Ουντινέζε - Μίλαν 1-0

Ουντινέζε - Μίλαν 1-0

bet365

Με γκολ του αρχηγού της, που ξεπέρασε τον Μπατιστούτα, η Ουντινέζε έκανε ζημιά στη Μίλαν (1-0) και στο πρωτάθλημα. Βαθμός στην Κατάνια για Κάλιαρι (1-1).

Προηγούμενα υπήρχαν από το κύπελλο, όπου η Ουντινέζε είχε επικρατήσει (1-2) στο «Σαν Σίρο» και είχε αποκλείσει την Μίλαν. Οι Ροσονέρι ήθελαν να «εκδικηθούν» στο «Φρίουλι» ώστε να διατηρήσουν ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη αλλά ο Κλάρενς Ζέεντορφ προτίμησε να προφυλάξει κάποιους παίκτες ενόψει της ρεβάνς με την Ατλέτικο. Οποιες κι αν ήταν οι επιλογές του, ο Αντόνιο Ντι Νατάλε είχε ραντεβού με την ιστορία και αποδείχθηκε συνεπής καθώς πέτυχε το γκολ της νίκης (1-0), αφήνει τους Μιλανέζους εκτός Ευρώπης και έφτασε στα 185 γκολ στη Serie A (18 με Εμπολι, 167 με Ουντινέζε), ξεπερνώντας τον Μπατιγκόλ!

Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Περέιρα, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια με την κοντινή κεφαλιά του Πατσίνι που έφυγε άουτ. Οι Ροσονέρι είχαν περισσότερες φάσεις και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφτασαν κοντά στο 0-1 με τον Ρομπίνιο αλλά τελικά στο 67' έγινε το 1-0 με το πλασέ του Ντι Νατάλε, μετά από ωραία συνεργασία των Περέιρα-Φερνάντες. Αυτό ήταν το 12ο γκολ του αρχηγού της Ουντινέζε εις βάρος της Μίλαν, που είναι στη 2η θέση των «θυμάτων» του (σε Ρόμα και Λάτσιο έχει βάλει από 13).

Ο Ζέεντορφ πέρασε στον αγώνα τον Μπαλοτέλι σε μια προσπάθεια να πάρει έστω την ισοπαλία αλλά τελικά δεν απέφυγε την δεύτερη σερί ήττα (πρώτη φορά φέτος) και 10η στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 27 αγωνιστικές, επίδοση που είχε να κάνει η Μίλαν από την σεζόν 1996-97.

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Σκουφέτ, Ερτό, Ντομίτσι, Μπούντνιτς, Βίντμερ, Πίντζι (85' Μπαντού), Αλαν, Περέιρα (89' Μπάστα), Γκαμπριέλ Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ντι Νατάλε (71' Μουριέλ).

Μίλαν (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Ζαπάτα, Μεξές, Εμάνουελσον, Μοντολίβο, Μουντάρι (70' Τααράμπ), Χόντα, Μπίρσα (57' Εσιέν), Ρομπίνιο (63' Μπαλοτέλι), Πατσίνι.

Ατυχη η Κατάνια, βαθμός για Κάλιαρι
Η Κατάνια είχε δύο δοκάρια, όμως η Κάλιαρι, που έπαιξε για 20 λεπτά με παίκτη περισσότερο, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Σικελία (1-1). Οι Σαρδήνιοι πήραν το προβάδισμα με τον -δανεικό από την Φιορεντίνα- Βεσίνο ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Μάρκο Σάου (0-1) όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα όταν το φάουλ του Λόντι βρήκε τον Μπερχέσιο που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στη συνέχεια η Κάλιαρι έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που αντίκρισε ο Ντανίλο Αβελάρ για τράβηγμα της φανέλας στον Σεμπάστιαν Λέτο, όμως η Κατάνια δεν είχε την τύχη με το μέρος της αφού η σουτάρα του Μπιράγκι και η κεφαλιά του Σπόλι κατέληξαν στα δοκάρια του Αβράμοφ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (8/3)

Ουντινέζε-Μίλαν 1-0 (67' Ντι Νατάλε)
Κατάνια-Κάλιαρι (21:45)
Κυριακή (9/3)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (13:30)
Μπολόνια-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Ιντερ-Τορίνο (16:00)
Λάτσιο-Αταλάντα (16:00)
Πάρμα-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Λιβόρνο (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (21:45)

 

SERIE A Τελευταία Νέα