Μπέιλ εναντίον Νεϊμάρ!

Δήμος Μπουλούκος
Μπέιλ εναντίον Νεϊμάρ!

bet365

To gazzetta.gr σας βάζει από σήμερα στο κλίμα του clasico της Κυριακής Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, με μια σειρά αφιερωμάτων, ξεκινώντας από τη μονομαχία Μπέιλ – Νεϊμάρ

Μπορεί τα μεγάλα αστέρια της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ να είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τη δική τους λάμψη έχουν ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Νεϊμάρ. Και οι δύο ομάδες άδειασαν τα ταμεία τους το καλοκαίρι για να τους αποκτήσουν με τη Ρεάλ να ξοδεύει 100 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Ουαλό άσο από την Τότεναμ και τη Μπαρτσελόνα 83 για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο από τη Σάντος.

Το gazzetta.gr ξεκινάει τα αφιερώματα για το ντέρμπι της Κυριακής της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζοντας τι έχουν κάνει ως τώρα ο Νεϊμάρ και ο Μπέιλ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μία συμμετοχή παραπάνω έχει ο Βραζιλιάνος σε σχέση με τον Ουαλλό σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Νεϊμάρ έφτασε τις 32 με τη Μπαρτσελόνα (20 πρωτάθλημα, 2 Σούπερ Καπ, 2 κύπελλο, 8 Τσάμπιονς Λιγκ) ενώ ο Μπέιλ έχει 31 (20 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλο, 7 πρωτάθλημα)

ΓΚΟΛ

Ο Μπέιλ ήταν και ταχύτατος καθώς χρειάστηκαν μόλις 38 λεπτά στον πρώτο του αγώνα για να πετύχει γκολ και παρότι στην αρχή να έχασε παιχνίδια λόγω προβλήματος στο γόνατο, τελικά μέχρι τώρα έχει «φιλοδωρήσει» τις αντίπαλες εστίες 14 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με χατ τρικ εναντίον της Βαγιαδολίδ.

Αντιθέτως ο Νεϊμάρ άργησε κάπως, καθώς παρότι έκανε αισθητή την παρουσία του στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, στις 22 Αυγούστου, έπρεπε να περάσουν πέντε αγώνες πρωταθλήματος για να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στη Βαγιαδολίδ. Μέχρι τώρα, έχοντας χάσει και αγώνες λόγω τραυματισμού, έχει 12 γκολ συνολικά.

ΑΣΙΣΤ

Στην αρχή της πορείας του στο πρωτάθλημα, υπήρχαν κάποιες ενστάσεις για το αν ο Μπέιλ θα μπορούσε να επιδράσει στο παιχνίδι της Ρεάλ, καθώς συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς ασίστ. Ο Ουαλός, όμως, δεν άργησε να πάρει μπροστά με το 7-3 επί της Σεβίλης να είναι το καθοριστικό του ματς με δύο γκολ και δύο ασίστ. Μέχρι τώρα έχει 11 ασίστ στο πρωτάθλημα – τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της Ρεάλ και 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη ο Νεϊμάρ, έκανε αισθητή την παρουσία του από νωρίς στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Μόλις τον Σεπτέμβριο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έδωσε ασίστ και στα πέντε παιχνίδια εκείνου του μήνα. Ως τώρα έχει 11 ασίστ, περισσότερες δηλαδή από τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Μέσι, δείγμα της δουλειάς που κάνει στη λειτουργία της Μπαρτσελόνα.

ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ

Ο μοναδικός τομέας που υπάρχει σαφή υπεροχή, καθώς ο Νεϊμάρ είναι μεταξύ των τριών καλύτερων ποδοσφαιριστών στο ισπανικό πρωτάθλημα στις ντρίμπλες. Μέχρι τώρα έχει 93 με τον αγώνα κόντρα στην Σέλτικ να ξεχωρίζει, καθώς οι 11 που έκανε είναι ρεκόρ για φέτος...

Ο Μπέιλ έχει σχεδόν τις μισές (48), καθώς συνεχίζει τις 1,8 κατά μέσο όρο σε αγώνα ντρίμπλες, που είχε στην περσινή περίοδο με την Τότεναμ. Εδώ που τα λέμε, όταν συμπαίκτες σου είναι ο Ρονάλντο, ο Μπενζεμά και ο Ντι Μαρία που να βρεις καιρό για να ντριμπλάρεις...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα