Μπελεβώνης: «Του χρόνου ένα σκαλοπάτι παραπάνω»!

Gazzetta team
Μπελεβώνης: «Του χρόνου ένα σκαλοπάτι παραπάνω»!

bet365

Ο γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης μιλάει για τον Παναιτωλικό της Σούπερ Λίγκας, τον στόχο της νέας σεζόν και την διαιτησία στην Λιβαδειά!

Ο Μάκης Μπελεβώνης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα του Αγρινίου, για τα πρόσφατα διαιτητικά λάθη, αλλά και τον προγραμματισμό της νέας σεζόν που ήδη άρχισε! Ο Γενικός Αρχηγός του Παναιτωλικού μίλησε στο "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" και παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε αναλυτικά τα όσα είπε:

Οι 34 βαθμοί έως τώρα είναι αρκετοί κατά την άποψή σου για την ομάδα;

Δεν είναι λίγοι, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε το λιγότερο 40. Αν δεν είχαμε κάποια σφάλματα διαιτητικά, το λέω πολύ μαλακά. Νομίζω όμως ότι αν σκεφτούμε που ήμασταν πρόπερσι τέτοια εποχή και το συγκρίνουμε με το τώρα είμαστε καλά. Απλά η ομάδα δείχνει ότι είναι ικανή για καλύτερα πράγματα και βαθμολογικά και αγωνιστικά. Δικά μας λάθη υπήρχαν σε αγώνες ή μιλάς μόνο για διαιτητικά; Καθώς και για τη Λιβαδειά υπάρχει η λογική ότι μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς και να μην υπάρξουν τα διαιτητικά λάθη μετά. Και στον Εργοτέλη υπήρχε η ευκαιρία και πήραμε το τρίποντο. Και εκεί με 0-1 αλλά με μια διαιτησία που έπαιξε 50-50. Όταν κερδίζεις και σου αφαιρούν τη νίκη μέσα από τα χέρια σου σίγουρα έχεις ευκαιρίες. Ευκαιρίες χάνονται αλλά εμείς κερδίζαμε με 0-1 στο 91΄. Και το συγκρίνω με το ματς στον Εργοτέλη γιατί ίδιο σκορ ήταν. Δε λέει κανείς ότι για να κερδίσεις εκτός έδρας πρέπει να βάλεις τρία γκολ, γιατί θα έχεις το διαιτητή εναντίον σου.

Υπήρχε η σκέψη για να βγει μια ανακοίνωση μετά το ματς με τον Ατρόμητο, όπου υπήρξε μια εξίσου κακή διαιτησία;

Νομίζω καλώς δε βγήκε ανακοίνωση μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Και πολύ καλώς βγήκε μετά το ματς με τη Λιβαδειά, γιατί πλέον δεν πήγαινε άλλο. Τι άλλαξε σε σχέση με πρόπερσι και τώρα είμαστε καλά; Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είναι όλοι πιο σοφοί. Από την κορυφή της ΠΑΕ μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Και αν θυμάστε μετά το 4-0 από τον Παναθηναϊκό πρόπερσι είχα πει πως εμείς πέσαμε, όλο το Αγρίνιο είναι στενοχωρημένο, αλλά εμείς θα γυρίσουμε για να μείνουμε. Αυτό τα λέει όλα. Και γυρίσαμε πιο δυνατοί και πιο ομάδα.

Μπορεί πρόπερσι σαν μονάδες να είχαμε καλύτερο υλικό, αλλά ομάδα όπως πέρσι στο δεύτερο μισό και όπως φέτος δεν ήταν. Τι ήταν αυτό που τον έκανε ομάδα;

Και ο προπονητής. Η έλευση του Χάβου ήταν σημαντική. Η έλευση καλών παικτών πέρσι το Γενάρη επίσης. Η ομάδα ήταν μεταμορφωμένη στο δεύτερο γύρο. Όσοι ήρθαν πέρσι το Γενάρη έπαιξαν όλοι. Άλλαξε η ομάδα μαζί με τον προπονητή. Συν το ότι η ομάδα αυτή έχει δυναμική. Έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Όλα αυτά συντελούν στο να δείξουμε καλύτερη εικόνα φέτος.

Θεωρείς ότι φέτος ήταν καλή ευκαιρία να πάει για το κάτι παραπάνω;

Νομίζω ότι πρέπει να πατάμε στη Γη. Πρόπερσι πέσαμε με τέτοιο υλικό. Και τώρα καταρχήν δεν είμαστε ακόμα μαθηματικά σωμένοι. Έχουμε όμως μια καλή βάση που μας επιτρέπει να λέμε πως χρειαζόμαστε ελάχιστους βαθμούς. Ένα ματς που θέλουμε. Έχω την εντύπωση όμως ότι βιαζόμαστε. Το πλάνο μας είναι η παραμονή. Το λέει ο πρόεδρος, το λέει ο προπονητής και το λέμε και όσοι ασχολούμαστε με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γρήγορη παραμονή και ότι καλύτερο προκύψει. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και του χρόνου θέλουμε να πάμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Έχει ξεκινήσει ένα προγραμματισμός για να είναι η ομάδα του χρόνου πιο δυνατή.

Όταν λες ότι έχει ξεκινήσει προγραμματισμός έχουν βρεθεί παίκτες ή είναι νωρίς ακόμα;

Όχι κάτι τέτοιο όχι, αλλά θα δουλέψουμε αρκετοί άνθρωποι πάνω σε αυτό μετά τη μαθηματική εξασφάλιση. Θα τελειώσουν κάποια θέματα τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά το υπάρχον υλικό; Ότι είναι να γίνει θα γίνει όταν εξασφαλιστούμε μαθηματικά. Να ανανεώσουμε κάποια παιδιά που πρέπει και θέλουμε και μετά να τελειώσουμε και τα όποια μεταγραφικά ζητήματα. Αλλά πρώτα τα παιδιά που παλέψανε φέτος. Και όλα αυτά θα γίνουν πολύ σύντομα, καθώς τελειώνει και νωρίς το πρωτάθλημα. Όλα θα γίνουν γρήγορα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που έπρεπε όλα να γίνουν με πίεση χρόνου, γιατί τελειώσαμε στις 19 Ιουνίου. Ψάχνουμε, κοιτάζουμε και τσεκάρουμε παίκτες, αλλά φυσικά δε θα πούμε ονόματα.

Με τους παίκτες που δεν ανήκουν στον Παναιτωλικό αλλά αποδεδειγμένα βοήθησαν φέτος τι θα γίνει;

Γι' αυτό πριν δέκα μέρες ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ήταν στην Πορτογαλία. Έκαναν κάποιες επαφές και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Για το Γκάλο που γράφεται ότι έχει χαθεί από τον Παναιτωλικό και θα κλείσει σε άλλη ομάδα; Ας γράφουνε. Ο Παναιτωλικός μέσω της Μπράγκα θα έχει τον πρώτο λόγο. Θα δούμε όμως με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο μα μας. Είτε ως δανεικούς. είτε σα δικούς μας παίκτες.

Τους Γκάλο και Ανέν τους περιμένατε τόσο καλούς;

Κοίτα τον Ανέν τον κυνηγάγαμε είκοσι μέρες, για να τον πείσουμε να έρθει. Με το Γκάλο ήταν λίγο πιο εύκολο. Ήταν μια καλή προοπτική και γι' αυτόν και ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Όταν τον είδαμε, είπαμε να έρθει. Επειδή ο προπονητής έπαιζε στη θέση σα δεξί μπακ και χαφ η εισήγηση ήταν θετική και φυσικά και όσοι τον είδαμε από το τμήμα scouting ήμασταν θετικοί. Και ο Ανέν θα είναι μια καλή περίπτωση να μείνει, αλλά θα είναι λίγο πιο δύσκολη. Ελπίζω πως θα πάνε και για μας όλα καλά με το Ράφαελ. Αλλά θα το παλέψουμε και για τους τρεις, γιατί είναι καλοί παίκτες και θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα.

Τι ταίριαξε ανάμεσα στον Παναιτωλικό και το Μάκη Χάβο και ουσιαστικά έχει ανανεωθεί η συνεργασία;

Ουσιαστικά από τα λεγόμενα του προέδρου νομίζω ότι ο Μάκης έχει ανανεώσει ήδη. Ταίριαξε ότι η ομάδα πέρσι πήγε "τρένο", κόλλησε με τον Παναιτωλικό, ακολούθησε ο κόσμος και δέθηκε και με τα όσα έγιναν στο Βόλο. Νομίζω ότι πλέον ο Μάκης είναι ένας από μας. Έχει άριστες σχέσεις με τη Διοίκηση και με όλους μας.

Πως σου ακούγεται η λογική ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να έχει καλύτερο προπονητή, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η προπονητική πορεία του Μάκη Χάβου;

Να πάρεις καλύτερο προπονητή από αυτόν που σε οδηγεί στην καλύτερη θέση στην ιστορία σου; Καλύτερο μπορεί να φέρουμε τον Μουρίνιο.

Πως τον βλέπεις μέσα από τη συνεργασία που έχετε; Ακούει πράγματα, δέχεται απόψεις;

Λάθη κάνουν όλοι. Είναι σε αυτό το κομμάτι από τους καλύτερους προπονητές. Υπάρχουν προπονητές ξεροκέφαλοι που λένε να πάμε να τρυπήσουμε στο ντουβάρι. Υπάρχουν προπονητές όμως που κουβεντιάζουν και δέχονται απόψεις. Ο Μάκης ακούει, συνθέτει και κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Φυσικά ο κάθε προπονητής κάνει το δικό του. Δεν υπάρχει προπονητής που θα δεχτεί την άποψη κάποιου και θα την εφαρμόσει. Αλλά ο Μάκης συζητάει και φτιάχνει αυτό που πρέπει.

Ισχύει ότι στη Λιβαδειά ο Τζούνιορ βγήκε λόγω Κάμπαξη και όχι λόγω τραυματισμού;

Όχι λόγω τραυματισμού βγήκε. Και είναι δύσκολο να είναι και τη Δευτέρα μαζί μας. Θα μπορούσες να τον βγάλεις και λόγω Κάμπαξη, γιατί αυτός θα μας άφηνε με δέκα παίκτες, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος.

Εσείς καταλάβατε τη διάθεση του από νωρίς γιατί είδαμε αντιδράσεις από το 20ο λεπτό;

Ίσως κι εμείς θα έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο ήρεμοι. Όταν όμως βλέπεις ένα διαιτητή μέχρι το 30΄ να έχει δώσει 12-0 φάουλ τι να κάνεις; Άνθρωποι είμαστε. Ο προπονητής αποβλήθηκε χωρίς προειδοποίηση. Νομίζω ήταν η χειρότερη διαιτησία από το 2007 και μετά.

Μπορείς όμως να μείνεις ήρεμος όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα;

Είναι δύσκολο. Φανταστείτε και τα παιδιά που παίζουν μέσα. Επειδή κι εγώ έχω παίξει θεωρώ πως οι παίκτες μας έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Η ψυχολογία του παίκτη σε τέτοιες περιπτώσεις ποια είναι; Η ψυχολογία του παίκτη είναι να κοντράρω και το διαιτητή. Αυτό είπαμε στα παιδιά και στο ημίχρονο. Τους είπαμε ότι στο δεύτερο θα είναι ακόμα χειρότερος. Θέλει εξυπνάδα και μυαλό. Την είχαν αλλά αυτός σφύριζε φάουλ και πέναλτι με τον αέρα. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Μας έβαζε μέσα με τα σφυρίγματά του. Ήταν ένα "εργαλείο" που έκανε τη δουλειά που του είπανε. Γι' αυτό ήρθε. Και μετά το τέλος του ματς είχε και άποψη. Ζητούσε να μη διαμαρτυρόμαστε για το πέναλτι, γιατί έλεγε πως είχε άποψη. Εγώ του λέω αρκετά και αυτός εστίασε στο πέναλτι. Ήρθε να κάνει κάτι και το έκανε με ωραίο τρόπο για τους άλλους. Ο Παναιτωλικός φυσικά έκανε αυτά που έπρεπε. Καλά τους τα είπε ο Πρόεδρος. Από κει και πέρα εμείς έχουμε καλή ομάδα και έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι ο Παναιτωλικός πάντα έβγαινε δυνατός από τέτοιες καταστάσεις.

Πριν δύο χρόνια είχαμε ανακοινώσεις αλλά ουσιαστικά τις πληρώσαμε. Ποιες είναι οι διαφορές;

Πριν δύο χρόνια δεν ήμασταν στο επίπεδο που είμαστε τώρα. Αλλά δε φοβόμαστε. Πρέπει κάτι να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε καλύτερη ομάδα να τους κερδίζουμε κι αυτούς. Έτσι πρέπει. Οι παίκτες πως ήταν μετά τον αγώνα; Τα παιδιά που είπαν ότι ήμασταν ηθικοί νικητές δεν τους το είπαμε εμείς. Αυτό ένιωσαν και αυτό είπαν. Από κει και πέρα αφήνουμε πίσω τη Λιβαδειά και κοιτάμε το ματς με την Ξάνθη, που πρέπει να το κερδίσουμε.

Ποιοι οι λόγοι που έφεραν την αλλαγή στις τιμές των εισιτηρίων στον αγώνα με την Ξάνθη;

Η κίνηση αυτή του Προέδρου και της Διοίκησης έχει ερμηνεία. Πρώτον ότι κατανοούμε την οικονομική δυσκολία που έχει όλος ο κόσμος και δεύτερο θέλει να δείξει ότι όσο και να χτυπάνε τον Παναιτωλικό ο κόσμος είναι εκεί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι γίνεται σε αυτό το παιχνίδι και θέλει να δείξει ότι δύναμή μας είναι ο κόσμος μας όλα τα χρόνια. Ο κόσμος θα δείξει τι δύναμη έχει η ομάδα. Πάντα σε κόσμια πλαίσια που οι φίλαθλοί μας είναι πρωτοπόροι. Οι φίλαθλοι δείχνουν πως η ομάδα είναι πρωτοπόρα σε αυτό τον τομέα. Στη φιλοξενία και στο ότι δε γίνονται επεισόδια. Και η ομάδα με τη στήριξη του κόσμου δε θα έχει κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα. Η δύναμη των καλών ομάδων είναι ο κόσμος. Θα στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ. Όρθιοι, περήφανοι και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα.

Ο Παναιτωλικός έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο. Πως κρίνεις το γεγονός αυτό;

Με την Καλλονή δεν ήμασταν καλοί. Με τον Ατρόμητο είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά ίσχυσε ό Νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν χάνεις ευκαιρίες θα δεχτεί το γκολ και θα το πληρώσεις. Και με τη Λιβαδειά μια ομάδα ήταν στο γήπεδο. Δεν υπάρχει δεύτερο σουτ από τους αντιπάλους μας. Δε μπορεί να πάει άλλο κόντρα. Αν το θεωρήσουμε τύχη δε θα πάει άλλο κόντρα. Θα σπάσει αυτό.

Που μπορεί να φτάσει ο Παναιτωλικός στο τέλος του πρωταθλήματος;

Πιστεύω γύρω στους 42-43 βαθμούς. Να είμαστε στην 7η θέση. Μακάρι να είμαστε και πιο ψηλά. Είναι όλα δύσκολα παιχνίδια. Αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας όπου έχουμε 4 ματς μπορούμε και παραπάνω. Δε μας ένοιαξε ποτέ όμως με ποιον παίζουμε και αν θέλει ή όχι βαθμούς. Πιο τρανό παράδειγμα πέρσι στο Καυταντζόγλειο που ο Ηρακλής αν κέρδιζε ανέβαινε. Δεν το κάναμε ποτέ και δε θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι όσοι είναι Παναιτωλικοί είναι και για αυτό το λόγο. Είναι μαγκιά να είσαι Παναιτωλικός. Γιατί δεν έχουμε κατακτήσει τρόπαια, αλλά έχουμε χιλιάδες κόσμο. Για τέτοια πράγματα έχουμε τόσο κόσμο μαζί μας.

Γιατί ο κόσμος δε γεμίζει φέτος το γήπεδο;

Η βασικότερη αιτία είναι το οικονομικό κομμάτι. Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Δεν υπάρχει κορεσμός. Θα χρειαστεί να δαπανήσεις κάποια χρήματα για να πας στο γήπεδο που θα λείψουν σε μια οικογένεια από κάπου αλλού. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξουμε όλοι την επόμενη χρονιά.

Σε φοβίζει η δήλωση του Προέδρου ότι κάποιοι σαν τον Κάμπαξη τον διώχνουν από το ποδόσφαιρο ή θα τον πεισμώνουν τέτοια γεγονότα;

Δε μπορώ να μπω στο μυαλό του Προέδρου. Αλλά είναι αλήθεια ότι όταν βάζεις πολλά λεφτά και έχεις τέτοιους ανθρώπους να σου παίρνουν τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια κάποια στιγμή αναρωτιέσαι γιατί το κάνεις αυτό.

Γιατί να μην είναι η ομάδα σε μια ευρωπαϊκή θέση;

Υπάρχει πικρία ανθρώπων που βάζουν τα λεφτά τους και είναι 100% δικαιολογημένη. Σε ενοχλεί ότι οι δύο πρόεδροι που οι ομάδες τους έχουν "σφαχτεί" τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πριν λίγες εβδομάδες σε πρωτοσέλιδο οπαδικής εφημερίδας; Αυτό θα έπρεπε να ενοχλεί εκτός από εμάς αυτούς που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Όποιοι κι αν είναι. Τέτοιους παράγοντες θα έπρεπε να τους ψάχνουν για να πάρει την πάνω βόλτα το ποδόσφαιρό μας.

"Βολεύουν" το ποδόσφαιρό μας τέτοιοι παράγοντες;

Η ελληνική ποδοσφαιρική λογική τους απεχθάνεται, γιατί τους χαλάει τη "σούπα". Είναι ελάττωμα να μπορείς να λες τη γνώμη σου, να είσαι ανεξάρτητος, αυτοδύναμος και να έχεις ένα Νομό πίσω σου. Ομάδες με δυναμική είναι θετικό να υπάρχουν.

Για την κίνηση που είχε γίνει με το φιλανθρωπικό φιλικό αγώνα;

Εκεί ο Παναιτωλικός έδειξε ότι εκτός από ποδοσφαιρική ομάδα είναι και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας. Προπονητικές βλέψεις έχεις; Θα πάρω τα διπλώματα, αλλά προς το παρόν δε με ενδιαφέρει. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια. Μου αρέσει που είμαι κοντά στην ομάδα και νιώθω ακόμα σαν παίκτης.

Σου λείπει το ποδόσφαιρο;

Βέβαια. Δεν είναι κουμπί να το γυρίσεις. Αλλά το παλεύω. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα λειτουργώ σαν αρχηγός της ομάδας, παρά σα γενικός αρχηγός.

Θεωρείς θετικό το γεγονός ότι παίκτες της ομάδας πρωταγωνιστούν στις ομάδες που βρίσκονται;

Πολύ καλό αυτό. Και δείχνει ότι κάτι γίνεται εδώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα