Κι ο Γιάχος δεν το είχε δει

Κι ο Γιάχος δεν το είχε δει

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσω του blog του στο gazzetta μία άλλη διάσταση στην απόφαση του Κάκου να μην αποβάλλει τον παίκτη του ΠΑΟΚ για την γροθιά στον Εντινγκά.

Εγώ να τον πιστέψω τον Κάκο. Διάβασα χθες το ρεπορτάζ στο gazzetta με όσα υποστήριζε στο περιβάλλον του ο διεθνής ρέφερι. Ότι δηλαδή την στιγμή της μπουνιάς του αμυντικού του ΠΑΟΚ στον Εντινγκά, ο ίδιος σημείωνε στο μπλοκάκι του κάτι-φαντάζομαι την κίτρινη στο Σαλίνο για το μαρκάρισμα, λίγο νωρίτερα, στον Τζαβέλλα.

Βλέποντας τα χάϊλαϊτς της Νόβα, όντως φαίνεται στην κάτω γωνία του τηλεοπτικού φακού, πριν το κτύπημα του κόρνερ ο Κάκος να γράφει στο μπλοκάκι του. Την στιγμή της γροθιάς, ο φακός όμως έχει φύγει από το γενικό πλάνο. Και δεν μπορούμε να ξέρουμε που κοιτούσε ο Κάκος. Αν δηλαδή είχε τελειώσει τις σημειώσεις η, όχι.

Όμως, καλή τη πίστη να δεχθούμε αυτό που λέει ο Κάκος. Παρακάτω; Πήγε και ρώτησε τον επόπτη του, λέει, και αυτός του τα μάσαγε, γι΄ αυτό κι έβγαλε κίτρινη. Παρακάτω;

Ο διαιτητής κι οι επόπτες είναι για να βλέπουν τι γίνεται μέσα στο παιχνίδι. Κι ειδικά στις κρίσιμες στιγμές. Αν δεν βλέπουν τι πραγματικά γίνεται, σε τόσο καθοριστικές φάσεις, πολύ απλά πάνε σπίτια τους. Όπως πήγε ένας άλλος Κερκυραίος, ο επόπτης που δεν είχε δει το οφσάϊντ του Κατσουράνη στο Καραϊσκάκη. Πως δεν είδες κύριέ μου τέτοιο οφσάϊντ; Έτσι δεν του είπαν τότε όλοι; Κι έκτοτε δεν ξαναέπιασε σημαιάκι στα χέρια του. Τον έστειλαν αδιάβαστο γιατί είχε κάνει ένα τεράστιο πράγματι λάθος.

Σημείωνε ο Κάκος στο μπλοκάκι του; Δεν είδε καθαρά ο Καραϊσαρίδης; Ε, και; Η δουλειά τους είναι ακριβώς για να βλέπουν. Όχι για να ΜΗΝ βλέπουν.

Και στο κάτω κάτω, κι ο Γιάχος στον τελικό του κυπέλλου έτσι δεν είπε; «Δεν είδα το χέρι του Μανιάτη. Αν το έβλεπα, θα το έδινα. Κι ο Τριτσώνης, δεν μου είπε ότι ήταν χέρι».

Συγνώμη, αφού πιστεύω τον Κάκο, γιατί να μην πιστέψω τον Γιάχο; Δεν κατάλαβα.

Είχε δώσει δικαιώματα ο Γιάχος μέχρι εκείνο το ματς; Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό έπαιζε στο Φάληρο και ήταν 50-50. Ακριβοδίκαιος όσο ελάχιστοι σε ντέρμπι. Και σε ντέρμπι που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τότε, που παιζόταν ακόμη το πρωτάθλημα. Κι εξαιτίας του (όντως μεγάλου λάθους του) στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης διαπομπεύθηκε και διασύρθηκε όσο ελάχιστοι διαιτητές στη σύγχρονη ιστορία. Κι από εκεί που είχε γίνει διεθνής διαιτητής κι έπαιζε τα καλύτερα παιχνίδια (και με επιτυχία, χωρίς προβλήματα) τον ορίζουν τώρα στο Καλλονή-Ξάνθη...

Δηλαδή, ποιος φταίει που δεν το είδαν ο Κάκος κι ο Καραϊσαρίδης το μπουνίδι; Ο Εντινγκά, πάντως όχι. Δουλειά τους ήταν να το δουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.