Η Γιουβέντους το πρώτο (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Η Γιουβέντους το πρώτο (vid)

bet365

Ένα γκολ του Ασαμόα ήταν αρκετό στην Γιουβέντους για να επικρατήσει της Φιορεντίνα (1-0) στην πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε διάστημα 11 ημερών. Μπορούσαν τον βαθμό οι «βιόλα», αλλά το δοκάρι είπε όχι στον Μάτος.

Η Γιουβέντους στο Τορίνο είχε το απόλυτο με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δεν ήθελε το σερί της να σπάσει κόντρα στην Φιορεντίνα, την μοναδική ομάδα από την οποία έχει ηττηθεί στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «βιόλα» από την πλευρά τους έχοντας να αντιμετωπίσουν την απουσία του Μπόρχα Βαλέρο κατέβηκαν με τον Μάριο Γκόμες στην κορυφή της επίθεσης. Οι «μπιανκονέρι» έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους κι έχοντας την κατοχή της μπάλας ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Φιορεντίνα να δυσκολεύεται να κάνει το παιχνίδι της.

Παρόλα αυτά, χρειάστηκαν να περάσουν 15 λεπτά για να υπάρξει το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Λιχτστάινερ. Με το πέρασμα του χρόνου η Γιουβέντους ανέβαζε την απόδοσή της, την ώρα που η ομάδα του Μοντέλα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μπουφόν (θεατής στο πρώτο ημίχρονο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων). Στο 26' ο Ασαμόα που δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα από τα αριστερά ανάγκασε τον Νέτο σε απόκρουση, ενώ ο Πογκμπά τρία λεπτά αργότερα είχε την καλύτερη στιγμή αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την μεγάλη περιοχή κατέληξε πάνω από τα γκολπόστ του Νέτο.

Τελικά η πίεση των «μπιανκονέρι» έφερε αποτέλεσμα στο 42' όταν ο Ασαμόα με υπέροχο δεξί σουτ και αφού είχε αδειάσει πρώτα δύο αντιπάλους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αφού αρχικά η μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Νέτο. Στην επανάληψη η Γιουβέντους δεν μπήκε το ίδιο δυνατά όπως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αφού η Φιορεντίνα ήταν σε πολύ κακή ημέρα κι έδειχνε ακίνδυνη επιθετικά. Για τον λόγο αυτό ο Βιτσέντζο Μοντέλα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ματίας Φερνάντες στην θέση του αρνητικού Άντερσον και οι «βιόλα» έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στο 59' παραλίγο να παγώσουν το Τορίνο, αλλά η κεφαλιά του Γκόμες μετά την σέντρα του Πασκουάλ κατέληξε λίγο άουτ.

Η Φιορεντίνα είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο μετά και η είσοδος του Βόλσκι στην θέση του Πιζάρο(σε καθόλου καλή ημέρα ο Χιλιανός) της έδωσε το δικαίωμα να γίνει απειλητική πρώτα με τον Βάργκας και στη συνέχεια με τον Βόλσκι, τα σουτ των οποίων δεν βρήκαν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας με την Γιουβέντους να περιμένει πίσω θέλοντας να κρατήσει το 1-0 και παραλίγο να το πληρώσει στο 80' όταν ο Μάτος από κοντά με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 1-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «βιόλα» πίεζαν για την ισοφάριση με τον Μάτος ο οποίος είχε μπει στην θέση του Γκόμες, να δίνει ζωντάνια στην επίθεση αλλά το 1-0 δεν άλλαξε με την Γιουβέντους να παίρνει την πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε διάστημα 11 ημερών.

 

SERIE A Τελευταία Νέα