ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Νίκος Τσιώκος
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ως το 91' ο Νούνιες ήταν η «χρυσή αλλαγή» που έδινε την νίκη στον ΟΦΗ. Τελικά ο Τσάβες που επίσης μπήκε προς το φινάλε... έσωσε (1-1) τον βαθμό για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον ΟΦΗ ο Φερνάντες ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, ο Μιλιάζες αριστερά και οι Ζόρο, Τριποτσέρης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μακρής, Ντουντού και μπροστά τους δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Περογαμβράκης και στον άξονα ο Μπανούσης. Στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Βελλίδης πήρε και πάλι θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντάσιος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μιχαήλ το αριστερό, με τους Μπέριο, Κολοβέτσιο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τζημόπουλος, Τσουκαλάς και μπροστά τους δεξιά ο Κοροβέσης, αριστερά ο Βίλα και στον άξονα ο Ακόστα. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Κατοχή και τελικές ο ΟΦΗ, λίγα πράγματα

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας και τις τελικές στο πρώτο μέρος, όμως οι αξιόλογες φάσεις ήταν πολύ λίγες. Η πρώτη σημειώθηκε στο 10', όταν ο Παπάζογλου κέρδισε την κόντρα από τον Μιχαήλ και έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον Μπανούση να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τον Βελλίδη να αποκρούει.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε την κεφαλιά του Παπάζογλου δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 27' ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον «Άγιαξ». Από εκτέλεση κόρνερ ο Φερνάντες πρόλαβε τον Μπέριο και απομάκρυνε την μπάλα με τις γροθιές. Τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 37', όταν ο Στάθης έβγαλε συρτή σέντρα και ο Παπάζογλου γύρισε και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Κακό ματς μέχρι το 85'

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη το ματς ήταν κακό μέχρι και το 85'. Οι μοναδικές καλές φάσεις ήταν το σουτ-άουτ του Τσουκαλά στο 63', το πλασέ του Κουτσιανικούλη πάνω στον Βελλίδη στο ίδιο λεπτό και το κακό πλασέ του Κοροβέση στο 73' από κοντά, ενώ ήταν μόνος του απέναντι στον Φερνάντες.

Δύο γκολάρες και 1-1

Στο 85', λοιπόν, άλλαξε και η εικόνα του ματς. Ο Νούνιες μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο, έδειχνε ότι θα αποτελέσει τη «χρυσή» αλλαγή που έδινε τη νίκη στους «Ομιλίτες».

Όμως, ο Τσάβες είχε αντίθετη άποψη από τη στιγμή που πέρασε και αυτός ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Στο 92' πήρε την ασίστ από τον Ίλιτς και με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φερνάντες και εν συνεχεία στα δίχτυα χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΣ.

Man of the match: Ο Νούνιες ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Σα Πίντο μέχρι το 92', ωστόσο ο Τσάβες του... έκλεψε τη δόξα δίνοντας στον ΠΑΣ έναν βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Το ματς ήταν κακό μέχρι το 85', με τις δύο ομάδες να είναι «άχρωμες» επιθετικά.

Στο ύψος του: Αφού ο Τσάβες αποδείχτηκε σε... καλύτερη «χρυσή» αλλαγή, ο Νούνιες μπορεί να μπει σ' αυτή την κατηγορία, καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του και άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κοροβέσης στο 73', όταν από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Αρετόπουλου, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή σε γενικές γραμμές δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Δύο διαφορετικά ματς έγιναν στο Γεντί Κουλέ. Αυτό μέχρι το 85' και αυτό από εκεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στο πρώτο οι φάσεις ήταν πολύ λίγες μέτριο ρυθμό. Όμως, το γκολ του Νούνιες ήταν η αιτία για ένα διαφορετικό ματς, το οποίο τελικά έληξε ισόπαλο 1-1 χάρη στο υπέροχο τέρμα του Τσάβες, που επέστρεψε δυναμικά στον ΠΑΣ.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης, Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα