Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν 4-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν 4-1

bet365

Η Ατλέτικο έκανε τη Μίλαν να φαίνεται μικρή ομάδα, τη διέλυσε 4-1 και μπήκε πανηγυρικά στην ελίτ της Ευρώπης.

Από το 2010 και μετά αυτή η ομάδα ολοένα και μεγαλώνει. Τα δύο Europa League και τα ισάριθμα Σούπερ Καπ Ευρώπης φώναζαν πως... έρχεται. Το ίδιο και η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας και η φετινή σφήνα στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, αυτή η νίκη είναι που γιγαντώνει την Ατλέτικο του Ντιέγο Σιμεόνε. Δεν είναι το 4-1 και η πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το κόντρα σε ποια φανέλα επιτεύχθηκε. Γιατί μπορεί η τωρινή Μίλαν να μην θυμίζει τον γίγαντα των 25 προηγούμενων χρόνων, αλλά το βάρος των Ροσονέρι αρκεί για να φέρει φόβο σε αντιπάλους με το μέγεθος των Ροχιμπλάνκος.

Βέβαια σε τούτη την αναμέτρηση, το ρόλο της γάτας τoν είχαν οι τελευταίοι και δυστυχώς για τους Μιλανέζους δεν έμενε άλλο από την άχαρη αναπαράσταση του... ποντικιού. Ως τέτοιο πιάστηκε και ο Κλάρενς Ζέεντορφ στα νύχια του Τσόλο που έχοντας και την τύχη με το μέρος του, παρέδωσε ένα ακόμα προπονητικό σεμινάριο. Με... κάβα το 0-1 του «Σαν Σίρο» ο Αργεντινός κόουτς παρέταξε την ομάδα του πιο συντηρητικά με τον Ραούλ Γκαρθία πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα. Ευτύχησε μάλιστα μόλις στο 3' να αισθανθεί πως προκρίθηκε με το καλημέρα και άκοπα. Ο Κόκε σέντραρε και ολομόναχος ο Ντιέγκο Κόστα πετάχτηκε στην πλάτη του Ραμί και με προβολή βρήκε δίχτυα. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Ατλέτικο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωταθλητριών.

Σταδιακά η Μίλαν προσπάθησε να συνέλθει και ανέλαβε πρωτοβουλία. Στο 27' ο Πόλι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κακά έπιασε την κοντινή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Γκοντίν και βρέθηκε στα δίχτυα. Ηταν το 30ό γκολ του σε 85 συμμετοχές, τα περισσότερα από κάθε άλλον Βραζιλιάνο στον θεσμό. Η ισοφάριση έκανε τον Σιμεόνε να ανασκουμπωθεί, πόσο μάλλον όταν στο 35' και μετά από σούπερ ντρίμπλα και σέντρα του Τααράμπ η κεφαλιά του Κακά πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, στο 40' ήρθε το 2-1. Η άμυνα της Μίλαν δεν μπόρεσε να καθαρίσει σε φάση διαρκείας, ο Αρντά Τουράν από το ηκικύκλιο σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Ραμί και πήρε καμπύλη τροχιά για να κρεμάσει τον Αμπιάτι. Δύο λεπτά αργότερα θα ακολουθούσε ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι από τον Ραούλ Γκαρθία που έξυσε το δεξί δοκάρι.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, κυκλοφόρησαν υποδειγματικά τη μπάλα και στο 48' είδαν το σουτ του Γκάμπι να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ζέεντορφ διαδοχικά ρίχνει στο ματς Ρομπίνιο και Πατσίνι για να παίξει φουλ επίθεση. Αυτό αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του Τσόλο που είχε την ευκαιρία να χτυπήσει στην αγαπημένη του κόντρα. Βέβαια το 3-1 ήρθε από στημένη φάση. Ο Κόκε εκτέλεσε το φάουλ (71') και ο Ραούλ Γκαρθία πήδηξε πιο ψηλά από Ντε Γιονγκ και Ραμί για να σκοράρει με το κεφάλι και να γιορτάσει την 21η εμφάνιση του στον θεσμό, ισοφαρίζοντας στην 1η θέση στην ιστορία του συλλόγου τον θρυλικό πλέον Λουίς Αραγονές.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρομπίνιο απάντησε με οριζόντιο δοκάρι και στο 85΄ήρθε ο Ντιέγκο Κόστα για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ομάδας του. Ο φορ των Μαδριλένων πήρε τη μπάλα μπάλα, ελίχθηκε μέσα από δύο αμυντικούς και από πλάγια δεξιά σούταρε στο απέναντι δοκάρι και μέσα για το 7ο γκολ του σε πέντε παρουσίες στη διοργάνωση. Ποτέ κανείς στο παρελθόν δεν έκανε κάτι αντίστοιχο, καθώς ο δεύτερος καλύτερος σε ντεμπούτο ήταν ο Ανρί με έξι γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Το φινάλε βρήκε τους νικητές στα προημιτελικά να απολαμβάνουν την παγκόσμια αποθέωση και τους ηττημένους να αποχαιρετούν και φέτος με «τεσσάρα». Μάλιστα στη σούμα εντός εκτός (5-1) ήταν ο τρίτος χειρότερος αποκλεισμός τους στην Ευρώπη μετά το 7-1 από τη Μπαρτσελόνα (1959) και το 7-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2010).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (78' Κριστιάν Ροδρίγκες), Γκάμπι, Κόκε (81' Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (72' Σόσα), Ντιέγκο Κόστα

Μίλαν: Αμπιάτι, Ραμί, Μπονέρα, Αμπάτε, Εμάνουελσον, Εσιέν (69' Πατσίνι), Ντε Γιονγκ (78' Μουντάρι), Τααράμπ (46' Ρομπίνιο), Πόλι, Κακά, Μπαλοτέλι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα