Παναθηναϊκός - Άρης 4-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Άρης 4-1

bet365

Με κεκτημένη ταχύτητα, ο σούπερ Μπεργκ οδήγησε ξανά τον Παναθηναϊκό σε ευρεία νίκη (4-1) επί του Άρη που... χάνεται!

Mπεργκ... Νon-stop!

Τις τελευταίες μέρες παίζεται στους κινηματογράφους το «Non-stop» με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον. Δεν ξέρουμε αν ο Μάρκους Μπεργκ έχει δει την ταινία αλλά είναι πραγματικά ασταμάτητος και παρουσιάστηκε με... φόρα στην Λεωφόρο μετά τα όσα καταπληκτικά έκανε στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Σουηδός στράικερ ήταν για ακόμη μία φορά σε εξαιρετικό βράδυ και χάρη στην τεράστια κλάση του ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 2-1 αν και δεν είχε την ίδια διάθεση και καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων.

Μετά από τα πρώτα λεπτά όπου ο Άρης κατάφερε να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, ένα «ανέβασμα» του Νάνο έφτασε για να πάρει κεφάλι στο σκορ ο Παναθηναϊκός στο 26'. Ο Ισπανός σέρβιρε από αριστερά, ο Μπεργκ... πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, εκτέλεσε και 1-0!

Στην συνέχεια η ομάδα του Σούλη Παπαδόπολου βγήκε από το... καβούκι της, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να ρίχνει στροφές, προσπάθησε να απειλήσει και στο 34' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Τάτος, όμως, νικήθηκε από τον Κοτσόλη, σε ένα πέναλτι που είδε μόνο ο ρέφερι Θάνος. Παρόλα αυτά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν έξι λεπτά αργότερα με τον Μανιά!

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια που θα τον γέμιζε με άγχος και θα βάραινε τα πόδια αλλά δεν είχε εύκολο τρόπο να απειλήσει. Μια μαγική... τακουνιά του Μπεργκ, όμως, ήταν όλα τα λεφτά! Ο Ζέκα απλά σιγούρεψε το γκολ και ο Κλωναρίδης στα χασομέρια του πρώτου μέρους έβαλε και πάλι σε ρόλο οδηγού το «τριφύλλι».

Τεσσάρα με... 13άρι και χατ-τρικ!

Το... μαξιλαράκι του εύθραυστου 2-1 για τον Παναθηναϊκό δεν τον κάλυπτε. Διάθεση να χαλάσει το πάρτι στη Λεωφόρο δεν υπήρχε και για αυτό συνέχισε τα όσα υπέροχα κάνει στα ελληνικά γήπεδα ο Μπεργκ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε φορτσάτη στην επανάληψη, με διάθεση να... καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 56΄ ο Σουηδός πήρε ξανά το όπλο του. Σκόραρε, αυτή την φορά, με το κεφάλι, διαμόρφωσε το 3-1 και τα υπόλοιπα λεπτά για το τελικό αποτέλεσμα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο «killer» του Παναθηναϊκού κατάφερε να δώσει πράγματα στο παιχνίδι και να σηκώσει όλο το γήπεδο στον αέρα για πάρτη του! Είπαμε και παραπάνω. Non...stop! Στο 75' μετά από γύρισμα του Αμπέιντ από δεξιά, έδωσε ένα «χάδι» στην μπάλα και την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Διούδη!

13ο γκολ στην σεζόν για τον Μπεργκ, το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και το πρώτο «πράσινο»... τρίμπαλο μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κόντρα στο Αιγάλεω. Το 4-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο κόσμος έφυγε «χορτάτος», βλέποντας ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι της νέας εξαιρετικής έκδοσης του Παναθηναϊκού!

MAN OF THE MATCH: Φοβερά πράγματα από τον Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός στράικερ έχει πάρει μπροστά και δεν σταματά με τίποτα! Είναι σε τρομερή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και φουλάρει για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Ο διεθνής φορ τα έκανε και απόψε όλα! Από δικά του πόδια ξεκινά το 2-1, σκοράρει τρεις φορές. Η μία πιο όμορφη από την άλλη. Ειδικά το 4-1 είναι για highlight της σεζόν! Τι άλλο να κάνει;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έδειχνε να... κομπλάρει και να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις, ανέλαβε δράση. Στην πρώτη φορά που πήρε την μπάλα «ψηλά» στην αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη. Ο Νάνο αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι ότι αποτελεί... λαχείο για το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακά τα ψέμματα, ο Άρης δεν θυμίζει σε τίποτα τις ομάδες των προηγούμενων χρόνων. Ειδικά στην δομή του ρόστερ και την ποιότητά του. Παρά ταύτα δεν υπήρχε κα νένα απολύτως πλάνο εξουδετέρωσης του Μπεργκ, ο οποίος ήταν το μεγάλο πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ για τα μετόπισθεν των «κιτρίνων».

Η ΓΚΑΦΑ: Με το 1-1 κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι θα είχαν πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό αν πήγαιναν με την ισοπαλία στα αποδυτήρια. Δέχθηκαν το γκολ στο 45', σε ένα σημείο όπου απλά... απαγορεύεται!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο και έβαλε... μακιγιάζ στα λάθη του Θάνου στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρέφερι από τα Γρεβενά δεν υποδεικνύει το χέρι-πέναλτι στο 22΄ υπέρ του Παναθηναϊκού όταν ο Γιαννίτσης κόβει αντικανονικά την μπάλα. Παράλληλα, δίνει πέναλτι στον Άρη για μαρκάρισμα του Μέντες, με τον Ολλανδό να μην έρχεται καν σε επαφή με τον αντίπαλο του. Στο δεύτερο ημίχρονο τον βοήθησε το παιχνίδι και δεν έκανε κάποιο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήρθε με... φόρα από το Καραϊσκάκη και ο Άρης δεν είχε τρόπο να παλέψει την εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 4-1, είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ και δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ, με την σεζόν να μπαίνει στην τελική της ευθεία. Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα ποδοσφαιρικό για να παραμείνει στην κατηγορία.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79' Δώνης), Αμπέντ (81' Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72' Ατζαγκούν), Μπέργκ

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50' Κουσίδης), Ηρακλής (63' Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα