Μπάγερν - Αρσεναλ 1-1

Μπάγερν - Αρσεναλ 1-1

bet365

Πέρσι έζησε... εφιαλτικές στιγμές, ωστόσο φέτος η Μπάγερν πρόσεξε και το 1-1 με την Αρσεναλ την έστειλε στα προημιτελικά του Champions League!

Πέρσι η Αρσεναλ έκανε δύσκολη τη ζωή της Μπάγερν στο Μόναχο, ωστόσο φέτος οι Βαυαροί ήταν συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί και το 1-1 τους έστειλε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το 2-0 του πρώτου αγώνα τους έδινε το πάνω χέρι, Ρόμπεν, Ριμπερί δεν άφησαν τους Λουνδρέζους να κάνουν το παιχνίδι τους και αν ο Μίλερ ήταν εύστοχος στο πέναλτι η Μπάγερν θα έπαιρνε και τη νίκη γοήτρου. Αχρωμη η Αρσεναλ, χωρίς ρίσκο και επιθετικές πρωτοβουλίες έμεινε όρθια χάρη στους Φαμπιάνσκι, Τσάμπερλεϊν και Ποντόλσκι. Ρεκόρ οι Βαυαροί με 13 συμμετοχές στα προημιτελικά της διοργάνωσης, τέταρτη διαδοχική σεζόν μένει εκτός στη φάση των «16» η Αρσεναλ.

Η Μπάγερν είχε το πλεονέκτημα από το ματς στο Λονδίνο, ωστόσο ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και πίεσε με το καλημέρα της αναμέτρησης. Η Αρσεναλ δεν φάνηκε διατεθειμένη να ρισκάρει, στόχος ΄της να απειλήσει με αντεπιθέσεις, όμως οι Βαυαροί αυτή τη φορά ήταν προσεκτικοί. Πολύ κακό α΄ημίχρονο, οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν έκαναν τη μεγάλη φάση. Στο 20' το σουτ του Ρόμπεν κατέληξε άουτ, ενώ στο 26' ο Μαρτίνεθ σημείωσε γκολ, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Πως απάντησε η Αρσεναλ; Με μια κεφαλιά του Ζιρού και κάποιες ατομικές ενέργειες του Ποντόλσκι. Οι Λονδρέζοι ήξεραν πως έπρεπε να σκοράρουν, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαινόταν στον τρόπο που αγωνίζονταν, αφού δεν υπήρχαν επιθετικές φιλοδοξίες. Ο Τσάμπερλεϊν ήταν ο καλύτερος των Λονδρέζων, αλλά και... μόνος.

Ολα στο β' μέρος!

Το β΄ μέρος πάντως επιφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις, με τη Μπάγερν να κρατά τον έλεγχο, να έχει εξαιρετική κυκλοφορία με τον Τιάγκο να κλέβει την παράσταση. Ετσι, στο 55' ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Σβαϊστάιγκερ να ανοίγει το σκορ με υπέροχο σουτ. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση, με τον Ποντόλσκι να... σπρώχνει τον Λαμ και με σουτάρα να ισοφαρίζει 1-1 και να επαναφέρει... άσχημες στιγμές από τα περσινά ματς. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Γερμανός που σκόραρε δυο φορές κόντρα στη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Αρσεναλ μέχρι το 70' είχε κίνηση, πάθος, όχι όμως και επιθετικές λύσεις για να απειλήσει και να φέρει σε δύσκολη θέση τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί πρόσεχαν τα μετόπισθεν και όποτε έβρισκαν χώρους έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο, τόσο ο Μάντζουκιτς όσο και ο Ρόμπεν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στις καθυστερήσεις ο Ολλανδός κέρδισε πέναλτι, ο Μίλερ ανέλαβε, αλλά ο Φαμπιάνκσι με τα πόδια κράτησε την ισοπαλία... γοήτρου. Ο Λαμ γιόρτασε την πρόκριση με την 100η συμμετοχή του στην Ευρώπη, αντίθετα ο Σβαϊστάιγκερ έμεινε στις 11 διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση μαζί με τον Μπέκαμ και θα περιμένει ένα άλλο σερί της Μπάγερν!

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Γκέτσε (58’ Κρόος), Ριμπερί (85’ Μίλερ), Μάντζουκιτς

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Αρτέτα (77’ Γκναμπρί), Τσάμπερλεϊν (84’ Φλαμινί), Καθόρλα, Οζίλ (46’ Ροσίτσκι), Ποντόλσκι, Ζιρού

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα