Αναζητώντας την πειστική εμφάνιση

Αναζητώντας την πειστική εμφάνιση

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Αναζητώντας την πειστική εμφάνιση

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας αφήνει στην άκρη τον Ολυμπιακό κι επικεντρώνει την προσοχή του στο ματς με τον Άρη και την σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί του συμπολίτη.

Αισθάνομαι περήφανος που κατάφερα να οδηγήσω ένα κοινό στην ανεύρεση ιστορικών δεδομένων, κάτι που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απέτυχε παταγωδώς δεκαετίες τώρα. Θίχτηκαν διάφοροι για το προηγούμενο κείμενο που ήταν ξεκάθαρα περιπαικτικό και δεν είχε καμία διάθεση να προσβάλει τον Πειραιά. Είχε διάθεση να προσβάλει τους νταβατζήδες που εκφράζουν την επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας τους, όχι μέσα από τα πιστεύω τους, αλλά μέσα από άλλες πρακτικές.

Πάμε τώρα στα δικά μας, γιατί αρκετά ασχοληθήκαμε με μία νίκη που ουσιαστικά δε λέει και τίποτα αν δεν υπάρξει διάρκεια. Σε μία χρονιά αγωνιστικά προβληματική, ψάχνουμε ένα σερί το οποίο θα επαναφέρει την ψυχολογία του φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης και βέβαια θα μας στείλει με καλή ψυχολογία στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Παίζουμε στο Χαριλάου με έναν Άρη που είναι ενάμιση βήμα από την Φούτμπολ λιγκ 2, γιατί αν πέσει μη περιμένει κανείς σας να πάει στην ένα. Οι πιθανότητες να σωθεί είναι απειροελάχιστες, το κλίμα για τον Σκόρδα είναι δικαιολογημένα κακό, όμως αυτό που εγώ παρατηρώ παρακολουθώντας τα παιχνίδια είναι πως αυτά τα παιδιά που παίζουν στον Άρη ότι έχουν το δίνουν. Δεν έχουν πολλά, αλλά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα μετράει πολύ μία στάση σαν τη δική τους.

Για παράδειγμα, στη Λεωφόρο έκαναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο – πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους – και αν πήγαιναν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, ίσως να μπορούσαν να τσιμπήσουν κάτι. Έπεσαν απλά σε ένα εκπληκτικό Μπεργκ και το πλήρωσαν. Δεν ήταν από εκείνα τα απογεύματα που ο Παναθηναϊκός κολλούσε. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι τον βαθμό πίεσης που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Άρη και οι δικοί μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουν. Δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό, τακτικό παιχνίδι. Έχει πολλά στοιχεία που θα πρέπει να είσαι έξυπνος παρά τους διακόσιους σφυγμούς για να αντιμετωπίσεις.

Το παιχνίδι θα είναι σκληρό, προφανώς και ο διαιτητής θα είναι… ανεκτικός σε μαρκαρίσματα πάνω από τα όρια. Θα επιδιωχτούν τσαμπουκάδες, θα υπάρξουν εντάσεις. Αν παρασυρθεί ο ΠΑΟΚ από όλα αυτά και δεν μπει στο γήπεδο πειστικά για να αποδείξει την ανωτερότητά του, τότε θα βάλει τον αντίπαλό του στο παιχνίδι. Δεν είναι από αυτά τα 90λεπτά που αισθάνεσαι πως ελέγχεις και πραγματικά ελέγχεις. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να το τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να χαλαρώσει. Παραδείγματα που στράβωσαν παιχνίδια που με το μυαλό μας ελέγχαμε, υπάρχουν αρκετά στο Χαριλάου.

Όπως πέρυσι που πήραμε μέτρα προς την άμυνα για να μας βρει ο Άρης σε οργανωμένη άμυνα, αντί να ψάξουμε το 1-3 και να λήξει η σεμνή τελετή. Σίγουρα, θα επιδιωχτεί από τα τσακάλια της ΕΠΟ νέα κρίση στον ΠΑΟΚ τώρα που το ξεφωνητό έγινε δημόσια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Το πρόσωπο που θα στοχεύσουν την Κυριακή οι παίκτες του Άρη και σίγουρα οι επόμενοι αντίπαλοι είναι ο Ινσαουράλδε, αλλά έχουμε και άλλους υποψηφίους.

Ο Γεωργιάδης του έκανε ένα σεμινάριο χθες και ας ελπίσουμε πως έχει πάρει το μήνυμα ο Αργεντίνος ο οποίος είναι εκπληκτικός στόπερ και δεν πρέπει να χαθεί από τον ΠΑΟΚ λόγω κλίματος ή συμπεριφοράς. Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια ακόμη για να μαζέψουμε βαθμούς ενοψει πλέι οφ. Να χτίσουμε μία διαφορά έστω δύο βαθμών από Τρίπολη και Παναθηναϊκό.

Και έτσι όπως έχει δομηθεί το πρόγραμμα, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ηρεμία στην ομάδα αφού ούτε που καταλαβαίνεις από πότε μεταφέρεσαι από αγώνες κυπέλλου υψηλής πίεσης σε αυτούς των πλέι οφ που επίσης έχουν μεγάλη πίεση κυρίως γιατί θεωρητικά είσαι το φαβορί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00