Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς 3-1

Gazzetta team
Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς 3-1

bet365

Στο ματς «ο θάνατος σου, η ζωή μου», ο καλύτερος Απόλλων κέρδισε με 3-1 τον Πλατανιά και έχει τον πρώτο λόγο για την παραμονή!

Στον... τελικό παραμονής ο Απόλλων έκανε τη διαφορά! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν ποιοτική, είχε ουσία στο παιχνίδι της και η έδρα μπορεί να την σώσει. Σούπερ ο Αμπροουζ, ο οποίος με δυο γκολ... κάνει πολύ δύσκολο το έργο σωτηρίας του Πλατανιά.

Χωρίς... άμυνα

Στον τελικό της Ριζούπολης, ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, κατάφερε να βρει άμεσα λύσεις στο ενισχυμένο κέντρο του Πλατανιά και να απειλήσει με το... καλημέρα της αναμέτρησης! Ετσι, μόλις στο 4' ήρθε το πρώτο γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σόντερμπεργκ με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του τέρμα με τον Απόλλωνα.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, οι βαθιές μπαλιές δεν ανησυχούσαν τους γηπεδούχους που είχαν τον έλεγχο του ματς. Ωστόσο, στο 15' οι Κρητικοί στην πρώτη τους καλή φάση βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Σέντρα του Βλαχοδήμου, ο Γουνδουλάκης την κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Απόλλων απάντησε άμεσα, αφού στο 17' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Η σουτάρα του Κόρμπου βρήκε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Αρμπροουζ και με υπέροχο σουτ πέτυχε το 2-0. Μετά το 20λεπτο, ο Πλατανιάς πήρε τον έλεγχο, βελτίωσε την κυκλοφορία και στο 29' μείωσε! Ο Τζόρβας έχασε τη μπάλα, ο Γουνδουλάκης στην πρώτη προβολή βρήκε τον Τζόρβα, στη δεύτερη τον πεσμένο Τόρες, αλλά ο Τετέ από κοντά πέτυχε το 2-1. Γκολ πάντως που έφερε πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων τόσο για επιθετικό φάουλ όσο και οφσάιντ! Ο Ανασταδιάδης άλλαξε πλευρές Γουνδουλάκη και Βλαχοδήμο, ο Πλατανιάς ήταν πιο επιθετικό και στο 44' βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Ωστόσο, από τη σέντρα του Βλαχοδήμου, ο Τόρες δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή!

Με ηγέτη τον Αμπροουζ!

Στην επανάληψη, ο Απόλλων μπήκε το ίδιο δυνατά, πίεσε τον Πλατανιά και στο 48' έχασε καλή ευκαιρία για το γκολ. Ο Μίνγκας βρέθηκε μόνος σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του έδιωξε εντυπωσιακά ο Γιωργαλλίδης. Ο Πλατανιάς παρά την είσοδο του Μενδρινού δεν βρήκε λύσεις επιθετικά. Στο 62' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ο Λουσέρο έκανε ωραία το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ των Κρητικών απόκρουσε εξαιρετικά ο Κύπριος. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα, ένα λάθος ήταν αρκετά για να κρίνει τη μοίρα του ματς. Ο Φαΐσκα έχασε τη μπάλα από τον Αμπροουζ και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-1. Μπέλιτς και Θέρα που μπήκαν στο ματς προσπάθησαν να δώσουν ώθηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μια φάση του Πλατανιά στο β' μέρος και αυτή από στημένο, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε τον κίνδυνο. Ο Απόλλων πέτυχε την 6η εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και έκανε βήμα παραμονής!


Μan of the match: Ο Αμπροουζ έκανε το μεγαλύτερό του ματς με τη φανέλα του Απόλλωνα, στον «τελικό» της Ριζούπολης πέτυχε δυο γκολ και έδωσε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο. Ηταν εκεί που έπρεπε, ουσιαστικά και πήρε στις πλάτες του τον Απόλλωνα.

Στο ύψος του: Πολύ καλός ο Σόντερμπεργκ που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον Απόλλωνα. Τα πήγε καλά στο αμυντικό κομμάτι, βοήθησε και επιθετικά. Με καλές τοποθετήσεις, αλλά και ευθύνη στο γκολ του Πλατανιά ο Τζόρβας.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία του Πλατανιά, που έχει ευθύνη και στα τρία τέρματα που δέχθηκε ο Γιωργαλλίδης! Δεν βοήθησε ο Βλαχοδήμος, ούτε ο Τόρες!

Η γκάφα: Η γκέλα του Φαΐσκα σφράγισε και τη νίκη του Απόλλωνα. Ο έμπειρος αμυντικός έχασε έξω από την περιοχή τη μπάλα, ο Αμπροουζ έκλεψε και διαμόρφωσε το 3-1.

Το στραγάλι: Παρά τη νίκη, ο Απόλλων έχει δικαιολογημένα παράπονα για το γκολ που δέχθηκε. Ο Γουνδουλάκης βρίσκει τον πεσμένο Τζόρβα, ενώ όταν σκοράρει ο Τετέ, ο Τόρες είναι σε θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Απόλλων πέτυχε την 6η φετινή εντός έδρας νίκη και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή, αφού πήγε τη διαφορά στο +4! Επαιξε ουσιαστικά, είχε σε μεγάλη μέρα τον Αμπροουζ και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του αντιπάλου. Ο Πλατανιάς είναι στη θέση των μπαράζ, αφού... πληρώνει την πολύ κακή συγκομιδή του εκτός έδρας!

Απόλλων: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας (75' Φαρινόλα), Λουσέρο, Αμπροουζ (71' Κανακούδης), Πετρόπουλος (88' Ντάλμπεργκ), Παντελιάδης
Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας (69' Μπέλιτς), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Τόρες, Αγκιλέρα (71' Θέρα), Φερνάντες (51' Μενδρινός)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα