Μόνος στην… στέψη!

Μόνος στην… στέψη!

bet365

Μπορεί το ενδιαφέρον στην κορυφή να έχει εδώ και καιρό ατονήσει, όμως σήμερα μάλλον βγαίνει πρωταθλητής! Ο Ολυμπιακός με νίκη κόντρα στον Πανθρακικό θα κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ νωρίτερα έχουμε τα παιχνίδια Βέροια-Ατρόμητος και ΟΦΗ-Απόλλων.

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Οι ήττες είναι σπάνιο φαινόμενο για τον Ατρόμητο. Έχει γνωρίσει μόλις μία στα τελευταία 17 παιχνίδια, οπότε να γνωρίσει άλλη μία τόσο σύντομα μετά από εκείνη στη Λιβαδειά, μάλλον φαντάζει δύσκολο. Η ομάδα του Περιστερίου έχει βαθμολογικό κίνητρο στη Βέροια, καθώς θέλει να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και να μην έχει βαθμολογικές απώλειες μέχρι τα δικά της ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που τα ‘χει συνεχόμενα στο τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου. Η Βέροια δεν δύναται να σκέφτεται τόσο μακριά, αφού κάθε ματς είναι χωρίς αύριο, έστω κι αν το εντυπωσιακό διπλό στο ΟΑΚΑ επί της Καλλονής την κράτησε σε κοντινή απόσταση από τον Απόλλωνα και την ανέβασε πάνω από τον Πλατανιά. Η ομάδα της Ημαθίας δεν έχει κατορθώσει ποτέ στην ιστορία της – πρόσφατη ή μακρινή – να κερδίσει τον Ατρόμητο εντός ή εκτός έδρας και το καλύτερο που έχει πετύχει είναι να αποσπάσει μερικές ισοπαλίες. Στη Βέροια η παράδοση είναι 0-3-2, ενώ την περυσινή σεζόν ο Ατρόμητος που είχε προηγηθεί 0-2 στο ημίχρονο είχε δεχτεί δύο γκολ σε δύο λεπτά λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/3, 15:00 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ-Βέροια 0-1, Βέροια-Απόλλων 1-1, Καλλονή-Βέροια 0-3. / Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3, Ατρόμητος-Πανιώνιος 4-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,20 Χ: 3,40 2: 2,08
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουκουλάκης, Δημητριάδης, Θανασακούδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Καλτσάς (τιμωρ.), Σισόκο (τιμωρ.), Ζεζίνιο (τραυμ.), Τραπ (οικ. προβλ.). – Λαζαρίδης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το όνομά του είναι πλέον καθημερινά στις εφημερίδες. Και κάθε αγωνιστική φροντίζει ο ίδιος για να παραμένει επίκαιρος! Ο Μπεν Ελ Φαρντού είναι ο πρωταγωνιστής της Βέροιας και σε εκείνον στρέφονται τα βλέμματα το Σάββατο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε χατ-τρικ την περασμένη Δευτέρα κι έχει σκοράρει στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας του, χαρίζοντάς της συνολικά εφτά βαθμούς.

ΟΦΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι θέμα κινήτρου. Για τον Απόλλωνα κάθε παιχνίδι είναι τελικός, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε ανάσα με τη νίκη επί του Πλατανιά, όμως το διπλό της Βέροιας μετρίασε τη χαρά της και με δεδομένο ότι έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, δε θέλει να φύγει με άδεια χέρια από το Ηράκλειο. Έστω κι αν στην παράδοση έχει κατορθώσει μόλις δύο φορές στο παρελθόν να κερδίσει κι έχει αποσπάσει τέσσερις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που κατόρθωσε να νικήσει ήταν στις 14 Μαρτίου του 1999, για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις. Ο ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει να ψάξει κάτι παραπάνω από τις καλές εμφανίσεις και την όσο καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη. Εκείνο, όμως, που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το κύπελλο και απ’ τη στιγμή που ακολουθεί την Τετάρτη ο πρώτος ημιτελικός, λογικό είναι να προσαρμόσει ο Σα Πίντο τα πλάνα του σε όσα σκέφτεται για το κρίσιμο παιχνίδι με το τριφύλλι.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/3, 17:15 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Ολυμπιακός, Άρης-ΟΦΗ 0-0, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1. / Απόλλων-Πανιώνιος 1-2, Βέροια-Απόλλων 1-1, Απόλλων-Πλατανιάς 3-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,80 Χ: 3,68 2: 5,87
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Αλεξέας, Κούλα Χασάν
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Σίσιτς (ίωση), Βερόν (τραυμ.), Φραγκουλάκης (τραυμ.), Λαμπρόπουλος (τραυμ.) - Κανακούδης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Επειδή το παράδειγμα του Ντούντου Σεαρένσε είναι πολύ πρόσφατο για να το αγνοήσουμε, θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον Λιονέλ Νούνιεζ. Ο υπέρβαρος – είναι η αλήθεια – Αργεντινός μέσος μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Το τέρμα του το επισκίασε, βέβαια, ο Τσάβες, ωστόσο ο 30χρονος επιθετικός έχει την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά κι επειδή ίσως ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό που πέτυχε τρία γκολ σερί σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καλό είναι να έχουμε το βλέμμα στραμμένο πάνω του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ


Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η καλή του μοίρα!! Ο Ολυμπιακός έχει… χάσει δύο championship ball κι έχει χάσει εκείνα που ήθελε παραπάνω. Να κάνει, δηλαδή, γύρο του θριάμβου με νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου του ή να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και δύο συνεχόμενες ήττες, ήρθε η στιγμή για να τελειώσει και μαθηματικά ο τίτλος, εκτός κι αν ο Πανθρακικός κάνει ακόμα μια έκπληξη. Το κακό για τους ερυθρόλευκους είναι πως αυτή τη φορά θα γιορτάσουν μόνοι τους. Το Στάδιο Καραϊσκάκη θα ‘ναι άδειο, λόγω της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η χαρά μετριάζεται. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση τίτλος για να μπορέσουν να πάνε αναπόσπαστοι στην Αγγλία και να διεκδικήσουν τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Απέναντι στον Πανθρακικό έχουν το απόλυτο εντός ή εκτός έδρας με εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς και τέρματα 26-5.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/3, 19:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1. / ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-0, Αστέρας-Πανθρακικός 1-0, Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,15 Χ: 9,50 2: 21,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κύζας, Σίπκας, Καραβασίλης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μανωλάς (εκ. απ.), Σαλίνο (εκ. απ.), Σιόβας (τραυμ.), Ιμπαγάσα (τραυμ.), Μαρκάνο (τραυμ.), Σαβιόλα (τραυμ.). - Παπαγεωργίου (τιμωρ.), Τζανής (τιμωρ.), Κουτσόπουλος (τραυμ.), Κάσες (τραυμ.), Ίγκορ (τραυμ.), Σέρεμετ (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Όσο μεγάλη κι αν είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, όταν αυτό είναι γνωστό μήνες πριν ωχριά μπροστά σε μια ευρωπαϊκή πρόκληση. Για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται η παράδοση να μην έχει στραβοπατήσει ποτέ φέτος πριν από ευρωπαϊκό ματς, ενώ είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλοι σκέφτονται από τώρα τη Μάντσεστερ. Ακόμα και ο Μίτσελ που άφησε εκτός του Σαλίνο και τον Μανωλά ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εδώ που φτάσαμε λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν φέτος για τον ΠΑΣ. Η περυσινή πορεία δεν επαναλήφθηκε, τρεις προπονητές έχουν βρεθεί στον πάγκο της ομάδας και η σχέση του κόσμου με τη διοίκηση είναι τεταμένη. Ένα πράγμα που μπορεί να αλλάξει είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που ψάχνει φέτος η ομάδα των Ιωαννίνων και δεν βρίσκει. Ήττα από τον Ολυμπιακό, ήττα στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό, ήττα από τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες που φέτος δεν έχουν τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων. Ο ΠΑΣ έχει κατορθώσει να κερδίσει μόλις δύο παιχνίδια με διαφορά μεγαλύτερη του γκολ και ψάχνει μια καλή εμφάνιση για τον κόσμο του. Ο Παναθηναϊκός, όμως, πέρα από την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στα Γιάννινα (σ.σ. τελευταία ήττα το 1986), έχει βαθμολογικό κίνητρο και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι πράσινοι έχουν σκοράρει εφτά γκολ σε δύο ματς, τη στιγμή που μέχρι το ντέρμπι στο Στάδιο Καραϊσκάκη είχαν μέσο όρο τερμάτων 1,5 ανά αγώνα. Το τριφύλλι συνεχίζει να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο και να… κυνηγιέται από τον Αστέρα Τρίπολης, οπότε η νίκη είναι αναγκαία στα Γιάννινα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/3, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ-Βέροια 0-1, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, ΟΦΗ-ΠΑΣ 1-1. / Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3, Παναθηναϊκός-Άρης 4-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 5,00 Χ: 3,50 2: 1,91
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Γκάγκας, Γεωργιάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Τσάβες (τραυμ.), Ιωάννου (τραυμ.), Τζημόπουλος (τραυμ.), Σωτηρίου (τραυμ.). - Κουτρουμπής (τιμωρ.), Πράνιτς (ίωση), Σπυρόπουλος (ίωση), Πέτριτς (τραυμ.), Μπαϊράμι (τραυμ.), Σπυρόπουλος (ίωση).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στον πρώτο γύρο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής! Μπήκε αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ σε 28 λεπτά και «καθάρισε» το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Καρέλης είχε κάνει σεφτέ στα γκολ του με τη φανέλα του τριφυλλιού απέναντι στον ΠΑΣ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών διεκδικεί θέση στη βασική ενδεκάδα αντί του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Κάπως έτσι, συνήθως, δημιουργούνται οι παραδόσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Τα κάστρα πέφτουν ένα-ένα, όμως από το όνομα και μόνο φαντάζει πολύ δύσκολο να ρίξεις εκείνο της Τρίπολης. Μαζί με την Τούμπα και το Περιστέρι, είναι οι τρεις αλώβητες έδρες τη φετινή σεζόν και το άντρο του Αστέρα στην προσπάθεια να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην πεντάδα. Οι Αρκάδες έχουν δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με το φτωχό πλην τίμιο 1-0, ενώ υπάρχει ακόμα ένα αξιοσημείωτο στην έδρα τους το τελευταίο διάστημα. Σε Στα τελευταία οκτώ ματς ο Αστέρας έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (σ.σ. από τον ΠΑΟΚ) κι έτσι κατορθώνει ακόμα κι όταν δεν σκοράρει, να μην χάνει. Ο Εργοτέλης δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία ματς απέναντι στον Αστέρα κι έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς στην Τρίπολη με το ίδιο βαρύ σκορ (σ.σ. 3-0), κάτι που γέρνει ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί, πάντως, ψάχνουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα με την παραμονή στην κατηγορία, καθώς η νίκη της Βέροιας την προηγούμενη Δευτέρα έκανε αρκετά περίπλοκα τα πράγματα για πολλές ομάδες.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/3, 17:15 (ΝS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Κολοκοτρώνης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Λεβαδειακός-Αστέρας 3-1, Αστέρας-Πανθρακικός 1-0, Ξάνθη-Αστέρας 0-1. / Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-2, Πανθρακικός-Εργοτέλης 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,42 Χ: 4,46 2: 10,50
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παπαπέτρου, Καρατζίκας, Απτόσογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Εντό (τιμωρ.), Ουσέρο (τιμωρ.), Κοντοές (τραυμ.) – Μεχία (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ζωή του… κρέμεται από μια κλωστή. Τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά, λύση στον ορίζοντα δεν προκύπτει και το μόνο καλό νέο για τον Πανιώνιο είναι ο Λεβαδειακός! Η χειρότερη ομάδα της Super League, μακριά από την έδρα της, που κάνει πράγματα και θαύματα στη Λιβαδειά, αλλά μόλις πληρώσει… διόδια χάνεται. Μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός σε 14 ματς και εννέα γκολ ενεργητικό, με παθητικό 32. Το καλό για τους φιλοξενούμενους είναι πως πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν απέναντι στον Παναιτωλικό κι έτσι δεν χρειάζεται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στη Νέα Σμύρνη, όπου εξάλλου έχουν κερδίσει μόλις μια φορά στην ιστορία τους (σ.σ. το 1993). Πάντως, στην προϊστορία των δύο ομάδων και σε σύνολο 30 αγώνων εντός και εκτός έδρας, δεν έχει σημειωθεί ούτε μια λευκή ισοπαλία, με τον Πανιώνιο να έχει ελαφρύ προβάδισμα στις νίκες με έντεκα έναντι δέκα του Λεβαδειακού. Οι κυανέρυθροι που απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη 16η θέση, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δύο παιχνίδια χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να μην βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στα δύο τελευταία ματς με Βέροια και Πλατανιά.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/3, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Πανιώνιος 1-2, Πανιώνιος-Καλλονή 1-1, Ατρόμητος-Πανιώνιος 4-0. / Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1, Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,50 Χ: 4,45 2: 9,50
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τριτσώνης, Τουμπακάρης, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Πανιώνιος - Κονέ (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στη σύγχρονη ξύλινη γλώσσα του ποδοσφαίρου έχει εισχωρήσει το… πούλμαν στην αμυντική τακτική. Στον Πανιώνιο, όμως, το πούλμαν ήταν ένα θέμα που δημιούργησε νέα προβλήματα τη φετινή σεζόν. Το μέσο που χρησιμοποιούταν για όλες τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών των κυανέρυθρων κατασχέθηκε από την τράπεζα για ανεξόφλητες δόσεις και παρότι δεν σκόπευε να το χρησιμοποιήσει ο Νίκος Αναστόπουλος ως κεντρικό αμυντικό, είναι ενδεικτικό της οικονομικής παρακμής που υπάρχει στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Βάσει λογικής, η Καλλονή όσο άσχημη κι αν… γίνει, δε θα κινδυνεύσει. Επίσης, βάσει λογικής, αν ο Πλατανιάς δεν είναι ωραίος την Κυριακή, τότε η κατηφόρα προς τη Β’ Εθνική δύσκολα θα μπορεί να αποφευχθεί. Οι Κρητικοί ψάχνουν εδώ και καιρό τα αποτελέσματα που θα τους κρατήσουν στην κατηγορία, όμως το 2014 κερδίζουν μόνο όταν βρίσκουν ομάδες τις Θεσσαλονίκης! Οι δύο νίκες τους έχουν σημειωθεί επί ΠΑΟΚ και Άρη στα Χανιά, όπου στο ίδιο διάστημα έχουν χάσει από Εργοτέλη, ΠΑΣ και ΟΦΗ. Μετά την ήττα στη Ριζούπολη την προηγούμενη αγωνιστική, ο κλοιός έγινε ακόμα πιο ασφυκτικός και οδηγός στο ματς με την ομάδα της Μυτιλήνης είναι η παράδοση! Δύο ματς στα Χανιά και δύο νίκες με το εμφατικό 3-0 έχει ο Πλατανιάς, με την τελευταία να έχει σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 και με τα περισσότερα πρόσωπα να μην είναι ίδια με το σήμερα. Κοινό σημείο ο Γιάννης Μαντζουράκης, που παραμένει στον πάγκο της Καλλονής, αλλά και ορισμένοι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/3, 17:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Περιβολίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Άρης 2-1, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, Απόλλων-Πλατανιάς 3-1. / Καλλονή-Παναιτωλικός 3-1, Πανιώνιος-Καλλονή 1-1, Καλλονή-Βέροια 0-3.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,65 Χ: 4,06 2: 7,50
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Στυλιάρας, Μπαλτάς, Ταρανάς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ζουμπουλάκης (τραυμ.), Ναζλίδης (τραυμ.) - Ζακουανί (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

Όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι, τα δεδομένα θα ήταν καλό να είναι διαφορετικά. Το συγκεκριμένο ματς μοιάζει περισσότερο με μια κηδεία που καλώς ή κακώς είναι υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ να την κάνει! Ο Άρης θέλει να το πιστέψει, θέλει να αντιδράσει και θέλει να δει ουρανό τη στιγμή που ο λάκκος έχει ανοίξει και το φέρετρο έχει κλείσει. Οι κιτρινόμαυροι οκτώ βαθμούς μακριά από τη σωτηρία ελπίζουν πλέον μόνο σε θαύμα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Και το αγωνιστικό θαύμα μοιάζει απίθανο, αφού δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Δεν το κατάφεραν απέναντι σε ομάδες όπως ο Πλατανιάς, ο ΟΦΗ ή η Βέροια, πώς να το καταφέρουν απέναντι στον δεύτερο ΠΑΟΚ, που προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη επί του Ολυμπιακού; Ο δικέφαλος του βορρά συν τοις άλλοις, έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια παράδοση, στηριζόμενος και στην κακή κατάσταση του μεγάλου του αντιπάλου.

Στα τελευταία δέκα ματς, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις φορές από τον Άρη και χρονικά ήταν προς το παρελθόν, αφού τα έξι πιο πρόσφατα ματς οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη. Έχουν κατορθώσει, ωστόσο, να διατηρήσουν την έδρα τους, με τρεις συνεχόμενες και διαφορετικές ισοπαλίες (σ.σ. 2-2, 1-1, 0-0).

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/3, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλ. Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Άρης 2-1, ΟΦΗ-Άρης 0-0, Παναθηναϊκός-Άρης 4-1. / ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-0, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 7,00 Χ: 3,99 2: 1,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κομίνης, Γρεβένης, Κάλφογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μπακασέτας (τιμωρ.), Μπουγαΐδης (τιμωρ.), Πουλίδο (τραυμ.), Κοτσαρίδης (τραυμ.) – Μαντούρο (τραυμ.), Λίνο (τραυμ.), Λάζαρ (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο Νταβίντ Αγκάνθο με τα τρία γκολ σε δύο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στο γήπεδο, έστω κι αν η συμμετοχή του υπήρξε αμφίβολη μέσα στην εβδομάδα. Όμως, στο εν λόγω ματς μένει πίσω από τον Κλάους Αθανασιάδης. Ο επιθετικός του δικεφάλου επέστρεψε στα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει πετύχει – παρά τις γκρίνιες προς το πρόσωπό του – οκτώ γκολ από την ανατολή του 2014 και απέναντι στον Άρη έχει τη δική του παράδοση. Έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ντέρμπι των δύο ομάδων και σίγουρα το βλέπει ως ευκαιρία να συνεχίσει την παράδοση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

Μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, έχει πληγωθεί. Και δεν είναι μόνο η άμυνα του Παναιτωλικού πληγωμένη, αλλά και ο εγωισμός του από το ματς με τον Λεβαδειακό και όσα έφεραν την ήττα του στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η ομάδα του Αγρινίου έχει συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ήττες, έχει δεχτεί οκτώ γκολ σε αυτά τα τρία ματς και στοχεύει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, κάτι που βάσει προϊστορίας συνηθίζει απέναντι στην Ξάνθη. Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς και στο Αγρίνιο δεν έχει δεχτεί γκολ από την αντίπαλό του, που όμως έχει μεγαλύτερο κίνητρο βαθμολογικά. Η Ξάνθη βρίσκεται πέντε βαθμούς μακριά από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ και σίγουρα θέλει να πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές όταν αντιμετωπίζει κατά σειρά Πανιώνιο, Βέροια και Πλατανιά. Η ακριτική ομάδα, ωστόσο, είναι από τις αδύναμες μακριά από την έδρα της, αφού έχει να κερδίσει από τις 20 Οκτωβρίου και το διπλό επί της Καλλονής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Συνολικά, έχει μαζέψει μόλις εφτά βαθμούς και είναι στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας, πάνω από Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Πλατανιά.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 17/3, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Παναιτωλικός 3-1, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1. / Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1, Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,90 Χ: 3,48 2: 5,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σιδηρόπουλος, Φραγκιαδάκης, Ελευθερίου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γκάλο (τιμωρ.), Κουτρουμάνος (τιμωρ.) – Μπαξεβανίδης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Και τώρα ένα όνομα που όλους τους ενώνει… Γιάννης Καμπαξής! Ο διαιτητής από την Εύβοια κατόρθωσε με τα σφυρίγματά του να φέρει πιο κοντά τις ομάδες της Super League. Κάποτε ήταν ο Ηρακλής και η ΑΕΚ που είχαν βγάλει κοινή ανακοίνωση εναντίον διαιτητή και την προηγούμενη αγωνιστική η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός είχαν κάνει το ίδιο, με την ακριτική ομάδα να μην είναι άμεσα συμμέτοχη στο ματς με τον Λεβαδειακό. Με δεδομένη την αδυναμία της ακριτικής ομάδας στις παρεμβάσεις, ίσως έχουμε τη Δευτέρα νέο ρεκόρ!

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα