Στα προημιτελικά η Αλκμααρ!

Gazzetta team
Στα προημιτελικά η Αλκμααρ!

bet365

Με φουλ... άμυνα η Αλκμααρ στη Ρωσία, κράτησε το μηδέν (0-0) και με το γκολ που είχε πετύχει στην Ολλανδία κατάφερε να πετάξει εκτός Europa League την Ανζί και να βρεθεί αυτή στα προημιτελικά.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα έδινε στην Αλκμααρ το πάνω χέρι και στη Ρωσία φρόντισε να πάει... υποψιασμένη. Σύστημα με πέντε αμυντικούς, στην κόντρα με αντεπιθέσεις και η Ανζί αδυνατούσε να βρει λύσεις για να περάσει το εμπόδιο των Ολλανδών. Οι Ρώσοι είχαν στο α' μέρος ελαφρά υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ! Μάλιστα, η καλύτερη φάση ανήκε στην Αλκμααρ, όταν από το φάουλ του Γκουντέλγι η μπάλα βρήκε το δοκάρι! Στο β' μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, η Ανζί πίεζε, η Αλκμααρ ήταν άψογα τοποθετημένη και πήρε δίκαια το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσαν οι Ολλανδοί να σκοράρουν, ο Μπέργκχαουζ βγήκε στην αντεπίθεση, ωστόσο πριν πλασάρει ο Μκρτιάν... φρόντισε να του πάρει τα πόδια και να αποβληθεί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα