Τζένοα - Γιουβέντους 0-1

Τζένοα - Γιουβέντους 0-1

bet365

Ο Μπουφόν έπιασε πέναλτι, ο Πίρλο έβαλε φάουλ-μαγεία στο 89' και η Γιουβέντους πέρασε από την Τζένοα (0-1). Τριάρα η Φιορεντίνα (3-1 την Κιέβο).

Ηταν η βραδιά που ο Μπουφόν πραγματοποίησε την 476η εμφάνιση του ως Μπιανκονέρο ισοφαρίζοντας τον Ντίνο Τζοφ και αντίπαλος έτυχε να είναι η ομάδα που υποστήριζε πιτσιρικάς. Για να την κάνει ξεχωριστή, ο αρχηγός της Γιούβε και της Σκουάντρα Ατζούρα κράτησε όρθια την ομάδα του αποκρούοντας το πέναλτι του Καλαϊό, για να πάρει την σκυτάλη ο Πίρλο με το φάουλ στο 89' για να σφραγίσει ότι και φέτος ο τίτλος θα πάει στο Τορίνο. Με ή χωρίς ρεκόρ βαθμών...

Το ματς είχε από την αρχή νεύρο και δυνατά μαρκαρίσματα και αυτό σήμαινε ότι η Τζένοα θα έτρωγε κάρτες. Μία από αυτές, στον Στουράρο για θέατρο, ήταν μια εντυπωσιακή απόφαση του διαιτητή Ματσολένι, ο οποίος προκαλούσε γενικώς νεύρα και κυρίως στους Γενοβέζους, που ζήτησαν πέναλτι στο 39' για επαφή του Λιχτστάινερ με τον Μπερτολάτσι. Για τους Μπιανκονέρι φρόντιζε ο βοηθός, ο οποίος ακύρωσε σωστά γκολ του Οσβάλντο για οφσάιντ στο 21' αλλά... αμάρτησε στο 40' σηκώνοντας ξανά το σημαιάκι γιατί οι Πογκμπά και Οσβάλντο τα έκαναν όλα τέλεια για να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Ο Γάλλος είχε και ένα καλό σουτ αμέσως μετά, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο βασικά κυριάρχησαν τα νεύρα και τα λάθη...

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους δεν βελτιώθηκε σε σχέση με το πρώτο. Αντιθέτως, κινδύνεψε να βρεθεί και πίσω στο σκορ από μια τρομερή ενέργεια του Μπερτολάτσι που άδειασε τον Κιελίνι αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε στο τετ α τετ και στην εξέλιξη ο Μότα σούταρε λίγο άουτ. Η Τζένοα¨-για την οποία ο Τζιλαρντίνο φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη- είχε καταφέρει να μπλοκάρει τους Τορινέζους που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά αλλά στο 69' ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Αντονέλι. Ο Ματσολένι δεν το υπέδειξε αλλά υπέδειξε δύο λεπτά μετά αυτό του Βιντάλ στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Καλαϊό, που είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον Τζιλαρντίνο, ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μπουφόν απέκρουσε, κραώντας όρθια την Γιουβέντους. Και αφού έμεινε όρθια εκεί, πήρε και το ματς στο 89' με την τέχνη του Πίρλο, από το φάουλ που κέρδισε ο... Κουαλιαρέλα που μπήκε επειδή δεν υπήρχε άλλος επιθετικός, συνεχίζοντας απτόητη την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Με τριάρα στον... τελικό!
Η διάθεση όλων στο «Αρτέμιο Φράνκι» ήταν ανεβασμένη μετά το 1-1 στο Τορίνο για το Europa League και η σκέψη όλων στη ρεβάνς της Πέμπτης. Ενδιάμεσα, πάντως, ο Βιτσέντσο Μοντέλα και οι παίκτες του έπρεπε να ασχοληθούν με την Κιέβο ώστε να μη χάσουν θέση στη βαθμολογία. Ο Κουαδράδο, που δεν ήταν βασικός με την Γιουβέντους, μπήκε ορεξάτος και στο 11' έβαλε γκολάρα για το 1-0, πείθοντας τους πάντες ότι το βράδυ θα είναι εύκολο. Ο Παλόσκι προσπάθησε να τους διαψεύσει αλλά δεν τα κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις, με τους γηπεδούχους να μην ανεβάζουν ρυθμό. Δεν χρειάστηκε καθώς στο 39' ο Αντερσον πήρε στο κέντρο, έβγαλε στην αντεπίθεση τον Κουαδράδο και αυτός έκανε το γύρισμα για το 2-0 του Μάτρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κιέβο απείλησε ξανά σε κάποιες περιπτώσεις και τελικά στο 62' έβαλε το γκολ που μάλλον άξιζε, με τον Παλόσκι να τελειώνει ψύχραιμα τη φάση (2-1). Στο 81' η Φιορεντίνα μπορούσε να τελειώσει το ματς με το πέναλτι που κέρδισε αλλά ο Αγκάτσι νίκησε τον Πιζάρο, για να γίνει τελικά το 3-1 στο 89' από τον Γκόμες, που σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και αυτά είναι καλά νέα για τον Μοντέλα ενόψει Πέμπτης. Με αυτή τη νίκη οι «βιόλα» παραμένουν στην 4η θέση, στο +1 από την Ιντερ και στο +2 από την Πάρμα, που έχει ματς λιγότερο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα