TOP ΑΓΩΝΕΣ
 • TOP ΑΓΩΝΕΣ
 • UEFA CHAMPIONS LEAGUE
 • NBA
 • GREECE CUP
 • CHAMPIONS LEAGUE
 • CHAMPIONS LEAGUE
 • 7DAYS EUROCUP
 • ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ -

  vs

  ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ -

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Σαρρής , Βρύζας και διαρροές

Σαρρής , Βρύζας και διαρροές

Σαρρής , Βρύζας και διαρροές

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο gazzetta.gr για τις διαρροές από πλευράς Σαρρή που έπεσαν στα χέρια του εν όψει της συνεδρίασης της ΕΠΟ.

Έπεσαν στα χέρια μου διάφορες διαρροές της πλευράς Σαρρή οι οποίες δημοσιεύθηκαν παραμονές της σημερινής συνεδρίασης της ΕΠΟ.

Το άρθρο το γράφω πριν την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και απορώ για το πώς θα αντιδράσει ο Βρύζας σε αυτές. Η προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας και δημιουργίας κλίματος κατά του Βρύζα πριν το Δ.Σ. είναι ξεκάθαρη.

Το κακό στη προκειμένη περίπτωση, είναι πως τα παιδιά που κάνουν κυβερνητικό ρεπορτάζ – για τον Σαρρή κακό – έγραψαν ότι κλάψα διέρρευσε τις τελευταίες μέρες. Και η επιχειρηματολογία ξεκινά και ολοκληρώνεται σε ένα επίπεδο που θα πείσει μέχρι μαθητές δημοτικού.

Αυτό που παρατηρώ σε πρώτη φάση, είναι πως η επιχειρηματολογία της ΕΠΟ στηρίζεται κυρίως μέσα στα εσωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή ποντάρει στις ανακοινώσεις των συνδέσμων, ποντάρει στο κλίμα που υπάρχει για ανικανότητα, ποντάρει στο χαμηλό προφίλ του Βρύζα που μέχρι πρότινος κινούσε τα πάντα θεσμικά. Με άνωθεν εντολή βέβαια.

Ακολουθούσε μία πολιτική χαμηλών τόνων, προφανώς γιατί αυτή ήθελε και ο Σαββίδης και απέφευγε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Όμως αυτό, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Ελλαδιστάν δεν αποτελεί σοφή επιλογή.

Η επιχειρηματολογία Σαρρή, ξεκινά από το γεγονός πως η ΕΠΟ βοήθησε – λέει – τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση της Μέταλιστ. Λάθος και ψέμα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες και ενώ η ΕΠΟ έπρεπε να συντονιστεί με αυτές, για δέκα περίπου μέρες δεν υπήρχε πουθενά. Θυμάμαι να έχω γράψει άρθρο για την απραξία της που μου φαινόταν μυστήρια και πώς να μη μου φαίνεται όταν γνωρίζω πως αν ο ΠΑΟΚ πάει ομίλους του Τσουλού, το μάρκετ πουλ μοιράζεται στα δύο.

Αφού έπεσαν τα ξεφωνητά, η ΕΠΟ ως όφειλε κινήθηκε κάνοντας τα απολύτως τυπικά και την μπουγάδα την καθάρισε ο Βρύζας με τον Μαυρομάτη όταν και πήγαν να συναντήσουν τους επιτελείς της ΟΥΕΦΑ. Αυτά, για να μην αλλοιώνεται η ιστορία.

Προφανώς για τον Σαρρή και το παρεάκι της Συγγρού, έπρεπε να γίνει προσπάθεια να μη τιμωρηθεί η Μέταλιστ που είναι ουκρανική ομάδα. Και όχι να συμπράξει η ΕΠΟ με τον ΠΑΟΚ για μία υπόθεση που έβγαζε μάτια.

Επίσης, υπάρχει μία προσπάθεια να περάσει ένα κλίμα πως ο Βρύζας κατά πρώτο λόγο και ο Ζαγοράκης κατά δεύτερον, προσπαθούν να πείσουν τον Σαββίδη πως άλλοι φταίνε για την κακή πορεία του ΠΑΟΚ. Και πως το κάνουν για να διατηρηθεί το ..μεροκάματο.

Κλασική προσέγγιση που αρέσει στο κοινό που διαβάζει, που θέλει να χτίζει θεωρίες συνομωσίας, που επιθυμεί να ταΐζει πληροφορίες στο κοινό με την λογική πως τον οδηγεί πίσω από τις κουρτίνες.

Το ότι γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί το μεροκάματο,  είναι λογικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης παρουσιάζεται ως άνθρωπος που δεν γνωρίζει τι του γίνεται είναι ψέμα. Μια χαρά γνωρίζει και μπορείτε να ρωτήσετε όλους όσους βρίσκονται γύρω του.

Ο Σαββίδης, ενημερώνεται για τα πάντα και κυρίως μέσα από αναφορές, εκθέσεις. Η Γκοντζάρεβα είναι εκεί για να τους μεταφέρει τα πάντα και είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης.

Η αίσθηση πως ο Σαββίδης δεν γνωρίζει, είναι λανθασμένη και η σημερινή επιθετική πολιτική της ΠΑΕ είναι δική του επιλογή και κανενός άλλου. Όπως και η χαμηλών τόνων που είχε προηγηθεί.

Τον Βρύζα βέβαια, τον χτυπάνε και για άλλο λόγο. Είναι αυτός που κανονίζει το ραντεβού με τις άλλες έξι ΠΑΕ για να δούνε τι θα γίνει με την συγκεκριμένη κωμωδία που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το ραντεβού θα γίνει άμεσα και θα δημιουργηθεί ένας ξεκάθαρος πόλος που θα καταθέσει τις προτάσεις του. Το που θα τις καταθέσει, σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό αφού ο ΠΑΟΚ προτίμησε μέχρι στιγμής να πάει την κουβέντα στον Ανδριανό. Τον Υφυπουργό Πολιτισμού. Να την πάει σε ΕΠΟ και Λίγκα, είναι κάπως αστείο. Να ψηφίσουν ποιοι;

Και κάπου εκεί υπάρχει και το παράπονο του Μώραλη, ο οποίος κατηγόρησε τον Βρύζα για τον τρόπο που κινήθηκε στη Λίγκα.

Ο Βρύζας έκανε το λάθος να λειτουργήσει πολιτισμένα και να λέει ναι όπου κρίνει λογικό και όχι εκεί που δεν κρίνει. Κατάλαβε μετά από καιρό πως ο Μώραλης δεν είναι ο θεσμικός παράγοντας, αλλά ουσιαστικά η ασπίδα του Σαρρή.

Το υπέγραψε μάλιστα, όταν έγινε η περιβόητη κοινή συνέντευξη Τύπου, την ημέρα μάλιστα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε στη Λισαβόνα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να γίνει αυτή η συνέντευξη, αλλά χωρίς τον Μώραλη, γνωρίζοντας πως αν αφήσουν μόνο τους τον Σαρρή θα γίνει πάρτι.

Όμως ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Λίγκας, προτίμησε να τον πάρει από το χεράκι και να τον προστατέψει. Και αυτό στον ΠΑΟΚ ήταν αιτία πολέμου με τον Μώραλη.

Ο τελευταίος, ο οποίος σε οργανωτικά θέματα Λίγκας δεν μπορεί κανείς να πει πως είναι αποτυχημένος, συμβιβάστηκε με τις αρμοδιότητες που έχει η Λίγκα και την ανοργανωσιά της ΕΠΟ την οποία και κατηγορούσε μονίμως για οργανωτικά θέματα.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει, είναι να πιέσει για να περάσουν σημαντικά κομμάτια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην αρμοδιότητα της Λίγκας έτσι ώστε να φύγουν από τα χέρια διαπλεκόμενων ερασιτεχνών.

Ο συμβιβασμός του με τα υπάρχοντα εδώ και δεκαετίες δεδομένα, με κάνουν να αμφισβητώ τις προθέσεις του.

Best of internet