανέβει πολλές σκάλες. Την καταξίωση όμως ακόμα στην Ευρώπη δεν την έχει κατακτήσει. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς τροφοδοτεί αδιάκοπα το αχόρταγο μάτι μας με μαγικά γκολ, ο Λοράν Μπλαν έχει πλούσια φαρέτρα και αμυντικά η ομάδα είναι δεμένη. Θα έλεγα πως ήρθε η ώρα για τους Παριζιάνους να κάνουν το μεγάλο άλμα. Αυτό που δεν μπόρεσαν πέρσι κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί τότε να μη ηττήθηκαν στα δύο παιχνίδια, μα όταν στη ρεβάνς μπήκε στο ματς ο Λιονέλ Μέσι με ένα πόδι, οι Γάλλοι τρόμαξαν. Η Παρί είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα έχει εντυπωσιάσει αν και ακόμα δεν έχει αντιμετωπίσει ισχυρό αντίπαλο. Η Τσέλσι είναι το πολύ δυνατό τεστ που θα πρέπει να περάσει. Οι Λονδρέζοι σε κάποιες θέσεις μπορεί να υπολείπονται σε ατομική ποιότητα, αλλά είναι περισσότερο ομάδα και πάνω απ' όλα είναι πιο έμπειροι στον ανταγωνισμό. Η Λιγκ1 σε καμία περίπτωση δεν δίνει στην Παρί τη δυνατότητα να κοντραριστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, κάτι που τα παλικάρια του Ζοσέ κάνουν αδιάλειπτα στην Πρέμιερλιγκ, όπου προπορεύονται. Στα υπέρ των Μπλε πρέπει να μπει και ο κύριος που κάθεται στον πάγκο τους που όσο να το κάνεις προπονητικά δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα Μπλαν. Τόσα απλά...

* Αυτό το αντάμωμα Μουρίνιο-Ιμπρα φαντάζει υπέροχα υπεροπτικό!

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 40-60

Σχεδόν πάντα γίνεται το αντίθετο της λαϊκής επιθυμίας. Από το Μίλαν-Γιουβέντους του 2003 δεν θυμάμαι να έχει βγει ο σωστός τελικός. Ειδικά εκείνα τα ρημάδια τα Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ και τα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα δεν τα ζήσαμε ποτέ. Τώρα και με τη βοήθεια της τύχης στα ημιτελικά, είμαστε ένα βήμα απόσταση από τον φετινό τελικό των ονείρων μας. Ας βγει τούτο το %$%@@ν@ Μπάγερν-Ρεάλ, ας ανταμώσουν τον Μάιο στη Λισσαβώνα και όποιος το πάρει...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys