ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-0

Νίκος Αθανασίου
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο Παπάζογλου βρήκε δίχτυα, ο ΟΦΗ κέρδισε 1-0 τον... άχρωμο Παναθηναϊκό και πήρε «προβάδισμα τελικού» ενόψει της ρεβάνς στην Λεωφόρο!

Mηδέν σε όλα

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε με ενθουσιασμό και διάθεση στο «Γεντί Κουλέ» για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό αλλά η όλη... τρέλα και υπεροχή των γηπεδούχων κράτησε μόλις δέκα λεπτά και χωρίς μάλιστα να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Κοτσόλη.

Στην συνέχεια οι παίκτες του «τριφυλλιού» ισορρόπησαν, πήραν την μάχη της μεσαίας γραμμής αλλά... μέχρι εκεί. Η χρησιμοποίηση των Αμπέιντ και Ζέκα στα δύο άκρα, ο αρνητικός Μέντες και ο «χαμένος» μέσα στην ανασταλτική λειτουργία των Κρητικών, Ατζαγκούν, βραχυκύκλωσαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ίδιος και απαράλλακτος με την εικόνα του στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. Αρκετά λάθη, καμία κίνηση, αρνητικές ενέργειες και μια ανούσια υπεροχή.

Οι δύο ομάδες αρκέστηκαν, λοιπόν, σε ένα... ρεσιτάλ λαθών, δεν δημιούργησαν ούτε μισή φάση και κάπως έτσι, αρκετά λογικά βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που τις συνόδευσε στα αποδυτήρια.

Πήρε... κεφάλι με Παπάζογλου!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΟΦΗ έδειξε σημάδια ότι θέλει να κυνηγήσει το γκολ, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει λάθη και να παραμένει... κουμπωμένος στο δικό του γήπεδο και χωρίς να ρισκάρει για την νίκη που θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση.

Περογαμβράκης(51') και Μπεργκ(59') είχαν τις δύο πρώτες καλές στιγμές του ματς αλλά στο 69' ο ΟΦΗ πήρε κεφάλι στο σκορ και συνάμα το προβάδισμα για τον τελικό. Ο Παπάζογλου είπε και «ευχαριστώ» στην «πράσινη» άμυνα που τον άφησε μόνο του, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και δικαίωμα στους Κρητικούς για όνειρα!

Ο Αναστασίου στην συνέχεια έριξε στην «μάχη» Καρέλη και Κλωναρίδη αλλά η ομάδα του παρέμεινε... άχρωμη και είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Ουσία μηδέν. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και όλα θα κριθούν στην Λεωφόρο. 16 Απριλίου, λοιπόν, τα σπουδαιότερα...

MAN OF THE MATCH: Από την δική του ωραία κίνηση και το ιδανικό τελείωμα στον αέρα, ο ΟΦΗ μπορεί να ονειρεύεται για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου! Ο Θανάσης Παπάζογλου έβγαλε το... ψωμί του σε ακόμη ένα παιχνίδι και με το γκολ που πέτυχε χάρισε στους Κρητικούς το προβάδισμα για το μεγάλο «εισιτήριο».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ζορό. Ο έμπειρος στόπερ του ΟΦΗ έκανε ένα σπουδαίο ματς, «αφοπλίζοντας» τον Μάρκους Μπεργκ. Σωστές τοποθετήσεις, σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Έδωσε αρκετές «μάχες», τις οποίες και κέρδισε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πριν τον τραυματισμό του ήταν «βαρόμετρο» για τον Παναθηναϊκό. Η αποχή του, όμως, τον πήγε πίσω και αυτό φαίνεται από την παρουσία του. Ο Νταβίντ Μέντες δεν κατάφερε να ηρεμήσει το παιχνίδι του «τριφυλλιού» στο κέντρο και να μοιράσει σωστά την μπάλα. Έγινε αλλαγή με τον Πράνιτς να παίρνει την θέση του.

Η ΓΚΑΦΑ: Εύκολη η επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Ο Παπάζογλου σκοράρει για τον ΟΦΗ σαν σε... προπόνηση για τις «στημένες» μπάλες. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάνεται στον ύπνο, κανείς από όσους τον ακολουθούν δεν βγαίνει πρώτος στην μπάλα και ο υψηλόσωμος στράικερ κάνει απλά το αυτονόητο, σκοράροντας από το ύψος της μικρής περιοχής με δυνατή κεφαλιά. Η... παιδική ασθένεια των «πρασίνων» έκανε και πάλι την εμφάνισή της.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς δεν είχε την δύσκολη φάση στο αποψινό παιχνίδι ενώ οι βοηθοί του δεν έκαναν κάποιο «χοντρό» λάθος. Παρόλα αυτά, σφύρισε τα διπλάσια φάουλ στον Παναθηναϊκό που είχε την κατοχή της μπάλας ενώ ο ρέφερι του ματς έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το παιχνίδι φαινόταν πως πάει για... μισό-μηδέν. Όποια από τις δύο ομάδες έβρισκε το γκολ φαινόταν πως θα κατάφερνε να πάρει και το ματς. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» μια εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση μιας «νεκρής» μπάλας, ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ στο 69' με τον Παπάζογλου και πάει στην Λεωφόρο για να υπερασπιστεί το 1-0.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Καλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (77’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (84’ Στάθης), Παπάζογλου (90’ Μπανούσης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80’ Κλωναρίδης), Μέντες (73’ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (58’ Καρέλης), Μπεργκ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα